FESTIVAL PAS 2016 (del 8 al 23 de juliol) Martorell

 

FESTIVAL PAS 2016

Del 8 al 23 de juliol · Martorell

 

 

 

20160512145500359_300_200_1_0

 

Torna el Festival PAS de Martorell amb Bruut!, Velma Powell & Bluedays, The Gramophone Allstars Big Band, Zalon (The Soul Experience), Obeses & Coral Ars Nova Martorell, Sonia Olla & Ismael Fernández i la Big Band Jazz Maresme & The Hanfris Quartet

Del 8 al 23 de juliol tindrà lloc la 3a edició del Festival PAS, Pont a les Arts Sonores, amb una programació eclèctica amb una forta aposta per propostes internacionals on hi destaquen la música negra, el jazz i el flamenc.

Els concerts seran gratuïts i a l’aire lliure. Se celebraran durant tres caps de setmana de juliol (8, 9 i 10 de juliol – 15 i 16 de juliol – 22 i 23 de juliol) amb el marc incomparable del Pont del Diable com a teló de fons.

Com a novetat, aquest any el PAS amplia espais i el concert de la Big Band Jazz Maresme & the Hanfris Quartet tindrà lloc al Teatre El Progrés.

El PAS és una iniciativa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell.

El Pont del Diable és un lloc emblemàtic per a la gent de Martorell i un espai perfecte per gaudir d’una bona programació de concerts en les nits d’estiu. Aquest any el Festival Pas, Pont a les Arts Sonores, arriba a la seva 3a edició i presenta una programació eclèctica pensada per a diferents públics, amb una forta presència de música negra, jazz i flamenc.

Donaran el tret de sortida el divendres 8 de juliol el holandesos Bruut!, un quartet de jazz bandarra i atrevit, enèrgic, elegant i, sobretot, molt original. Dissabte 9 de juliol vindrà a Martorell la cantant de Chicago Velma Powell amb la seva banda habitual, els Bluedays. Powell, amb la seva veu tòrrida i emocionant, considerada actualment una de les millors veus de blues del món. I per tancar el primer cap de setmana, el diumenge 10 de juliol actuarà An Evening with Big Band Jazz Maresme & The Hanfris Quartet, un espectacle que s’estrena a Martorell amb una posada en escena que recorda als grans shows musicals nord-americans i que fusiona el jazz d’una big band amb la música a capella d’estil barbershop de The Hanfris Quartet. Aquest concert tindrà lloc a un nou espai del festival, el Teatre Progrés de Martorell, i serà de pagament (entre 8 i 10 euros).

El segon cap de setmana, divendres 15 de juliol, serà el torn de The Gramophone Allstars Big Band, una impressionant big band que fusiona la música jamaicana amb la música afroamericana, com el jazz, el soul, el funk i el rhythm&blues; i que a Martorell venen a presentar el seu disc Jazzmaica, un potent àlbum que ha suposat un punt d’inflexió en la trajectòria de la banda. El diumenge 16 de juliol actuarà el cantant Zalon (The Soul Experience), molt conegut per ser vocalista d’Amy Winehouse. La seva veu elèctrica i seductora és considerada per molts com la millor veu de soul del Regne Unit i ve a Martorell acompanyat de la seva impressionant banda de músics. 

El divendres 22 de juliol actuaran Obeses, que faran parada a Martorell dins de la seva “Gira Llegendària”, però ho faran d’una manera molt especial, acompanyats per la Coral Ars Nova de Martorell, dirigida per Xavier Pagès. I finalment dissabte 23 de juliol tindrem una actuació molt especial amb Sonia Olla & Ismael Fernández que venen a presentar-nos l’espectacle Flamenco coming son. La bailaora i el cantaor representen el flamenc tradicional en la seva forma més pura, un tribut a la vitalitat, a l’emoció, al drama i a la passió. Des de fa dos anys viuen a Estats Units on varen ser descoberts per la cantant Madonna, que els va contractar per a que l’acompanyessin a la seva gira mundial 2015-2016.  

Aquest any, dins la programació del PAS, podreu visitar també l’exposició fotogràfica Take it like a woman’ de Josep Maria Palou, dedicada a dones del món de la música. La mostra, que es podrà visitar del 8 al 24 de juliol, és un homenatge explícit a un grup de dones que s’han fet un lloc en l’escena artística, per la seva sensibilitat, creativitat, autenticitat i talent. Una exposició que fuig dels tòpics i ens apropa els sentiments, les emocions i la intensitat amb què artistes com Madonna, Rihanna, Patti Smith, Luz Casal, Kylie Minogue, Roxette, Janis Siegel, Tina Turner, Yuha Wang, Liza Minnelli, P.J. Harvey, Anastacia, Sara Baras o Katy Perry, entre moltes altres, viuen dalt l’escenari. Aquesta exposició tindrà lloc al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna. (Passeig Quarter, 9).

PROGRAMACIÓ PER DIES

Dv 8/7  –    22:30 h BRUUT!

Ds 9/7  –    22:30 h VELMA POWELL & BLUEDAYS

Dg 10/7 –   21:00 h AN EVENING WITH BIG BAND JAZZ MARESME & THE HANFRIS QUARTET (Concert de pagament al Teatre El Progrés de Martorell) 

Dv 15/7 –    22:30 h THE GRAMOPHONE ALLSTARS BIG BAND 

Ds 16/7 –    22:30 h ZALON

– 

Dv 22/7 –     22:30 h OBESES AMB LA CORAL ARS NOVA DE MARTORELL

Ds 23/7 –     22:30 h SONIA OLLA & ISMAEL FERNÁNDEZ 

EXPOSICIÓ: ‘TAKE IT LIKE A WOMAN’

Del 8 al 24 de juliol

Inauguració. Divendres 8 de juliol a les 20:30 h

Divendres i dissabtes: de 21:00 h a 24:30 h. Diumenges: de 12:00 h a 14:00 h