Estrenes de Teatre del 9 al 11 de novembre 2016

 

descarga

 

 

 

 

 

del 9 de novembre al 4 de desembre de 2016

Les cadires 

Teatre Akadèmia

Eugène Ionesco direcció Glòria Balañà i Altimira

  web_lescadires1-32j0qysco8gllu29tkhfcw

 Sinopsi

Un Vell i una Vella esperen visita aquest vespre. Tenen convidats. El Vell els ha de comunicar un missatge que té per a la Humanitat. Els convidats –de totes les edats i categories- arriben en barca a casa del vell matrimoni que els van acomodant en cadires que s’apressen a portar. Finalment arribarà l’Orador qui transmetrà el transcendent missatge del Vell a la multitud assistent.

 Repartiment:
Carles Martínez
Míriam Alamany
Martí Atance

Més informació http://www.catacultural.com/les-cadires-del-9-de-novembre-al-4-de-desembre-de-2016-teatre-akademia/

Del 9 de novembre de 2016 al 19 de novembre de 2016 

MAMBO: CIA. LES ANTONIETES

 
  
 mambo
  
Ella vol el divorci. Ell no. Durant un sopar més, d’un dia qualsevol, presenciarem una disputa matrimonial amb ressonàncies a Woody Allen i Eugene Ionesco gràcies a la qual, sense oblidar mai que som en un teatre, ens preguntarem fins on un matrimoni és capaç de defensar una mentida per no haver de respondre’s la pregunta que sobrevola l’escenari durant tota la funció: “és bonica la vida que tenim?” Excuses absurdes i absurds retrets en un espectacle de teatre dins del teatre on els límits entre veritat i ficció estan molt poc clars.
  
Idioma:  Català 
Durada:  
Direcció:  Oriol Tarrasón
Repartiment:  Annabel Castan  Dani Arrebola
Dramatúrgia:  Oriol Tarrasón 
 

del 9 de novembre al 4 de desembre de 2016

WOHNWAGEN / RÉMI PRADÈRE

La seca-Espai Brossa

 la seca

    Del 9 de novembre al 4 de desembre de 2016
SINOPSI

“Wohnwagen” significa roulotte en alemany. És una paraula composta a partir de “wohnen”, viure, i “wagen”, que pot voler dir vehicle però també atrevir-se.

WOHNWAGEN parla de l’amor. De les comoditats i les dificultats de l’amor romàntic al segle XXI. Del compromís i de nosaltres.

Espectacle en català, castellà, anglès, italià, francès i alemany
FITXA ARTÍSTICA

Ator Rémi Pràdere
Dramatúrgia Gerard Vidal Barrena, Anna Serrano, Marc Salicrú i Max Grosse Majench
Direcció Max Grosse Majench i Anna Serrano
Traducció Max Grosse Majench
Intèrprets Kira Anzizu, Guillem Barbosa, Max Grosse Majench, Elena Martín, Laura Weissmahr i Oriol Puig

Més informació http://www.catacultural.com/wohnwagen-remi-pradere-del-9-de-novembre-al-4-de-desembre-de-2016-la-seca-espai-brossa/

a partir del 9 de novembre

CIcle de teatre Cicatrius

 

La venjança no és important. La memòria sí

El cicle de teatre Cicatrius es presenta en escena aquesta temporada 2016-2017 de la mà de la companyia Exquis Teatre, per la necessitat de mantenir intacta la memòria històrica d’uns fets terribles que van passar ara fa 78 anys: l’Holocaust i genocidi nazi, un dels episodis més negres de la història recent d’Europa.

598d0a93-095e-4523-adae-3c2b84d30de0

 Però, per què és necessari?

Perquè mantenir la memòria històrica és un exercici social que s’ha de practicar en tots els àmbits de la vida humana, de manera continuada, per no tornar a caure en els mateixos errors. A Europa, especialment a partir de la dècada dels 80, van començar a proliferar diferents treballs al voltant de la importància dels indrets de la memòria, dels espais commemoratius. El paper de la memòria social s’ha reconduït per uns camins que es relacionen amb les necessitats de legitimació, justificació o reivindicació de les identitats col·lectives.

Amb aquest cicle, no es pretén substituir els fets històrics, sinó, tot al contrari, recordar la seva importància per no oblidar-los. Per no tornar-los a repetir.

