L’ORQUESTRA DEL LICEU VISITA L’AUDITORI AMB UN REPERTORI ROMÀNTIC DIRIGIT PER JOSEP PONS ( 6, 7 i 8 de maig)

16__Josep_Pons_2L’ORQUESTRA DEL LICEU VISITA L’AUDITORI AMB UN REPERTORI ROMÀNTIC DIRIGIT PER JOSEP PONS

Txaikovski i Mendelssohn seran els protagonistes d’aquest concert que es podrà veure el 6, 7 i 8 de maig

L’OBC es desplaçarà al Liceu el proper 3 de juny amb el Concert Diana Damrau sota la batuta de Francesco Ivan Ciampa

L’Orquestra Simfònica del Liceu visita el proper divendres 6 de maig L’Auditori de Barcelona per presentar un repertori romàntic dirigit per Josep Pons. El programa, que també es podrà veure el dissabte 7 i el diumenge 8, estarà format per l’última simfonia de Txaikovski, intensa i espectacular, una obertura de Mendelssohn, a més del concert per a violí que el mateix compositor alemany va compondre fa 170 anys.

Es podran sentir dues partitures de Mendelssohn, Les Hèbrides. Obertura, el Concert per a violí i orquestra núm. 2, i una de Txaikovski. Les Hèbrides és una peça simfònica que plasma la fascinació del compositor per aquestes illes escoceses, on hi va viatjar el 1829. És una música evocadora, que suggereix el moviment del vent i les ones. Per altra banda, el Concert per a violí i orquestra núm. 2, de 1845, serà interpretat per Kai Gleeusten, concertino de l’Orquestra del Liceu. Defensarà un dels concerts per a violí i orquestra més interpretats arreu del món que, segons va dir el mític violinista Joseph Joachim comparant els concerts de Beethoven, Brahms, Bruch i Mendelssohn, aquest darrer és «el més profund, la joia del cor dels concerts per a violí alemanys». Josep Pons ha completat el programa amb la simfonia més personal i intensa de Txaikovski, la Simfonia núm. 6 «Patètica», una mirada cap a l’interior de la seva complexa personalitat, estrenada sota la direcció del mateix autor nou dies abans de la seva sobtada mort. Un testament musical amb la categoria d’obra mestra.

Aquesta col·laboració cultural entre institucions sorgeix de la voluntat de crear sinèrgies i intercanviar actuacions de les orquestres en les seves sales de concert. L’acord, que data del 2009, ha permès al Liceu i a L’Auditori promoure representacions com: Concert Falla / Brahms i El somni d’una nit d’estiu a L’Auditori amb la Orquestra del Liceu, o Una Voce in off / La voix humaine i el Concert Puccini / Dallapiccola on l’OBC va venir al Gran Teatre. Enguany, aquesta col·laboració es materialitza amb aquest primer concert de Mendelssohn Txaikovski per part de l’Orquestra del Liceu. El proper 3 de juny l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) es desplaçarà al Liceu per posar música al Concert Diana Damrau. Sota la direcció musical de Francesco Ivan Ciampa, la soprano Diana Damrau i el baríton Nicolas Testé, cantaran les àries més destacades de Il barbiere di Seviglia, I Puritani, Lucia di Lammermoor, La sonambula, La traviata, Il trovatore, entre d’altres.