El soul de Van Marrison, al Liceu (21 de desembre)

vanmorrisong

On:Gran Teatre del Liceu
21/12/2013
Adreça: C la Rambla, 51

Aquest dissabte, a les vuit del vespre al Liceu, actua Van Morrison al Liceu. El conegut com a «Lleó de Belfast» sempre s’ha definit com un cantant de soul.

L’any passat Van Morrison publicava Born To Sing. No Plan B, el seu 34è àlbum d’estudi i tota una declaració de principis; encara que ell, a diferència de tants d’altres que han perdut la feina, no necessita cap pla B perquè la seva veu i les seves cançons segueixen sent un pla d’èxit segur i una garantia absoluta de qualitat per a una legió de fans que ha traspassat generacions, des que va començar a enlluernar fa quasi mig segle al capdavant del grup Them, cantant temes immortals del calibre de Gloria.

Ja des dels seus primers àlbums clàssics, Astral Weeks i Moondance, va crear un estil inimitable que barreja harmònicament rhythmblues, folk, rock, country i jazz, encara que ell es defineix com un cantant de soul; en tot cas, un cantant de soul d’ascendència celta, s’ha de matisar, amb una gran fixació per Caledònia, l’antiga Escòcia dels romans, d’on provenen els seus avantpassats.

Ja des de els seus primers àlbums clàssics, «Astral Weeks» i «Moondance», va crear un estil inimitable que barreja harmònicament rhythm & blues, folk, rock, country y jazz, encara que ell es defineix com un cantant de soul; en tot cas, un cantant de soul d´ascendència celta, s´ha de matisar, amb una gran fixació per Caledònia, l´antiga Escòcia dels romans, d´on provenen els seus avantpassats.

A sobre un escenari és on millor es pot apreciar la grandesa de Van Morrison i més si és en un recinte de la magnificència del Gran Teatre del Liceu.