Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya arriben als 10 anys i se celebraran el 18 de desembre
  
· La trobada anual del circ retorna a la carpa del Circ Històric Raluy, que estarà instal·lada al Port Vell de Barcelona

· Els guardons han rebut un total de 50 candidatures, la xifra més alta des de la creació dels Premis Zirkòlika l’any 2010

· Continua obert fins al 9 de desembre el premi de votació popular, adreçat a professionals, periodistes culturals i aficionals al circ

Barcelona, a 12 de novembre de 2019­­­ – Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya arriben enguany a la desena edició i es lliuraran durant la gala Nit de Circ que se celebrarà el pròxim dimecres, dia 18 de desembre, al Circ Històric Raluy.

Els premis, que van tancar la setmana passada el termini de presentació de candidatures, han rebut un total de 50 propostes de 47 companyies, la xifra més alta des de la creació dels guardons l’any 2010. Les candidatures  que han arribat —algunes opten a vàries categories— aspiren al premi de Millor companyia o artista emergent (24 en total), seguit del Millor espectacle de circ de carrer (19), Millor espectacle de circ de sala (14), Millor espectacle de pallassos o pallasses (12), Millor iniciativa per a la projecció del circ (11), premi especial (10), Millor número de circ (9) i Millor espectacle de circ de carpa (1).
 
En total, durant la Nit de Circ s’atorgaran 10 guardons, entre els quals hi ha també el premi a la Millor trajectòria que decideix un jurat format aquest any per l’equilibrista Ramon Muñoz ‘Karoli’ (Premi Zirkòlika a la Millor iniciativa 2018), l’actriu i gestora cultural Cristina Cazorla, de La Puça Espectacles, l’artista i acròbata Ignasi Gil, el periodista i cap de redacció de la revista Zirkòlika, Marcel Barrera; la representant de la Fira de Circ de La Bisbal d’Empordà, Lola Casademont, la gestora cultural Giulia Poltronieri, i el fotògraf especialitzat en circ Manel Sala ‘Ulls’.

D’altra banda, fins al pròxim dia 9 de desembre continua oberta la convocatòria del premi de votació popular per escollir el millor espectacle de circ de l’any. És un premi adreçat a professionals del circ, periodistes culturals i aficionats del circ. Per votar només cal omplir un formulari disponible al web dels premis o bé directament aquí. Entre tots els participants se sortejaran dues subscripcions anuals per a la revista de circ Zirkòlika i dues entrades dobles per a la Nit de Circ, que retorna a la carpa del Circ Històric Raluy després de dos anys.

Des de la seva creació l’any 2010, la Nit de Circ s’ha convertit en una cita anual per a tot el sector. Està organitzada per la revista Zirkòlika i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

El seu objectiu és promocionar el circ i, alhora, dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ català. També es pretén donar visibilitat a tots els espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar l’enorme potencial del circ en una vetllada que serveixi de punt de trobada del món del circ, tant dels professionals del sector com del públic general.