Més informació http://www.catacultural.com/cicle-de-teatre-cicatrius-a-partir-del-9-de-novembre/

 

A partir del 9 de novembre

La Sala Beckett inaugurarà amb
La desaparició de Wendy
de Benet i Jornet

 14650724_1316399735039801_7523298936705181012_n
  • Oriol Broggi dirigeix l’obra que estrenarà la nova seu del Poblenou, una producció pròpia de la Sala Beckett 
     Les prèvies començaran el dia 9 de novembre, i la inauguració oficial de l’espai serà el dilluns 14

 
 La desaparició de Wendyun text que Benet i Jornet va escriure el 1973, serà l’obra de teatre que inaugurarà la nova Sala Beckett, ubicada des del juliol al carrer Pere IV del barri del Poblenou. Després de 27 anys treballant per la dramatúrgia catalana, la Beckett vol començar la seva nova etapa homenatjant una figura cabdal del teatre català: Josep Maria Benet i Jornet, un pont entre dues generacions de dramaturgs i peça imprescindible per tal que la creació contemporània catalana es trobi en aquest moment dolç.

Oriol Broggi és l’encarregat de la posada en escena d’aquest clàssic de Benet i Jornet, que s’ha representat en diverses ocasions per grups de teatre amateur de tot Catalunya. El  repartiment està format per Joan Anguera, Diana Gómez, Mar del Hoyo, Antònia Jaume, Xavier Ripoll, Josep Sobrevals i Armand Villén. L’obra es podrà veure a la Sala de baix de la nova Beckett fins al 8 de gener.
 
Sinopsi
Una companyia de teatre és a punt de començar la representació infantil de l’obra Peter Pan, però un problema amb els decorats els obliga a fer un canvi sobtat de repertori i caldrà distorsionar una mica l’argument.

La desorientació dels actors, que s’han quedat sense el seu personatge o han d’improvisar noves situacions dramàtiques, amb les constants interrupcions del fil argumental que se’n deriven, permet agafar distància respecte de la història que es volia explicar i fa que emergeixin totes les contradiccions pròpies dels contes i els mites de la nostra infantesa.

La desaparició de Wendy és un joc pervers sobre els records, l’experiència, la moral i l’imaginari col·lectiu a través de l’homenatge al teatre com a espai per a la il·lusió i la màgia compartida.

Més informació http://www.catacultural.com/la-sala-beckett-inaugurara-amb-la-desaparicio-de-wendy-de-benet-i-jornet-del-9-de-novembre-al/

CONSTELLATIONS

del 10.11.16 al 20.11.16 

 Teatre Almeria

 foto_constellations

  CONSTELLATIONS
Author Nick Payne

Director Sophie Heydel

Lighting Design Hartley T A Kemp
Publicity Design Frankie De Leonardis

Cast
Marianne   Rebecca Ronayne
Roland   Joshua Zamrycki

Company Jocular Theatre
www.joculartheatre.com

Synopsis

Roland is an easygoing chap who makes his living as a bee-keeper. At a barbecue he meets Marianne, a warm, intelligent, and witty woman who works at Sussex University in the field of quantum cosmology. They go for a drink, or perhaps they don’t. They fall madly in love and start dating, but eventually they break up. After a chance encounter in a supermarket they get back together, or maybe they run into each other and Marianne reveals that she’s now engaged to someone else and that’s that. Or perhaps Roland is engaged. Maybe they get married, or maybe their time together will be tragically short.

Nick Payne’s Constellations is a play about free will and friendship; it’s also about quantum multiverse theory, love, and honey.

Més informació http://www.catacultural.com/constellations-del-10-11-16-al-20-11-16-teatre-almeria/

 10/11/16 al 27/11/16

ELS PERSEGUIDORS DE PARAULES

Sala Tallers TNC

 

Perseguidors_200x2363

 Marc Artigau i Queralt

  • Direcció Marc Artigau i Queralt
  • Sala Tallers
  •  al 

La Noa és una nena inquieta i molt observadora. Una nit, en un somni, descobreix un misteri que la deixa molt intrigada: les paraules desapareixen… Per resoldre aquest enigma tan inquietant, la Noa anirà a la biblioteca de l’escola i allà coneixerà l’Apòstrof, un ésser diminut que la conduirà cap a un univers nou que no deixarà de meravellar-la.
En aquest món màgic, la Noa haurà d’impedir que el monstre dels barbarismes s’apoderi del Palau de les paraules, però això només serà possible gràcies a l’ajut de l’home dels interrogants, d’un diccionari, de la dona dels punts suspensius i d’altres personatges extraordinaris que l’acompanyaran en aquest viatge tan sorprenent.

