FAMA [Fira d’art Modern i Antic de Barcelona] – 6 al 10 març

RGB b‡sicoRGB b‡sico

 

RUSIÑOL, FORTUNY, MIRÓ I CALDER, PROTAGONISTES DE LA CINQUENA EDICIÓ DE FAMA A LES REIALS DRASSANES DE BARCELONA

La mostra presenta en exclusiva un quadre anònim, únic document gràfic d’una batalla naval al Bàltic el 1808

 

– La cinquena Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA)que tindrà lloc del 6 al 10 de març a les Reials Drassanes de Barcelona. ofereix una selecció de pintures de Santiago Rusiñol, Marià Fortuny, Joan Miró, Alexander Calder, Manolo Valdés i Ricardo Opisso, entre altres autors.

La mostra reuneix 29 expositorsd’arreu de l’Estat amb milers de peces que aporten una àmplia i diversa representació de pintura, mobiliari, joieria, escultura, ceràmica i llibresque va des del segle XII fins a les primeres dècades del XX.

Algunes de les curiositats d’aquesta edició són una pintura anónima, únic document gràfic d’una batalla naval al Bàltic el 1808, una Bíblia Noble de Luter de 1768 i un capitell de la dinastia Nazari del segle XII, la peça més antiga de la Fira. També s’hi trobarà una mostra de joieria d’Art Decó i de ceràmica de l’Art Nouveau.

FAMA s’ha consolidat com la primera mostra de referència d’aquest àmbit artístic i patrimonial a Catalunya i com la segona a l’Estat.

La Fira, organitzada per Vimaevents amb la col·laboració del Gremi d’Antiquaris de Catalunya, contribueix a fer valdre l’intens treball d’identificació, conservació i divulgació del patrimoni artístic que fan els professionals del sector.

En aquestes 5 edicions, FAMA ha organitzat l’únic comitè d’experts de tot l’Estat on no hi participen els propis expositors sinó estudiosos, directors, conservadors, i restauradors d’institucions públiques i privades. Aquesta feina garanteix no solament l’autenticitat de cada peça sinó també la seva qualitat. Això ha reforçat el vincle i confiança entre el mercat i els museus públics, esdevenint una cita anual entre els seus representants.

 

El programa detallat de l’event està disponible a la pàgina web http://www.famabarcelona.com.