Festival Jardins de Pedralbes i Sitges s’uneixen per celebrar el 35è aniversari d’Indiana Jones

2016_premsa_newsletter_01El Festival Jardins de Pedralbes i Sitges s’uneixen per celebrar el 35è aniversari d’Indiana Jones

Una celebració que permetrà reviure aquest clàssic en pantalla gran i amb la banda sonora interpretada en directe

El Festival Jardins de Pedralbes acollirà, els propers dies 19 i 20 de juny, la projecció a l’aire lliure del film A la recerca de l’arca perduda, d’Steven Spielberg, amb motiu del 35è aniversari de la pel·lícula. La banda sonora de John Williams serà interpretada en directe per l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Ernst van Tiel.

La projecció, en versió original subtitulada, està dirigida a tots aquells que gaudeixen de la música en directe de qualitat i que demanen viure el cine de manera diferent i especial. La sessió tindrà lloc els dies 19 i 20 de juny a les 22 hores, amb l’obertura del recinte a les 20 hores.

“A la recerca de l’arca perduda (Raiders of the Lost Ark, Steven Spielberg, 1981), primera de les aventures d’Indiana Jones, va ser un secret molt ben guardat per George Lucas, el seu productor i creador, fins el punt que se’n va saber molt poc del seu argument fins a la seva estrena. Viatge nostàlgic a la màgia d’aquells serials i llargmetratges d’aventures de sèrie B del Hollywood dels anys 40 i 50, plens de paratges exòtics, malfactors incansables i noies guerreres, A la recerca de l’arca perduda funciona per la prodigiosa capacitat narrativa d’un Spielberg jovial i juganer que vaprestar les imatges perfectes perquè John Williams creés una cavalcada simfònica, que reprodueix de manera perfecta el so de l’aventura i que es conjuga a la perfecció amb el somriure sorneguer de l’aventurer canalla per excel·lència al que posa rostre un inoblidable Harrison Ford. Cine ma pur, reciclatge de classicisme en clau de postmodernitat comercial banyat en notes d’emoció musical que conformen la trilogia essencial de Williams al costat d’Star Wars i Superman”. (Àngel Sala, director del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya).

Ernst van Tiel i l’OSV

Prestigiós director d’orquestra holandès principalment conegut pel gran públic per haver dirigit la Filharmònica de Brussel·les a la banda sonora de la pel·lícula The Artist. Format al conservatori d’Utrecht, va començar a dirigir orquestres a la ràdio per a passar després a ser la batuta de grans orquestres holandeses com la Filharmònica de Rotterdam. La seva reputació es va consolidar gràcies als grans triomfs aconseguits a l’històric Teatre Mariinski de San Petersburg. Per a l’ocasió, dirigirà l’OSV, que compta amb una àmplia experiència en la interpretació de bandes sonores i que recentment ha tingut un gran èxit amb la projecció en directe de Psycho .

Els assistents també podran gaudir de les actuacions del Barcelona Vocal Quartet (19 de juny) i The Fourchettes (20 de juny) a les 20.30 hores a l’escenari Village, a més del servei de gastronomia i de sessió de dj després de la projecció.

+ info i venda d’entrades: www.festivalpedralbes.com