René Jacobs dirigeix La Creació de Haydn en el concert inaugural de la temporada de Música Antiga de L’Auditori (24 de setembre)

René Jacobs dirigeix La Creació de Haydn en el concert inaugural de la temporada de Música Antiga de L’Auditori

Jacobs101102Philippe_Matsas

 

 

 

 

 

 

Anna Prohaska, Sir John Elliot Gardiner, Valer Sabadus, Jordi Savall i Il Giardino Armonico són algunes de les estrelles que visitaran L’Auditori aquesta temporada

L’Auditori de Barcelona inaugura aquest dijous, 24 de setembre (20.30h), la seva temporada de Música Antiga amb una dels directors més importants del món pel què fa a la interpretació amb criteris històrics. René Jacobs dirigirà La Creació de Haydn, una obra cabdal que es podrà sentir, a la Sala 1 Pau Casals, en una de les millor versions que es poden escoltar actualment en directe. René Jacobs la va enregistrar l’any 2009 convertint-la en una de les versions de referència. Per interpretar aquest gran oratori, Jacobs dirigirà a L’Auditori la prestigiosa orquestra B’Rock que debutarà a Barcelona amb aquest concert i el Collegium Vocale Gent, que torna a la Sala 1 després de l’èxit aconseguit la temporada passada amb el concert de Philippe Herreweghe i la Passió Segons Sant Joan de Bach.

El concert de Jacobs dóna el tret de sortida a la temporada de Música Antiga 15-16, que repartits en 16 concerts, reunirà a L’Auditori alguns dels artistes de més prestigi internacional en el món de la interpretació amb criteris històrics i algunes de les obres que han marcat la història de la música. Els amants de la música antiga podran gaudir de mestres indiscutibles del gènere com Sir John Elliot Gardiner, dirigint la Gran Missa en Do menor de Mozart, i Jordi Savall amb The Fairy Queen de Purcell i el seu cicle El So Original. Aquesta temporada, a més, L’Auditori s’ha proposat descobrir al públic grans talents que no han actuat mai encara a la ciutat com és el cas de la soprano Anna Prohaska, que actuarà amb Il Giardino Armonico de Giovanni Antonini – en el concert African Queens–, i l’extraordinari contratenor Valer Barna Sabadus amb el concert dedicat al mite de Farinelli, acompanyat de la històrica Concert Köln, que celebra el seu trentè aniversari. A més, l’orquestra referent indiscutible Akademie Für Alte Musik Berlin inicia aquesta temporada la integral de les Suites orquestrals i els Concerts de Brandenburg de Bach. Jordi Savall oferirà dos grans concerts més dins del cicle el So Original: el primer dedicat a Ramon Llull i el segon a la música en temps de Cervantes.

A la Sala 2 es podrà gaudir de les propostes de format més petit. S’hi podran escoltar interessants concerts com els dedicats a Mozart, dels pianofortistes Arthur Schoonderwoerd, amb l’Ensemble Cristofori o Kristian Bezuidenhout, amb el Chiaroscuro Quartet. Altres cites ineludibles de la sala de cambra passen per La Ritirata amb els quintets amb guitarra de Boccherini i La Caravaggia recuperant les músiques de La Patum del XVII. Aquesta temporada, a més, L’Auditori presenta el primer projecte del Servei Educatiu dedicat a la música Antiga. Porta per nom Händel&Friends i proposa un viatge pel barroc amb direcció escènica de Juan Pablo Mendiola, reconegut internacionalment per l’ús de la tecnologia en les seves propostes.