FREDERIC AMAT PRESENTA EL PROJECTE DE LA NOVA FAÇANA

detalle2

FREDERIC AMAT PRESENTA EL PROJECTE DE LA NOVA FAÇANA

L’artista defensa la seva nova proposta davant el Consell Assessor d’Art Públic de Barcelona

El nou projecte redueix l’impacte visual en disminuir la densitat dels cercles adherits a la façana, així com el diàmetre, garantint-ne la reversibilitat

El Liceu només tirarà endavant el projecte si existeix consens entre la Generalitat i l’Ajuntament

Barcelona, 8 de març de 2016

L’artista Frederic Amat ha presentat aquest matí el seu projecte de nova façana davant el Consell Assessor d’Art Públic de l’Ajuntament Barcelona. La nova proposta, en línia amb les recomanacions de l’Ajuntament, redueix l’impacte visual en disminuir la densitat dels cercles adherits a la façana, així com el seu diàmetre.

El projecte artístic, finançat íntegrament pel mecenes Josep Sunyol, contempla la instal·lació de 169 cercles de ceràmica esmaltada, que podran retirar-se sense malmetre el conjunt arquitectònic. Es tracta de la quarta intervenció sobre el conjunt neoclàssic del segle XIX, una aportació del segle XXI sobre la “pell” del Liceu.

En línia amb les recomanacions de l’Ajuntament, l’impacte visual es veu reduït en passar el diàmetre dels cercles de 115 cm. a 98 cm. Així mateix, es canvia la distribució dels cercles: se’n treuen de la façana del carrer Sant Pau i es porten a la part nova de l’edifici de La Rambla, la zona d’oficines. Pel que fa a la façana històrica de La Rambla, se’n manté el número però els elements queden més enfonsats.

La proposta artística d’Amat representa el cercle de Vitrubi, considerat la distribució idònia d’un teatre. Tres quartes parts del cercle representen el públic (la forma de ferradura que té el Teatre del Liceu) i l’altra part correspon a l’escenari. D’aquesta manera, la façana de Rambla representarà l’escenari, mentre que la de Sant Pau simbolitzarà el públic.

El director general del Liceu, Roger Guasch, ha demanat que la proposta d’Amat sigui valorada “en tota la seva dimensió, també la vesant social, doncs contribuirà a millorar l’entorn del barri i unir La Rambla de les Flors amb la del Raval”. Així mateix, ha explicat que la proposta tirarà endavant “només si existeix consens per part de les dues administracions implicades: Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona”.