Exposició : Takeshi Shikama exposa “Murmuris del bosc”

SHIK_057_640

Exposició
Takeshi Shikama exposa “Murmuris del bosc”
Sala Polivalent de la seu de Gas Natural Fenosa
Entrada LLuire

Fins al 7 de març del 2014 es poden veure les fotografies de boscos que els últims deu anys l’artista japonès ha fet a diversos llocs del món

La Sala Polivalent de la seu de Gas Natural Fenosa acull 50 fotografies de petit format relitzades per l’artista japonès Takeshi Shikama a boscos dels Estats Units, França i el Japó al llarg de l’última dècada. Comissariada per Alain D’Hoogue, Murmuris del bosc és una mostra del treball que aquest ex dissenyador reconvertit en fotògraf ha fet els últims anys de la seva vida.

Cansat del brogit de la megalòpoli, Shikama va instal·lar-se fa uns anys a una cabana de fusta construïda per ell mateix i des d’aleshores recorre el món buscant el que ell anomena “la respiració silenciosa” dels arbres i exposant-ne els resultats. A més a més de boscos, també fotografia espais urbans arbrats com el Central Park de Nova York o els Jardins de Luxemburg de París.

Les fotografies de Shikama estan fetes amb paper d’arròs tradicional japonès, el Gampi, fabricat per ell mateix de manera artesanal amb emulsió de platí, amb la finalitat de dotar de cos els matisos i detalls més subtils registrats a la pel·lícula. Les imatges dels boscos, en blanc i negre, estan impregnades de la tradició pictòrica de l’Extrem Orient: plenes de serenitat, conviden a la contemplació i fan referència a la fotografia paisatgística europea i nord-americana.

El mateix Shikama menciona, a més a més, la influència de fotògrafs pioners del segle XIX com ara Carleton Watkins, Eadweard Muybridge, Charles Nègre o Eugène Atget.