Fitxa artística

Autor
Marc Artigau i Queralt
Direcció
Marc Artigau i Queralt
Amb
Jordi Llovet, Marta Ossó, Marc Rius, Carol Rovira

 Més informació http://www.catacultural.com/els-perseguidors-de-paraules-101116-al-271116-sala-tallers-tnc/

 

del 10 al 27 de novembre 2016)

9MM – “Un home acaba de morir allà fora”.

Teatre Tantarantana/Àtic22

cartell oficial 9mm

 Un home rep quatre trets … quatre trets a boca de canó… Un home acaba de morir allà fora i ningú sap si l’assassí és un home o una dona … Crim premeditat? … Venjança o crim passional?

Venjança, enveja, gelosia, odi, maldat… Són elements de l’essència humana i que mouen els cinc personatges. Els sospitosos segueixen en el joc. Una dona guapa, depenent, desequilibrada i enamorada; un cap de policia turmentat, enamorat, controlador i despitat; un jove ambiciós aficionat i enlluernat amb la seva vida de famós mediàtic de les xarxes socials; un exalacalde carismàtic, intel·ligent, seductor i excèntric, però amb un passat fosc i un inspector de policia jove obstinat a investigar el crim, però que navega entre la seva inseguretat, ambició i addiccions… Personatges dolents ocasionals i nàufrags, que en alguns moments han comès relliscades i, fins i tot, crims, mentre l’història anirà en una o altre direcció.

Llocs reals. Igual que a les novel·les de misteri, “9MM – Un home acaba de morir allà fora” està ambientada exactament avui: un bar underground, un despatx de policia, l’estació de França, una casa en Montjuïc i un acomiadament a l’aeroport del Prat. Tot succeeix a la ciutat de Barcelona, que afirma “9MM – Un home acaba de morir allà fora” com una història de ficció.

En “9MM – Un home acaba de morir allà fora”, igual que a les novel·les, les històries dels personatges han de tenir algun gir que despisti l’espectador. Aquella persona que pensàvem que tenia totes les cartes es converteix en la víctima i ens deixa completament descol·locats… Sigui el que sigui, la sort està tirada. Tot s’hi val i tots els jugadors / personatges / espectadors poden ser sospitosos. Qui està darrere dels quatre trets? Qui és l’assasí?

 Repartiment: Josep Antoni Lej, Ramon Garrido, Eva Cañadas, Pol Fernández, Imanol García.

Més informació http://www.catacultural.com/9mm-un-home-acaba-de-morir-alla-fora-teatre-tantarantanaatic22-del-10-al-27-de-novembre-2016/

a partir del 11 de noviembre

 Celebracions (res a celebrar)

Teatre Jove Regina

 

201609211802381

L’obra Celebracions (res a celebrar) comèdia en un acte arriba al novembre a
Barcelona i promet molts riures.

Celebracions (res a celebrar) de Joan Codina i dirigida per Hugo Guzman, s’estrena
el divendres 11 de novembre, a la Ciutat de Barcelona al Teatre Jove Regina.

El seu repartiment es composa de joves actors: María Escalé, Noelia Segura, Aleyda
Puerto, Eli Vila, Paula Bou, Raquel Fresno, Sergi Aguilera, Óscar Ros, Manu Zaguirre i
Alan Francisco.

Celebrem la mort i l’any nou, celebrem el Nadal i el Dia de l’Orgull Gay, celebrem
l’amor i els anys que ens queden per patir…
La vida és una celebració constant, una celebració àcida i amarga.
Celebracions (res a celebrar) és una obra d’escenes independents on els personatges
que hi apareixen o bé tenen quelcom a festejar o bé es veuen immersos en una
circumstància festiva. Assistim al llarg d’un any a diferents tipus de
commemoracions. Ells, ridículs i patètics, treuen el pitjor que porten dins. El pitjor
que tots portem dins

Més informació http://www.catacultural.com/lobra-celebracions-res-a-celebrar-al-teatre-jove-regina-a-partir-del-11-de-novembre/