Festival de música emergent (dissabte 13 de febrer) A partir de les 18 h // CCCB // 7 €

image004

 

 

 

 

 

HÖLOGRAMA (Granada)
SORRY KATE (Madrid)
SARA FONTÁN (Barcelona)
BEATLOVE (Sevilla)
MALHEUR (Sevilla)
DES ÂMES LIBRES (Barcelona/París)
GHOST TRANSMISSION (Xàtiva/València)
ROD V (Guatemala)
GENTE MAYOR (Cadis)

Dissabte 13 de febrer // A partir de les 18 h // CCCB // 7 €

Emergència! arriba fidel a la seva cita del febrer. Torna a apostar fort per les bandes emergents nacionals i internacionals amb més potencial en el panorama pop, rock, electrònic i experimental. A més, Lapsus, el festival de música electrònica d’avantguarda de Barcelona, comissaria aquest any l’escenari Vestíbul, que es va estrenar a la passada edició 2015.

En aquesta vuitena edició desfilaran nou bandes pels escenaris Hall, Auditori i Vestíbul:

Holögrama, projecte pop, amb elements de l’electrònica més espacial, l’experiència psicodèlica o el krautrock, amb un darrer treball, Magic Inside, que ha estat publicat en casset pel segell Knockturne Records (Niño de Elche).

La violinista Sara Fontán, que presentarà els seus treballs en solitari, molt més experimentals que els que fa amb La Orquesta del Caballo Ganador, Piña, Árbol o Manos de Topo.

Des Âmes Libres, produïts fa poc pel famós Pedro Pina.

Ghost Transmission, un dels millors grups nacionals de noise rock, segons Mindies.es, que presentaran el seu LP debut, Apparitions (El Genio Equivocado).

Malheur, que també ens presentaran el seu segon disc, Ausiliatrice (Knockturne Records), amb un so inèdit que transita entre el jazz i el rock experimental, enregistrat en una sola presa i en directe als estudis Sputnik.

Rod V, a qui el seu pas per la Red Bull Music Academy li va permetre gravar i publicar el primer disc i ara torna amb sons totalment frescos i renovats.

Sorry Kate, que presentaran algunes de les cançons del seu nou disc, que publicarà ben aviat Foehn Records.

Beatlove, el duo sevillà de música electrònica i experimental que fa poc ha presentat el seu EP Wins (Sofa Tunes, Musex Industries), que inclou dos remixes a càrrec dels artistes electrònics Reykjavik 606 i Fernando Lagreca.

Gentemayor, una formació amb dues bateries, sintetitzadors analògics, guitarra, baix i veus robòtiques, que recorda de vegades el noise rock, el punk o el hardcore, amb la qual cosa resulta d’allò més potent i inclassificable.

Emergència! disposa de l’escenari Hall, que acull les bandes de pop i rock; l’Auditori, amb propostes més arriscades, íntimes i delicades, i el Vestíbul, on el festival Lapsus convida l’electrònica més emergent.

Per les edicions anteriors del festival han passat bandes com PEGASVS, PONY BRAVO, ORNAMENTO Y DELITO, JEREMY JAY, JOE CREPÚSCULO, MARINA GALLARDO, DESERT, BRADIEN, TIGER MENJA ZEBRA, MUJERES i DENT MAY.

LES BANDES

Holögrama (Granada)

Liderat per l’inquiet i hiperactiu artista multidisciplinari Cráneo Prisma i el guitarrista Thylakos, Holögrama és un projecte musical sòlidament consolidat en el pop, però que incorpora elements d’altres estils com l’electrònica més espacial, l’experiència psicodèlica o el krautrock. Les seves atmosferes embolcallants, les melodies i els ritmes repetitius remeten a bandes com Harmonia, Stereolab, Air o Moon Duo.

El 2014 editen Waves amb el segell de Chicago Trouble In Mind Records, considerat un dels millors de l’any. A l’octubre del 2015 guanyen el Certamen Desencaja de l’Instituto Andaluz de la Juventud, que en edicions anteriors van guanyar Pony Bravo, Guadalupe Plata o I am dive. El segell Knockturne Records (Niño de Elche, Malheur…), publica, al novembre del 2015, Magic Inside en casset (edició limitada de cent còpies) produït per David Cordero (Úrsula, Viento Smith), que també col·labora com a músic en l’enregistrament.

Sorry Kate (Madrid)

La promo de Sorry Kate diu que Haven Hood, el seu àlbum de debut, és un projecte que aborda l’evolució, la història d’un individu que creix dins d’un món que a poc a poc és més electrònic.

Basats a Madrid, Sorry Kate enregistren el primer disc, que es va publicar el 2015, en una petita habitació.

Per a E!2016 presentaran algunes de les noves cançons que formaran el nou disc, que publicaran sota el segell Foehn Records.

Sara Fontán (Barcelona)

Quan pregunten a Sara Fontán per què no fa cançons, contesta que no ha trobat la manera de fer coses que quedin per a tota la vida. I és que, per a Sara Fontán (reconeguda violinista en formacions com La Orquesta del Caballo Ganador, Piña, Arbol o Manos de Topo), el format cançó li queda petit quan és al davant del seu violí i us quants pedals.

