Festival REAL 360º Experiència musical Binaurals 30 de setembre i 1 d’octubre 


El guitarrista Chicuelo o artistes com Fajardo, la cantaora Ana Brenes, el projecte audioviual Trilitrate o el músic Adriano Galante conformen el cartell de la segona edició. 
 
REAL proposa concerts íntims i sensitius on el públic percebrà el so a través d’auriculars amb un so en 360º (so binaural)
 
El festival compta amb una nova tecnologia que recrea les condicions de l’oïda humana i que suposa nou format per a la música en viu a Catalunya
 
Els assistents, asseguts al voltant de l’artista, gaudiran de l’experiència amb auriculars i control de volum propi, generant així, una experiència de percepció auditiva individualitzada

WEB DEL FESTIVAL

Real 360º Experiències Binaurals és un l’únic festival de l’Estat que proposa actuacions basades en la creació i desenvolupament d’experiències sonores en el públic que, assegut al voltant de l’artista, percep l’actuació a través d’auriculars amb un so en 360º (so binaural).

El festival celebrarà la seva segona edició els dies 30 de setembre 1 d’octubre a la sala Paral·lel 62 i comptarà amb la participació d’artistes com el guitarrista Chicuelo; el cantautor de folk Fajardo; la cantaora flamenca i compositora Ana Brenes; el projecte audiovisual Trilitate, format per un trio que combina la música acústica i la videocreació en temps real; o el música Adriano Galante, fundador i cantant del grup Seward, que empren el seu projecte en solitàri i presentarà cançons del seu primer disc al costat de les veus i el talent musical d’artistes com Magalí SareAmaia Miranda i Magalí Datzira.

Més que un concert, una experiència sonora propera, íntima i sensitiva

Aquest festival, organitzat amb critèris d’economia social i solidària per l’Associació Panorama180, ofereix una manera diferent de viure i sentir la música. Una experiència introspectiva, estètica, en silenci, per connectar amb els espectadors. Un entorn dissenyat per i per a la música, un espai d’expressió artística, que estimula intensament els sentits, traslladant cada espectador a un lloc de contemplació desconegut.

Es tracta d’una experiència especialment sensitiva, íntima, propera que trenca la barrera entre el públic i l’artista per crear una unió de comunicació recíproca, intensa i sorprenent. Cada persona rep, nota i sent els moviments dels intèrprets, així com la seva proximitat i llunyania a l’espai d’acció. Es pot escoltar un murmuri a l’orella amb una subtilitat extraordinària i delicada, una interacció excepcional molt poc experimentada.

Una tecnologia que recrea les condicions de l’oïda humanaGràcies a l’estudi i el desenvolupament del so binaural l’equip del festival ha trobat una aplicació que anomenen 360º Experiències Binaurals. Aquesta tecnologia recrea les condicions d’escolta de l’oïda humana i genera als espectadors un efecte auditiu en tres dimensions. Tot i ser un dispositiu tecnològic d’última generació aquest sistema ofereix un resultat totalment humà i proper, apreciable per qualsevol tipologia de públic.

Les eines principals per al desenvolupament del nostre projecte són un micròfon amb forma de cap humà (el Neumann Dummy Head_KU-100), que capta l’execució dels músics a 360º, i els auriculars AKG K91. La interpretació dels artistes gira al voltant d’aquest micròfon, que transmet una sonoritat propera a tots els assistents, de manera que el so passa directament del micròfon a la ment del públic.

Tots els assistents gaudiran de l’experiència asseguts amb auriculars i control de volum propis, generant així una experiència de percepció auditiva individualitzada.Informació pràctica
 
Festival REAL 360º. Experiències musicals binaurals


30 de setembre i 1 d’octubre del 2023
Sala Paral·lel 62
(Av. del Paral·lel, 62, 08001 Barcelona)
Entrades a la venda a festivalreal.org
Preu Abonament: 50€
Preus del concerts: 15€