Estrenes de teatre del 24 al 29 de maig de 2016

A partir del 24 de maig

untitled3

 

 

 

 

 

 

 

 

Estrena! BALNEARI MALDÀ 3 – El Poder. Cia.

Els Pirates Teatre

Arriba la darrera part d’aquesta trilogia sobre tres qüestions que ens fan sortir els colors a tots: la identitat, l’educació i el poder. Fer l’últim capítol del Balneari Maldà sobre “el poder” no ha estat feina fàcil, precisament pel tema escollit. Ja als primers assaigs vam començar a entreveure una lluita d’egos entre els actors i la pianista que, sumades a la vanitat dels dramaturgs i el director han acabat desembocant en una mena de dictadura teatral liderada per l’assistent en pràctiques de la companyia.

Gràcies a la mediació d’una productora hipòcrita capaç de quedar bé amb tothom a la vegada, el resultat ha estat una cosa semblant a la que s’esperava dels altres balnearis, de manera que el públic gairebé no en patirà les conseqüencies. Així doncs, en aquest cabaret temàtic hi podrem trobar des del judici d’un hàbil jutge corrupte fins a la discussió d’un actor amb una blogaire mafiosa, i comptarem amb la participació de personatges com Arnau Puig, Hitler, Marilyn Monroe, Mozart o el Papa Borgia.
◾La identitat · Repartiment: Núria Cuyàs, Ricard Farré, Jordi Llovet i Laura Pau
◾L’educació · Repartiment: Laia Alsina, Queralt Casasayas, Maria Cirici i Bernat Cot
◾El poder · Repartiment: Laura Aubert, Robert González, Lluna Pindado i Arnau Puig

Més informació http://www.catacultural.com/estrena-balneari-malda-3-el-poder-cia-els-pirates-teatre-a-partir-del-24-de-maig/

 A partir del 25 de maig

 Estrena! Català. Balla amb mi són 17 cançons, un actor i un músic. El repertori inclou alguns dels noms fonamentals del teatre musical nord-americà, d’Irving Berlin a Jason Robert Brown, passant per Richard Rodgers, Stephen Sondheim o Jonathan Larson, amb l’estrena en català de 10 peces traduïdes i adaptades per Jordi Galceran, David Pintó, Cèsar Aparício i Toni Viñals.

BALLA-AMB-MI-juny_-horitzontal

 Intèrprets: Toni Viñals i Marc Garcia-Rami
Selecció musical, dramatúrgia i direcció escènica: Xavi Casan
Qui són?

Més informació sobre els autors de l’espectacle>>

Més informació http://www.catacultural.com/estrena-catala-balla-amb-mi-son-17-cancons-un-actor-i-un-music-a-partir-del-25-de-maig/

 a partir de la novel·la homònima de MARK HADDON
adaptació SIMON STEPHENS direcció JULIO MANRIQUE

 
 elcuriosincident_esp2

 Ve de la temporada passada, quan va exhaurir les localitats per a totes les funcions. tornem a presentar, ara a Montjuïc i amb el caliu intacte, la famosa història de Christopher Bone, un noi amb la síndrome d’Asperger.

3 Premis Butaca 2015: a la Direcció Teatral per a Julio Manrique, a l’Actriu de Repartiment per a Marta Marco, a l’Escenografia per a Lluc Castells.
4 Premis de la Crítica 2015: al Millor Espectacle, al Millor Actor Principal per a Pol López, al Millor Disseny de Vídeo per a Mar Orfila i al Millor Espai Sonor per a Damien Bazin.
Premi Ciutat de Barcelona de Teatre per a Pol López.

Exhaurides les entrades per a les funcions al Teatre Lliure, la col·laboració público-privada entre el Lliure i l’empresa 3xTR3S (Dagoll Dagom, Tricicle i Anexa) farà possible una tercera temporada d’aquest muntatge al Teatre Poliorama a finals d’octubre del 2016. Entrades ja a la venda!

intèrprets Mireia Aixalà Sra. Shears i altres / Ivan Benet Ed / Carme Fortuny Sra. Alexander i altres / Cristina Genebat Judy / Pol López Christopher / Marta Marco Siobhan / Norbert Martínez Sr. Gayscone i altres / Xavier Ricart Roger i altres

Més informació http://www.catacultural.com/el-curios-incident-del-gos-a-mitjanit-del-26-de-maig-al-22-de-juny-teatre-lliure/

 26 i 27/05/16
 

Un trencaclosques de monòlegs interiors

tnc

 

Sala Tallers 26 i 27/05/16
Lectura dramàtica
Niu
Marc Garcia Coté
Direcció: Yvette Vigatà
Més informació
#niu

Volem convidar-te a l’espectacle Niu, una obra de l’actor Marc Garcia Coté que debuta com a dramaturg. Aquesta obra va ser seleccionada pel Comitè de Lectura del TNC entre totes les propostes rebudes durant la temporada anterior.

L’espectacle només es podrà veure els dies 26 i 27 de maig a la Sala Tallers i l’entrada és gratuïta.

Reserva les entrades

http://www.catacultural.com/un-trencaclosques-de-monolegs-interiors-26-i-270516-sala-tallers-tnc/

 
 
del 26 de maig al 5 de juny de 2016

405x579

Alex O’Dogherty: El amor es Pa Ná

Sinopsi

L’Amor és Pa Ná és una tragicomèdia Rock que explica la punyent història d’un pobre home que ha perdut la capacitat d’enamorar-se.

Un espectacle interactiu on l’espectador té molt a opinar.