BeatLove (Sevilla)

BeatLove és un duo de música electrònica i experimental, format l’any 2009 per Benjamín Jiménez i Myriam Fernández. Des que van començar, han compartit diversos treballs a través de netlabels, i han tingut una bona acollida a la xarxa. A principis del març del 2014 van editar el seu primer llarg amb el segell Amoeba Label, titulat Interference, un disc fet amb una música personal i el caràcter que el submergeix en un profund viatge de melodies íntimes de somni, textures de so i veus emocionants.

Wins surt publicat a l’abril del 2015 pel segell navarrès Sofa Tunes, Musex Industries. El disc està format per quatre tracks originals i dos remixes, on artistes com Reykjavik 606 i Fernando Lagreca deixen tot el seu estil reflectit en aquest nou EP, càlid i rotund.

BeatLove actuarà a l’escenari Vestíbul, patrocinat pel festival de música electrònica Lapsus.

Des Âmes Libres (Barcelona – París)

Des Âmes Libres creuen en el destí; la seva mateixa formació va ser producte d’un seguit de circumstàncies en què es barregen elements com l’espai, el temps i la mort. Al juny del 2012 es van produir les casualitats necessàries per crear el grup: David Law (guitarra i veu) i David Jornet (teclats, programacions) des de París, i Germán Sánchez (baix i programacions) des de Barcelona, donen forma a aquest projecte.

DAL diu que, gràcies o per culpa dels seus amplis gustos musicals i les seves influències, el resultat de la seva música és impredictible. Un mateix tema pot arribar a sonar com un tema rock & roll dels anys cinquanta, produït per Phil Spector, interpretat als sintetitzadors per Jesus and Mary Chain.

Per al seu segon treball, publicat a l’abril del 2015, Thick, la banda ha disposat del famós productor i músic electrònic Pedro Pina en la producció del disc.

Ghost Transmission (Xàtiva, València)

«Ghost Transmission formen un dels millors grups nacionals de noise rock que podem trobar ara com ara. Els seus sons parteixen immediatament de bandes com The Jesus and Mary Chain o d’altres de més contemporànies, com ara The Raveonettes. El seu LP debut titulat Apparitions el va publicar el 2015 el segell El Genio Equivocado, i fa palesa una gran habilitat per aconseguir melodies vocals perfectes entre distorsions ferotges, tot plegat conservant el cert grau de misteri que té tant el contingut com la forma de les cançons». Mindies.es

Malheur (Sevilla)

El trio sevillà format per Juan G. Acosta (guitarra), Juan Miguel Martín (baix) i Manuel Montenegro (bateria) s’inspira de manera espontània en els seus gustos més personals, com ara el guitarrista Jeff Parker (Tortoise, Chicago Underground), el baixista Steve Swallow, el pianista Robert Glasper, John Zorn, Christian Scott o Miles Davis. El seu so es podria situar a la frontera entre el jazz i el rock experimental.

El 2013 van enregistrar el primer disc, Dulcia Cum Amaris, als estudis La Mina de Sevilla, i el van publicar a través del segell liderat pel músic David Cordero (Úrsula / Viento Smith), Knockturne Records. Va tenir una molt bona acollida entre el públic i la crítica a causa del seu so original i exclusiu, elèctric i espontani, sense artificis.

A E! presentaran el seu segon disc, Ausiliatrice (Knockturne Records’15), enregistrat aquesta vegada als estudis Sputnik en una sola presa i en directe.

Rod V (Guatemala)

La qualitat i versatilitat de la música que el dj i productor guatemalenc Rod V duu a terme li han proporcionat el reconeixement i suport de diferents dj i productors d’arreu del món, com ara Jaytech, Pig&Dan, Luciano, Henry Saiz, Ryan Davis, Michael Mayer, entre d’altres.

El seu pas per la Red Bull Music Academy el va ajudar a enregistrar el primer disc, The Thruth That Lives Behind, i publicar-lo a través del segell Cuberec el 2013.

El 2016 preveu llançar el seu nou àlbum com a productor, amb un so totalment fresc i renovat

Gentemayor (Cadis)

Malgrat les seves diferents maneres d’entendre la música o tot i provenir de diverses escenes musicals, els integrants de la banda gaditana conflueixen en aquest projecte per posar en comú les variades inquietuds musicals de cada un d’ells i crear un discurs musical basat en l’energia i l’originalitat. La banda, formada per dues bateries, sintetitzadors, guitarra, baix i veus tractades, recorda de vegades el noise rock dels noranta de grups com Jesus Lizard, Sonic Youth o Melvins, però, de la mateixa manera, s’hi percep la influència procedent del punk i el hardcore d’alguns dels seus membres.

Si hi sumem unes bases formades per murs sònics de sintetitzadors analògics i melòdiques veus robòtiques, el resultat n’és una proposta agressiva però amb un component divertit i especial, que fa que el grup tingui un segell personal, únic i inclassificable.

A E! Gentemayor presentarà el seu primer disc publicat a finals del 2015 pel segell Miel de Moscas (Perro, Crudo Pimiento).

INFORMACIÓ GENERAL

Emergència! 2016
Data: Dissabte, 13 de febrer de 2016
Espais: Hall, Auditori i Vestíbul (planta 2)
Obertura de portes: 18 h
Preu de l’entrada: 7 €
Reduït per a estudiants i jubilats: 5 €
Entrada gratuïta: Amics del CCCB, menors de 12 anys i aturats
Infomail: analogicte@yahoo.es