Exposició NOUS RELATS FOTOGRÀFICS (05.05-03.07.2016)

image002Exposició

NOUS RELATS FOTOGRÀFICS

05.05-03.07.2016

Nous relats fotogràfics té tres objectius principals. En primer lloc, significa una reivindicació generacional. Reuneix una selecció d’obres rellevants realitzades per setze fotògrafs de les últimes generacions, gairebé tots nascuts als anys setanta i vuitanta del segle XX, en diversos països. La selecció se centra especialment en el context català i espanyol.

Alhora, és una aproximació a les formes d’expressió fotogràfica que s’han desenvolupat en aquests anys del segle XXI. La característica més notable en aquests anys ha estat i és l’èxit del grup fotogràfic, desplegat com a relat en un sentit narratiu, documental, conceptual i poètic.

Finalment, temàticament, les sèries relacionades contemplen i consideren algunes de les qüestions fonamentals que defineixen la nostra època, i el seu conjunt significa una reflexió sobre la condició humana en aquests primers anys del nou mil·lenni.

Organitza i produeix: Arts Santa Mònica – Departament de Cultura

Exposició

EFERVESCÈNCIA COL·LECTIIVA DE ROGER BERNAT / FFF

Cicle Xarxa Zande

05.05-10.07.2016

Nivell 0

Efervescència col·lectiva

Efervescència col·lectiva convida als visitants a interpretar un paper en una peça teatral de manera individual o col·lectiva.

Cada tres setmanes estarà disponible una peça teatral per ser interpretada. El visitant també podrà consultar documentació sobre les altres peces que es presenten amb el programa.

Consol Llupià, José Begega i Roger Bernat/FFF organitzaran activacions de les peces en diferents moments.

Les peces teatrals de Roger Bernat inviten a dramatitzar —i a interactuar amb altres espectadors— sota premisses que sovint poden ser incòmodes o políticament comprometedores. Amb Efervescència col·lectiva, Émile Durkheim va descriure la creativitat, a principis del segle XX, com uns moments tempestuosos en els quals una col·lectivitat trenca amb les convencions culturals per tal de reivindicar uns ideals. En el cas de Roger Bernat, però, els escenaris que proposa impliquen encarnar diàlegs i discursos controvertits —fins i tot inconvenients— que no admeten lectures simplistes ni posicionaments fàcils.

Integrant-se a l’estructura que Black Tulip ha desplegat al nivell 0 de l’Arts Santa Mònica, Roger Bernat presenta tres exercicis teatrals que els visitants podran interpretar com a actors i actrius. Els textos d’aquestes tres peces revelen les turbulències que recorren el fenomen col·lectiu i la pròpia experiència dramàtica, ja sigui ocupant-se del món de la parella amb els seus rols estereotipats pel cinema (com a We Need To Talk), del reenactment de les lluites obreres (Numax-Fagor-Plus) o dels desplaçaments del discurs polític i el seu marc escènic (Desplaçament del Palacio de la Moneda).

Organitza i produeix: Arts Santa Mònica – Departament de Cultura

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat

Departament de Cultura