«Entorn 1900», exposició a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (fins el 17 de maig 2014)

placadevallvidrera2c2cc_1900_afb__j_anglada28atribuit29

Des del 7 de novembre i fins al 17 de maig, mostra els confins muntanyosos de la ciutat a l’inici del segle XX

L’Arxiu Fotogràfic presenta a partir del 7 de novembre i fins al 17 de maig Entorn 1900, una exposició que ens acosta als límits muntanyencs de Barcelona en una data, la del pas del segle XIX al XX, en què la ciutat creixia amb l’annexió dels pobles que l’envoltaven.

El recull d’imatges ens mostra racons i camins de Collserola, des de l’extrem que queda al damunt de Pedralbes fins a les muntanyes que vetllen Horta, recorrent també els turons del Putxet o el Carmel.

Vinculada amb la cronologia que delimita l’exposició, Entorn 1900 també es pot llegir com un termòmetre de la implantació de la fotografia en la societat barcelonina del moment, ja sigui en el cas de fotògrafs professionals o en el dels afeccionats, interessats en documentar les seves experiències, sovint familiars i festives.

Un tercer interès el proveeix la ubicació de les fotografies en la cartografia actual, que posa de manifest la modificació de l’entorn paisatgístic de la ciutat. Des de la web de la mostra es pot consultar.

L’exposició presenta 150 fotografies, que són tiratges actuals i d’època, provinents de la donació l’any 1973 del fons familiar de la dibuixant i escriptora de contes infantils Lola Anglada a l’Arxiu. Es pot visitar de dilluns a dissabte, exceptuant festius, de manera gratuïta.

07/11/2013

Data de finalització:

17/05/2014

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Pl Pons i Clerch, 2

Horari

De dilluns a dissabte excepte festius de 10:00 h a 19:00 h
Entrada Gratuïta

Entorn 1900 ens acosta als límits muntanyencs de la ciutat de Barcelona en unes dates en que la ciutat creixia amb l’annexió dels pobles que l’envoltaven (Horta, Sarrià, Vallcarca…).