El soul, el funk i el jazz, protagonistes de l’edició més internacional del Festival PAS de Martorell del 6 al 21 de juliol

El soul, el funk i el jazz, protagonistes de l’edició més internacional del Festival PAS de Martorell
La programació artística de la 5a edició del Festival PAS l’encapçalaran la banda Freedonia, Heshima & The Soul Brothers (Anglaterra), Aurora, Paula Valls, Dom La Nena (Brasil) i Annie B (Anglaterra). 

Una programació eclèctica, única i de qualitat en la qual destaquen potents veus negres i el millor soul, funk i jazz.

Per primer cop, el festival incorpora actuacions musicals destinades a un públic infantil en el marc del Petit PAS. Tota la família podrà gaudir de la proposta jamaicana de Natxo Tarrés & the Wireless i el jazz combinat amb art urbà de la Cia. Roger Canals.

El PAS portarà per primera vegada a l’estat espanyol les veus de Heshima & The Soul Brothers, la banda formada per músics de prestigi del Regne Unit que interpretaran els millors èxits del funk, soul i del rhythm and blues.

Els concerts són gratuïts i a l’aire lliure i se celebraran durant tres caps de setmana (6-8 de juliol, 13-15 de juliol i 20-22 de juliol) en el marc incomparable del Pont del Diable com a teló de fons. 

Aquest any el Festival PAS, Pont a les Arts Sonores, arriba a la seva 5a edició amb unaprogramació musical eclèctica, singular i suggerent amb grups i artistes tant nacionals com internacionals (Regne Unit i Brasil).

El principal objectiu del PAS és la descoberta de diferents manifestacions artístiques, amb el so com a nexe comú, en totes les seves formes i particularitats així com proporcionar una oferta de primer nivell, gratuïta i en un entorn privilegiat com són els jardins ubicats prop del Pont del Diable, un pont que es converteix ara amb la porta d’entrada a la cultura i el coneixement.

L’encarregada de donar el tret de sortida al festival el divendres 6 de juliol serà la cantant de Manlleu Paula Valls que, amb només 19 anys, presenta un potent so black amb influències del jazz i de la música afroamericana amb una sensibilitat com la de Norah Jones i la força d’Amy Winehouse. Dissabte 7 de juliol serà el torn dels britànics Heshima & The Soul Brothers que reinterpretaran alguns dels èxits més sonats dels anys 70 amb una proposta extravagant i terriblement atractiva.

El divendres del segon cap de setmana, el 13 de juliol, l’encetarà Dominique Pinto, més coneguda com a Dom La Nena. Amb un estil fresc i quasi naïf, la cantant i violoncel·lista, nascuda a Brasil, crea una escena intimista que transporta als espectadors cap a un viatge de tons nostàlgics. El dissabte 14 de juliol serà el torn de la proposta infantil Viatja amb Bob Marley de Natxo Tarrés & The Wireless, un espectacle que commemora els 30 anys de la mort del músic jamaicà amb una banda formada amb músics procedents de formacions com Gossos o Macaco. El mateix dissabte, a les 22.30 hi haurà Freedonia, una banda madrilenya de referència en l’escena espanyola de música soul i funk formada per la veu incendiària de Maika Sitté i vuit músics més. Des del seu naixement, l’any 2006, la banda s’ha convertit en un terrabastall musical i ha estat considerada per la crítica com un dels millors grups de soul de l’estat i una de les referències del gènere en l’àmbit europeu.

L’últim cap de setmana del festival l’obrirà Aurora el divendres 20 de juliol. Es tracta d’un grup de joves amb molt de talent sorgits de l’Escola Superior del taller de Músics i liderats pel cantaor Pere Martínez, junts viatgen per les cançons més populars del compositor Manuel de Falla per evolucionar cap a llenguatges que transgredeixen les sonoritats tradicionals. Finalment, eldissabte 21 de juliol, la Cia. Roger Canals proposa un viatge explosiu i animat cap a Nova Orleans per a tota la família. Gràcies a un esprai pintaran de colors llampants l’època del jazz en blanc i negre.

L’espectacle A soul night with Annie B tancarà el dissabte 21 de juliol a les 22.30 hores la 5a edició del festival PAS. Ho farà de la mà del director Bazil Meade i l’espectacular veu solista Annette Bowen, del prestigiós The London Comunity Gospel Choir, que es mouran pels temes més coneguts del soul, passant per temes del funk més clàssic i sense oblidar algun estàndard del gospel. Dotada d’una espectacular qualitat vocal, Annie Bowen ha estat comparada per més d’un crític amb la mítica Aretha Franklin.

Aquest any, dins la programació del PAS, es podrà visitar l’exposició retrospectiva 5 anys de PAS (2014-2018). L’exhibició, que es podrà veure del 30 de juny al 17 de setembre al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna mostrarà algunes de les millors imatges de totes les edicions del Pont a les Arts Sonores.

FESTIVAL PAS
PONT A LES ARTS SONORES

Del 6 al 21 de juliol
Pont del Diable, Martorell

26e74790-f139-4ea9-bb50-faf23af9f5a9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Més informació:
Web del festival