ActualidadExposiciones

Fundació Gaspar: un nou espai dedicat a l’art contemporani al carrer de Montcada (entrada lliure els dies 20, 21 i 22 de novembre si sou residents a Barcelona)

fundaciogaspar-artstrikesback-palaucervello

 

 

 

Fundació Gaspar: un nou espai dedicat a l’art contemporani al carrer de Montcada

El carrer de Montcada, on hi ha equipaments de tant pes com el Museu Picasso, guanya un nou espai d’art amb la Fundació Gaspar, que obre les portes el divendres, 20 de novembre amb l’exposició Art strikes back!

La nova fundació està impulsada per Moishan Gaspar, que és descendent de Joan Gaspar i Xalabarder, creador de la galeria del mateix nom que va existir entre el 1906 i el 1996 i un nom mític de l’art que va organitzar a Barcelona exposicions d’artistes universals com Pablo Picasso o Joan Miró.

Instal·lat en un antic palau d’una de les zones amb més referències artístiques de la ciutat (Palau Cervelló; Montcada, 25; a la imatge), aquest nou espai té una claríssima vocació contemporània, malgrat estar instal·lat en un edifici dels segles XV-XVI.

I és que, en la seva primera exposició, la Fundació mostra obres de primeres espases del panorama artístic actual que van de Paul McCarthy o la desapareguda Louise Bourgeois (coneguda com «la Dona Aranya» per les seves escultures amb aquesta forma) a Dieter Roth (un dels artistes més influents de la segona meitat del segle XX) o el britànic Mark Wallinger, per esmentar-ne només alguns.

Ja veieu que el que es mostra a la Fundació Gaspar no és qualsevol cosa. De fet, les obres arriben a Barcelona gràcies a un acord de la institució amb un dels galeristes d’art contemporani més importants ara mateix, cosa que garanteix l’altíssim interès de les peces.

Art strikes back!

Dia: del 20 de novembre al 28 de març (dilluns tancat)

Espai: Palau Cervelló (Montcada, 25)

Preu: Entrada lliure els dies 20, 21 i 22 de novembre si sou residents a Barcelona (porteu document d’identitat).

A partir del 24 de novembre, 8 €