El violinista Joel Bardolet presenta el seu recital amb piano aquest diumenge a La Pedrera

 

El violinista Joel Bardolet presenta el seu recital amb piano aquest diumenge a La Pedrera.
View this email in your browser
 

bdf6b52c-12c3-4715-b430-021475cc6c4f

 

DIUMENGE, 20 DE NOVEMBRE · 18 H ·  FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA BARCELONA

El violinista Joel Bardolet presenta el seu recital amb piano aquest diumenge a La Pedrera

  • Després d’un primer concert on va fusionar música i dansa contemporànies, Bardolet convida el prestigiós pianista Marco Scilironi per abordar obres clau del repertori cambrístic

Barcelona, 18 de novembre de 2016.– Després d’un primer concert de to marcadament contemporani acompanyat per la dansa de Mal Pelo, el violinista Joel Bardolet (Vic, 1987) presentarà aquest diumenge, 20 de novembre, a les sis de la tarda, a l’Auditori de la Fundació Catalunya–La Pedrera, en el marc de la seva Residència Musical, el duo estable que manté amb el pianista afincat a Basilea Marco Scilironi.
 
La col·laboració de Bardolet amb el músic italià es fonamenta en el treball d’anys desenvolupat a la ciutat suïssa on el músic català va cursar un màster en l’especialitat de solista. Després d’un estiu ple de compromisos internacionals i amb un peu estable a Catalunya atès que és el concertino de l’Orquestra Camera Musicae, Joel Bardolet tocarà aquest diumenge una selecció d’obres clau del repertori cambrístic escrit per a violí i piano. D’entre elles, destaca la Sonata per a violí i piano núm. 21 de Mozart o la Sonatina en Re Major de Schubert. La segona part, però, tindrà un nom propi: el del compositor rus Dmitri Xostakóvitx, de qui Bardolet i Scilironi interpretaran la Sonata per a violí i piano op. 134, un autèntic repte interpretatiu.
 
El concert d’aquest diumenge, que té un preu de 12€ (8€ per als estudiants de música), també servirà per escoltar algunes de les obres que Bardolet i Scilironi acaben d’enregistrar en el disc de presentació com a solista del violinista de Vic, que sortirà al mercat a finals d’aquest any (Intertwined paths, Seed 002).
 
Aquest projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera iniciat la temporada 2012-13 s’ha consolidat en el seu objectiu de promocionar joves talents de la interpretació musical del nostre país amb propostes de rellevància. El projecte manté la seva essència: com a residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets i els concerts oferts al gran públic.
 
Enllaços d’interès: https://youtu.be/_uQEvGlH87Q
 

Programa detallat del concert
 
J O E L   B A R D O L E T
 
Recital de violí amb MARCO SCILIRONI, piano
 
Diumenge 20 de novembre 2016 – Auditori de La Pedrera
 

P R O G R A M A
 
W.A. MOZART
Sonata per a violí i piano núm. 21 en Mi Menor
I. Allegro
II.  Tempo di Minuetto
 
G. KURTÁG
Tres peces per a violí i piano, Op. 14e
 
F. SCHUBERT
Sonatina en Re Major, D384
 
Pausa 10 min.
 
D. XOSTAKÓVITX
Sonata per a violí i piano, Op. 134
 
Durada aproximada del concert: 1 h 30 min.

JOEL BARDOLET, VIOLÍ
 
El violinista vigatà Joel Bardolet va realitzar els seus estudis a l’ESMuC. Allà va rebre el mestratge i la influència dels membres del Quartet Casals i del director Salvador Mas. Després d’aquest període va ser admès per estudiar un màster a la prestigiosa Musikhochschule de Freiburg. L’abril de 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule für Musik de Basilea. En finalitzar-lo, va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea. Ha col·laborat amb les orquestres Bruckner Akademie Orchester i Orquestra Simfònica del S.XXI, com a principal concertino convidat i sota el guiatge de Jordi Mora, una de les seves principals influències musicals.
 
La seva activitat com a solista va iniciar-se amb l’Orquestra de Vic amb només 13 anys. L’any 2009 debutà al Palau de la Música Catalana i l’any 2014 a la Herkulessaal de Munic, tocant el concert de violí de Sibelius.
 
Ha enregistrat dos CD’s de música contemporània amb obres dels compositors italians Orazio Sciortino i Marco Nodari i prepara per a finals d’aquest any el seu disc com a solista, Intertwined paths.
 
És membre de Cosmofonia Ensemble, Camerata432 i actualment és el concertino titular de l’Orquestra Camera Musicae. També és concertino convidat a l’Orquestra de Cambra I Tempi de Basilea i en orquestres de caire més pedagògic. Enguany ha participat en el Festival de Wissembourg i en el Festival d’Aschau, on ha compaginat actuacions com a solista i també la música de cambra. Ha enregistrat per a la Bayerischer Rundfunk, Radio Suisse 3, RNE i Catalunya Música.  Joel Bardolet toca un violí François Pique de l’any 1793.
 

Intèrpret convidat:  MARCO SCILIRONI, piano
 
Marco Scilironi és solista de piano i pianista de música de cambra. Es graduà amb honors al Conservatori A. Buzzolla a Adria (Itàlia) l’any 2003, i continuà els seus estudis amb Filippo Gamba a la Musikhochschule Basilea (Master of Arts solista, 2010).  Com a solista ha actuat amb la Sinfonieorchester Basel i l’Orchestra di Padova e del Veneto. 
 
El desembre de 2014 va rebre el Premi de la Fundació Giubergia de Renzo a Torí. Ha enregistrat per a la Swiss Radio SRF2 i va fer el seu debut l’any 2015 al Festival de Lucerna juntament amb la mezzosoprano alemanya Silke Gäng.