Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària), que se celebrarà del 17 de desembre al 4 de gener.

Un Nadal més la plaça de Catalunya es converteix en l’escenari de la Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària), que se celebrarà del 17 de desembre al 4 de gener. 

fira_consum_responsable_710x379_3

 

 

 

 

 

La segona edició d’aquesta fira, que organitza el comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, torna a presentar els productes, els serveis i les activitats d’empreses i entitats que promouen un model de consum responsable i de proximitat.

Hi trobareu projectes, entitats i empreses que impulsen l’economia de proximitat arrelada als barris, un model d’activitat econòmica que no es deslocalitza i que està orientada a donar resposta a les necessitats de les persones.

La fira disposarà d’un espai a l’interior de la plaça, anomenat la Tribuna de les Persones, on es faran activitats, al matí i a la tarda, fins al 31 de desembre. També hi haurà 44 estands ocupats per una seixantena de projectes i entitats que hi participaran en dos torns: del 17 al 24 de desembre i del 27 de desembre al 4 de gener. La fira estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.

L’oferta dels estands inclourà bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació; roba; cultura i coneixement; restauració; formació; comunicació i informació crítica; oci, lleure i turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives; salut i cures; energia i telefonia responsable, i altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

Activitats

En la segona edició de la fira tenen un paper rellevant les activitats proposades o organitzades per les mateixes entitats i els projectes participants. Destaquen, entre altres, actuacions musicals amb contingut social i transformador, teatre i projecció de curtmetratges, presentacions de llibres, recitals de poesia i un ampli ventall d’activitats d’educació en el consum responsable per a tots els públics.

#InstallParty

Una de les principals activitats és l’Install Party d’Alternatives “Desconnecta’t del capitalisme, instal·la’t les alternatives”.  

El 17 i 27 de desembre et convidem a deixar enrere un consum que perpetua les injustícies i t’animem a instal·lar-te les alternatives de l’economia solidària en els camps de les finances, la llum, la telefonia, la premsa i altres serveis. 

Vine amb les teves dades bancàries i un comprovant de titularitat, l’última factura de llum o telèfon. Com a consumidors, allò que triem afavoreix un model econòmic i social o un altre: desconnecta’t del capitalisme!

Entitats que hi participen: Fiare,  Oikocredit,  Som Energia,   Eticom Som Connexió,  Fairphone i  MésOpcions.

Consulta totes les activitats.