ActividadesActualidad

Els Tres Tombs Infernals 2018 (13 de gener)

Els Tres Tombs Infernals 2018

24351865015_d257e683c3_k

 

 

 

 

 

 

De la llegenda de Sant Antoni, n’hi ha moltes versions. Una de les més originals és la que representa la Satànica de Sant Andreu amb els Tres Tombs Infernals. Barrejant mite, pirotècnia i un correfoc triple, la colla ja fa més de vint-i-cinc anys que explica com Satanàs va temptar Sant Antoni amb plaers molt terrenals: el poder, la beguda i el sexe. Una cosa que varia cada any és l’escenificació de la llegenda, que enguany s’ambienta en una emissora de ràdio. Un espectacle que ja ha esdevingut tot un clàssic de la cultura popular de Sant Andreu.

Però aquesta tradició sempre presenta alguna novetat i enguany serà la participació del bestiari festiu de Sant Andreu en els correfocs que representen els Tres Tombs. La colla explica que han volgut acostar la festa dels Tres Tombs Infernals a la cavalcada tradicional, on els animals són els autèntics protagonistes. Per això s’han animat a fer sortir les seves ‘bèsties’ al correfoc. També, per fer l’acte més espectacular, es muntarà una estructura al mig de la plaça des d’on es llançarà la pirotècnia.

  • Espai: plaça de Can Fabra
  • Horari: 20.30 h

 

91a edició dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar

Cavalls, genets, amazones i tota mena de carruatges: calesses, berlines, tartanes, faetons, carros de traginer… Un dels trets més distintius i tradicionals del cicle festiu de Sant Antoni és la cavalcada dels Tres Tombs. La primera que es fa a la ciutat és la de l’antiga vila de Sant Andreu de Palomar. La comitiva, que es completa amb una colla de llancers de la Guàrdia Urbana i una banda de música, fa tres tombs pels carrers més cèntrics del recorregut i fins a l’església de Sant Andreu de Palomar. Allà es fa un altre dels actes més característics de Sant Antoni: la benedicció d’animals domèstics. Però enguany cal que estigueu alerta perquè el recorregut tradicional es modificarà per les obres del mercat!

 

  • Espai: carrers i places de Sant Andreu de Palomar
  • Recorregut: carrer del Segre (amb Sant Adrià) – plaça d’Orfila – passeig de Torres i Bages – Palomar – carrer Gran de Sant Andreu – rambla de Fabra i Puig (entre Gran de Sant Andreu i Concepció Arenal) – carrer Gran de Sant Andreu – carrer del Pare Manyanet – carrer de Josep Soldevila – carrer del Segre (En negreta s’indiquen els carrers on es fan els Tres Tombs)
  • Horari: 11 h: concentració al Parc de la Maquinista (carrer de Ferran Junoy) – 12 h: sortida (entre els carrers del Segre i de Sant Adrià) – 12.15 h: benedicció i Tres Tombs a la plaça d’Orfila