Es convoca el premi Espai A al Millor projecte escènic multidisciplinari i amateur de Catalunya

portada-dossier257-424

•La dotació econòmica del premi és de 6.000 euros, i el projecte reconegut s’estrenarà a la 17a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, el proper mes d’octubre
•L’objectiu del premi és impulsar la producció i el muntatge dels textos proposats, en què es valorarà sobretot el caràcter multidisciplinari de l’espectacle

•L’Espai A, un circuit estable als ateneus de Catalunya, amplia els seus horitzons amb la convocatòria d’un concurs de projectes inspirats en clàssics catalans dirigit a grups amateurs

Ja s’ha obert la convocatòria per a participar al Premi Espai A, dirigit a associacions de caràcter amateur que presentin un projecte escènic, dels quals es valorarà el seu interès artístic, qualitat, multidisciplinarietat i viabilitat.

Fins al 2 de maig de 2014 les companyies poden presentar els seus projectes explicant la seva proposta, per tal d’optar a una dotació econòmica de 6.000 euros per materialitzar l’espectacle. A més, la companyia l’estrenarà a la Fira Mediterrània de Manresa d’aquest 2014, que se celebrarà del 9 al 12 d’octubre. L’espectacle es representarà als ateneus que formen part de l’Espai A, i durant el procés de materialització del projecte el grup guanyador tindrà l’assessorament d’un professional que l’orientarà en tots els aspectes artístics. Per garantir la multidisciplinarietat de l’espectacle, les bases contemplen que els grups puguin implicar-se amb altres associacions, per presentar així una proposta conjunta.

El projecte artístic ha d’estar basat en una peça teatral, que els participants poden escollir entre Terra Baixa, d’Àngel Guimerà; La Rambla de les Floristes, de Josep Maria de Sagarra; Aigües encantades, de Joan Puig i Ferreter o bé Antaviana de Pere Calders i Dagoll Dagom.

L’Espai A és un circuit d’arts escèniques amateurs creat el 2011 que uneix esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració del Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.

Des de fa tres anys, l’Espai A genera un circuit estable per als espectacles amateurs. Actualment s’està duent a terme la tercera edició, hi ha programades més de cinquanta actuacions que es poden veure fins l’1 de juny a una quinzena d’ateneus del país. Així, l’Espai A dota de contingut els ateneus de Catalunya amb els espectacles seleccionats a partir de criteris de qualitat artística. A més, una selecció de les propostes de la tercera edició de l’Espai A formaran part de la programació de la 17a Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 9 al 12 d’octubre de 2014.

Tant les bases del premi com tota la programació ja es pot consultar a través de la pàgina web www.espaia.cat.