FESTIVAL ACRÒBATES Del 27 d’octubre al 30 de novembre L’Hospitalet de Llobregat – Diferents espais

FESTIVAL ACRÒBATES 2018
13a edició

Música i Poesia a L’Hospitalet de Llobregat. Del 27 d’octubre al 30 de novembre

d04d7df6-364c-4d18-82a2-43bd62747098
Aquest dissabte arrenca el Festival Acròbates 2018 que omplirà L’Hospitalet de poesia, música i paraula musicada amb prop de 50 espectacles
El festival acollirà actuacions d’artistes com Héctor Alterio, Niño de Elche, Mercedes Sampietro i Eduard Iniesta, Niños Mutantes, Rapsusklei, Carlos Sadness, Lucas Masciano, Luis Garcia Moreno i Soleá Morente, Gemma Humet i Estel Solé, Joan Isaac i Sílvia Comes, Pedro Pastor o Mónica Gae i Maria Vera, entre moltíssims d’altres. 

L’Acròbates arrencarà el dissabte 27 d’octubre amb ‘Acròbates al carrer’, tot un dia ple d’activitats al voltant de la música i la poesia que culminarà amb la inauguració de l’exposició ‘Poesia filosòfica… visual’ de Toni Prat i el concert del singular grup de spoken word Mansilla y los Espías. 

Durant un mes l’Acròbates oferirà concerts, recitals, slam poetry, vermuts poètics, tallers, exposicions i tota una programació infantil pensada per gaudir en família dins l’Acròbates Kids.

El festival crea xarxa per tota la ciutat amb recitals a les biblioteques i als centres culturals, espectacles al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, a L’Oncle Jack, a la Sala Salamandra i a El Viejo Piano.

Del 27 d’octubre al 30 de novembre torna el Festival Acròbates, el Festival de Música i Poesia de L’Hospitalet de Llobregat. El festival, que celebra enguany la seva 13a edició, s’ha consolidat com un dels festivals de música i poesia més singulars de la tardor i té com a objectiu crear un espai de comunicació literària i musical a l’àrea metropolitana, un espai anual dedicat especialment a la paraula i als seus creadors, els «acròbates».

El festival vol servir d’aparador per descobrir tota una nova generació de músics, poetes, escriptors i autors, compartint cartell i programació amb artistes ja consagrats. Per això programa, durant més d’un mes, una completa programació al voltant de la paraula musicada amb concerts, recitals, slam poetry, vermuts poètics, tallers, exposicions i tota una programació infantil pensada per gaudir en família dins l’Acròbates Kids. 

El tret de sortida del Festival Acròbates 2018 serà aquest dissabte 27 d’octubre, un dia ple d’activitats al voltant de la música i la poesia: espectacles de titelles i poesia, tallers, una mostra poètica d’autors locals i participants del festival acompanyada de vermut i el torneigSL’HAM Poetry, en el qual els participants recitaran el seu text dramatitzat i el públic farà de jurat. Aquesta slam estarà presentada per Dani Orviz i comptarà amb la participació de poetes com Al Bareto, Iñaki C. Nazabal, Isa García, Pablowski, Marta Belmonte, Salva Soler o David Trashumante. Per completar el dia s’inaugurarà l’exposició “Poesia filosòfica… visual” de Toni Prat i al vespre es presentarà l’espectacle ‘Dejad que los colgados se acerquen a mí’ del grup de spoken word Mansilla y los espías.

Des d’aquest dia i fins al 30 de novembre L’Hospitalet acollirà prop de 50 actuacions creant xarxa per tota la ciutat i ampliant seus en els diferents barris amb recitals a les biblioteques i als centres culturals, espectacles al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, o a sales com L’Oncle Jack, a la Sala Salamandra i a El Viejo Piano. La cloenda del festival serà el mateix divendres 30 de novembre amb l’espectacle “Al cau de les paraules» de Gemma Humet i Estel Solé, dues de les veus més destacades del panorama cultural català que ens oferiran un viatge poèticomusical que segur sacsejarà les emocions dels assistents.