L’esdevenir del nostre protagonista des que es va enamorar per última vegada fins al present, on el desencantament i la mandra s’han apropiat d’ell.
I una frase que no deixa de sonar-li en el cap una vegada i una altra, turmentant-lo cada dia més.

La frase que li va dir la seva exparella preferida justa abans de sortir per la porta: “et quedaràs sol tota la teva puta vida”.

Durada: 1 hora i 40 minuts.

Més informació http://www.catacultural.com/alex-odogherty-el-amor-es-pa-na-del-26-de-maig-al-5-de-juny-de-2016-teatre-condal/

MODULAR Everything has changed (del 26 al 29 de maig) Sala Fènix

CARTEL-Modular-ok--495x700

MODULAR

Everything has changed

de VOXDANSA ENSEMBLE// JOSEPHINE GRUNDY

*Aquest és el cinquè i últim espectacle del cicle YO GESTO 2016*

 Accept l’estar perdut,

accept l’absurd, amb alegria,

ja no cal escollir.

Aquesta peça es basa en el concepte de la modalitat en música per investigar el significat de les seqüències en la història humana. L’ordre i el caos, els sistemes universals, l’elecció personal i col·lectiva i la construcció de narratives són els temes centrals. En cada representació apareixerà un seguit diferent de colors o de ‘modos’, i per conseqüència una narrativa diferent, ja que serà el públic qui determini aleatòriament l’ordre de la peça.

 http://www.salafenix.com/teatre/modular

  del 27 de maig al 12 de juny del 2016 
MONÒLEG DEL PERDÓ
La Seca – Espai Brossa

d3f59302-8dce-4b03-a072-fcdc5a2514cf

Autoria Enric Casasses
Direcció Abel Vernet
Intèrprets Blanca Garcia Lladó i Joan Sirera
del 27 de maig al 12 de juny del 2016

Què tenen en comú els contes d’Andersen
i l’oest llunyà americà?

SINOPSI
Una parella d’actors que es busca la vida com sap i com vol. Volen parir un espectacle. Per on es comença? Com s’ho han de fer? Una proposta del noi; reticències de la noia: “És que un monòleg, no ho sé, vols dir? A mi del teatre m’agraden els diàlegs (…) jo vull que em passin coses.” El que comença sent un cumul d’intents fallits d’iniciar un monòleg, acaba sent el naixement del relat d’una rondalla d’Andersen: La Reina de la Neu, lligat a la vida de la Joana la Calamitat de la Plana. Realitat i ficció es van solapant en mans de la parella. La noia és la narradora de la rondalla, es converteix en Joana traslladant-se a l’oest americà i entremig va reflexionant sobre tot plegat; no es troba tan lluny una història de l’altra… El noi l’acompanya entre tots aquests universos contribuint a tridimensionar-los. Tots dos juguen fort i es deixen endur fins arribar a una reflexió final. Final? Final del monòleg.

Més informació http://www.catacultural.com/monoleg-del-perdo-del-27-de-maig-al-12-de-juny-del-2016-la-seca-espai-

brossa/

 

 Dia: 27 de maig de 2016
 Hora: 20h
 Espai: Auditori

Teatre físic

Un espectacle on el moviment, el gest i el sentit de l’humor són els ingredients bàsics per narrar la història d’un home que fa una parada en el camí i la d’una dona que res no l’atura. L’aventura de trobar-se l’un a l’altre els portarà per camins impredictibles dins un espai on els elements quotidians, com una rentadora, uns fils d’estendre o un safareig es converteixen en l’escenari d’allò extraordinari. Aquesta obra va rebre el Premi Ciutat de Barcelona (2011) i el Premi Max a la millor interpretació femenina (2008).

Durada: 60 minuts

Reserves
•Activitat gratuïta amb entrada o reserva prèvia.
•A partir del dilluns 23 de maig pots recollir la teva entrada presencialment o fer la reserva per telèfon al 934 536 480
•Les entrades reservades per telèfon caldrà recollir-les en un màxim de 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle. En cas contrari es perdrà la reserva.
•En cas de no poder assistir a l’espectacle, us agraïm que ens ho feu saber.
•Aforament limitat.

Intèrprets

Cia. Mar Gómez

Intèrprets: Mar Gómez i Xavi Martínez

Direcció artística: Mar Gómez

Direcció coreogràfica: Xavi Martínez

Més informació http://www.ccurgell.cat/programacio-cultural/dios-menguante/

 Diumenge 29 de maig, 20 h. Dansa / música fusió

HIROSHIMA REUNEIX LA COREÒGRAFA SÒNIA SÁNCHEZ I LA CONTRABAIXISTA GIULIA VALLE A L’ESPECTACLE “AJUSTANDO LAS VELAS”

20160513120023975_540_230_1_0

 
. 45 minutsLes veles són el motor del nostre veler i necessiten ser ajustades per a cada condició del vent. El ball potent de Sònia Sánchez i el virtuosisme musical de Giulia Valle s’uneixen a través de la improvisació pactada i l’experimentació per tal de cercar aquest ajust a l’altre. Conciliar les condicions del moment per arribar a transportar-nos lluny. Oblidar la tècnica per deixar fluir l’inconscient, sense filtrar-lo a través del que podem anomenar “improvisació pactada”. Gràcies a la complicitat de la sala Hiroshima, sorgeix la idea d’aquest duo entre Giulia Valle, que va actuar a la tardor a la sala, i Sònia Sánchez, coreògrafa formada en flamenc i butoh i especialista en dansa improvisada. Ajustando las velas és el resultat.

Més informació http://www.catacultural.com/hiroshima-reuneix-la-coreografa-sonia-sanchez-i-la-contrabaixista-giulia-valle-a-lespectacle-ajustando-las-velas-29-de-maig/