FESTA DEL ROSER 2015 2, 3 i 4 d’octubre (Martorell)

20150922153810251_300_200_1_0

 

 

 

 

 

 

 

FESTA DEL ROSER 2015

2, 3 i 4 d’octubre (Martorell)

V FIRA VIMART: 3 d’octubre

La 5a edició del VIMART, la Fira de Vins i Caves de Martorell, fa un salt qualitatiu ampliant espais i participants i, com a novetat, programa tot un seguit d’activitats relacionades amb el món del vi del 30 de setembre al 4 d’octubre

La Festa del Roser ens porta tres dies d’intensa programació cultural i activitats relacionades amb el món del vi i el cava que reuneix a visitants, restauradors, sommeliers, agents vinícoles, enòlegs i cellers d’arreu de Catalunya.

Entre les activitats destaquen el VIMART (la Fira de Vins i Caves de Martorell) i la Festa del Most. Dues activitats que potencien les arrels i orígens d’una terra de vins i caves com és Martorell.

El VIMART, que enguany celebra la seva 5a edició, s’ha convertit en una de les fires vinícoles més reconegudes de Catalunya, se celebrarà el dissabte 3 d’octubre i tindrà com a convidada especial la DO Penedès.

Com a novetat, sota el nom Racons del Vimart, la setmana prèvia a la fira, es proposen un seguit d’activitats per anar escalfant motors.

El proper cap de setmana 2, 3 i 4 d’octubre tindrà lloc una nova edició de la Festa del Roser de Martorell, una festivitat que reuneix en pocs dies, més d’una setentena d’activitats relacionades amb la cultura i la tradició vinícola i que atrau al municipi, visitants d’arreu de Catalunya.

Entre les activitats, hi trobarem teatre, concerts, fires, etc…i tot un seguit de propostes relacionades amb el món del vi, com tallers, degustacions, maridatges i sobretot, la Festa del Most i la 5a edició del VIMART, la Fira de Vins i Caves de Martorell, una fira que en només 5 anys s’ha consolidat com una de les més referents de Catalunya, i que com a novetat fa un salt qualitatiu important amb un augment de l’espai d’exposició i del nombre de cellers i restauradors participants.

El dissabte dia 3 a la tarda tindrà lloc la coneguda Festa del Most, un dels actes més rellevants d’aquestes festes, que reuneix a més de 1.000 persones i col·lectius en una impressionant cercavila, que comença a la Plaça del Vi de Martorell amb la recollida de raïm i fa un recorregut per varis carrers del centre del poble recuperant la tradició més ancestral de l’elaboració del vi.

La fira del Vimart també tindrà lloc el dissabte (de 18 a 1h) al nucli antic de Martorell, però com a novetat d’enguany, proposa tot un seguit d’activitats del 30 de setembre al 4 d’octubre sota el nom de Racons del Vimart per anar escalfant motors i anar descobrint espais relacionats amb el món del vi i el cava de la història de Martorell, combinats amb espectacles de petit format i accions formatives a l’entorn de l’enologia com: tastos, maridatges, gastronomia, i conferències, entre d’altres, amb coneguts professionals com Marcel Gorgori, Jordi Alcover o Josep Sucarrats.

Destaquen dins de totes les activitats de Racons del Vimart l’Espai bombolles i maridatges insospitats, una degustació de maridatges poc coneguts de la Plataforma Martotastet de la mà d’Agustí Torelló; Gastrònoms, «una història imprevista”, un sopar-espectacle adaptació de l’obra de teatre de Ronald Dahl, amb la companyia Tramateatre; o les presentacions dels llibres Vi Català, una reivindicació històrica de Jordi Alcover, Jordi Abellan i Sílvia Naranjo, i Teoria, Pràctica i degustació del vermut de Josep Sucarrats, amb degustació de vermut inclosa; entre moltes altres activitats.

El Vimart ofereix un ampli espai per a visitants, restauradors, sommeliers, agents vinícoles, enòlegs i cellers. Enguany, acollirà la participació de diferents cellers i caves de les denominacions d’origen Penedès i Catalunya. i tindrà com a convidada especial la DO Penedès, de la que Martorell també en forma part.

La Fira també ofereix una oportunitat única als visitants de tastar vins i caves d’alguns dels millors cellers i bodegues del país, a l’hora que fan un tast de l’àmplia proposta gastronòmica de la fira.

Així mateix dins la Festa del Roser es podrà gaudir de propostes musicals, teatrals i de cultura popular com el concert d’Aspencat o els espectacles Somriures i llàgrimes o Tot Plegat de la companyia Teatre Mòbil, entre moltíssimes més activitats.

MÉS INFORMACIÓ

Pots consultar tota la programació al programa de la Festa del Roser

 

PROGRAMA

HORARIS I PREUS DEL VIMART

Dissabte 3 d’octubre, de 18 a 1h

Copa de vi + 3 consumicions (vi o cava) + 3 platets gastronòmics – 10 €
3 consumicions (platets gastronòmics) – 4 €
3 consumicions (vi o cava) – 4 €
Copa de vi o cava – 3 €