El festival farà d’aparador de noves generacions juntament amb artistes consagrats com Héctor Alterio que presentarà “Como hace 3.000 años” (divendres, 23 de novembre), un passeig basat en una selecció de poemes amb els quals Alterio s’identifica plenament; o com Mercè Sampietro i Eduard Iniesta que presentaran «La paraula, exili de l’exili. Maria Mercè Marçal» el diumenge 11 de novembre. Compartiran cartell amb joves poetes com Mónica Gae i Maria Vera (dissabte 24 de novembre) i d’altres recitals organitzats en col·laboració amb el Racó poètic de L’Hospitalet, un col·lectiu que des de ja fa anys omple la ciutat de paraula viva, i que donarà veu a joves artistes com Aina Torres i Meritxell Gené (dijous 22 de novembre) o Sandra Bautista i Helena Bonals (dijous 29 de novembre).

Acròbates 2018 aposta també per propostes que presenten formats diferents com l’espectacle “Tendrá que haber un camino» amb la jove cantant Soleá Morente i l’il·lustre poetaLuis García Montero (divendres 16 de novembre) que ens proposen un diàleg híbrid entre música i poesia; “Cita amb àngels” de Joan Isaac i Sílvia Comes, on aquests dos artistes interpreten en català i com mai has escoltat abans cançons de Sílvio Rodríguez; l’espectacle “En todas las ciudades llueve» (dissabte 10 de novembre) un espectacle que uneix la música i les lletres de Miguel Ángel Bueno amb la poesia del poeta Mariano Martínez; o el projecte “A l’ombra dels fusells. Dones que creen història» (dijous 15 de novembre), un recorregut per textos i vivències de dones que van viure la Guerra Civil i l’exili.

I, finalment, vermuts poètics amb artistes com Maria Antònia Massanet, Corina Oproae i Míriam Reyes , que seran les encarregades de celebrar el primer vermut poètic el dissabte 10 de novembre; o Joan Duran que ens presentarà “Animal impur” (dissabte 24 de novembre), un joc de seducció del públic a través de la celebració de l’amor, l’essencialitat i el record.

La programació musical del festival presenta propostes d’artistes de gèneres variats que fan un ús destacat i protagonista del text i la paraula en la seva música. En aquesta línia, durant el festival podrem gaudir de concerts d’artistes com Niño de Elche (divendres 9 de novembre), Lucas Masciano (divendres 9 de novembre), Carlos Sadness (divendres 30 de novembre), Niños Mutantes (dissabte 10 de novembre), el raper Rapsusklei un dels artistes més importants de l’escena del rap espanyol i llatinoamericà (dissabte 24 de novembre), Pez Mago, (dissabte 3 de novembre), Txetxu Altube (divendres 9 de novembre), Pedro Pastor y los locos descalzos (divendres 9 i dissabte 10 de novembre), Frans Cuspinera i Maria Poyatos(diumenge 18 de novembre), Meritxell Naranjo y otra gente extraña (dimecres 21 de novembre), el cantautor madrileny Luís Ramiro (divendres 23 i dissabte 24 de novembre), Rafa Pons presentant “La guerra del sexo» (diumenge 25 de novembre) i la jove i talentosa Marta Knight, guanyadora del concurs “L’H canta en femení” (diumenge 4 de novembre).

I el festival no s’oblida dels més petits amb Acròbates Kids, una completa programació destinada al públic familiar a les biblioteques de la ciutat i que acollirà espectacles, concerts i recitals durant tot el mes de novembre. Començarà el dissabte 3 de novembre amb l’espectacle‘Acluca els ulls. La recerca de les paraules boniques’ , un concert teatralitzat en el qual, músics i actors, us explicaran un conte. I el seguiran durant tot el mes espectacles conduïts per artistes i companyies com Mercè Ramis (dimecres 7 de novembre), l’Estenedor (dijous 8 de novembre), Núria Martínez i Ignasi Blanch (dissabte 10 de novembre), Jordi Tonietti(dimarts 13 de novembre), Clara Ribatallada (dimecres 14 de novembre), Teatre Aula(dimecres 21 de novembre), Carles Cuberes (dijous 22 de novembre) i Judit Navarro Royo(dimarts 27 de novembre).

Podeu ampliar informació consultant la web del festival o a la zona de premsa (on també podreu descarregar-vos materials del festival).

FESTIVAL ACRÒBATES

Del 27 d’octubre al 30 de novembre
L’Hospitalet de Llobregat – Diferents espais

Podeu consultar tota la programació i
ampliar informació aquí: 

WEB DEL FESTIVAL