Gemma Mengual, Premi Extraordinari Sant Cugat 2017 a tota una trajectòria

Gemma Mengual, Premi Extraordinari Sant Cugat 2017 a tota una trajectòria

images

El guardó reconeix la tasca de l’esportista al llarg de la seva carrera professional així com la seva implicació a la ciutat

Un cop finalitzat el període de votacions hi ha 14 finalistes, dels quals en sortiran els cinc guanyadors, escollits per un jurat, que es donaran a conèixer en la gala del Teatre-Auditori del dimarts 27 de febrer

Gemma Mengual serà reconeguda aquesta edició amb el Premi Extraordinari a tota una trajectòria, una distinció de designació directa de l’alcaldessa i que reconeix la trajectòria professional de l’esportista així com la seva implicació en l’agenda social i esportiva de la ciutat.

Exnedadora de Sincronitzada i referent mundial, en el palmarès de Gemma Mengual destaquen 17 medalles d’Or, 18 de Plata i 12 de Bronze, entre campionats del món, Europeus i Jocs Olímpics. És una de les esportistes espanyoles que més trofeus ha guanyat de la història esportiva del nostre país. El 2007 va rebre la Medalla d’Or de laReal Orden del Mérito Deportivo. Mengual viu a Sant Cugat on, a més, ha desenvolupat diversos projectes empresarials.

14 candidatures que passen a ser finalistes

D’altra banda, avui s’han donat a conèixer les candidatures finalistes que optaran als cinc Premis Sant Cugat 2017, que es lliuraran en una gala al Teatre-Auditori el dimarts 27 de febrer.  Les votacions als premis han rebut prop de 2.000 votacions (el 90 % dels quals s’han realitzat online). Els 14 finalistes són:

Lluís Calvo

Celebra 30 anys de trajectòria poètica i ho fa publicant el llibre “Llum a l’arsenal”, un recull dels seus millors cent poemes. És un dels grans mestres de la nostra poesia.

 

Unió Ciclista Sant Cugat

Fundada fa 60 anys, és un dels clubs ciclistes de referència a Catalunya i que ha recorregut les carreteres catalanes portant el nom de Sant Cugat. Són més de 375 socis.

 

Marta Martí

Per organitzar el 30è sopar anual contra el càncer i per l’organització de tots els anteriors implicant ciutadans, entitats, institucions, comerços i empreses.

 

 

Bastoners

Celebra 25 anys d’activitat a la ciutat amb diverses activitats, entre elles la trobada nacional de bastoners que va reunir prop de 80 colles de Catalunya.

 

Joan Hidalgo

Un símbol de superació creant robots amb materials reciclats, pateix Atàxia Telangièctasi, una malaltia degenerativa i de les anomalies minoritàries.

 

Montse Moral

Coordinadora del Banc Farmacèutic de Sant Cugat, que fa més de deu anys que organitza una recollida de medicaments solidaris amb la participació de 9 farmàcies de la ciutat i la implicació d’una xarxa de voluntaris.

 

AMTA

Ha dut a terme de manera exitosa la transformació d’una empresa molt arrelada a la nostra ciutat com Delphi. AMTA és avui el consorci que agrupa quatre PIMES catalanes molt innovadores en automoció i aeronàutica amb una gran inversió en R+D.

 

Pi d’en Xandri

Per la seva labor en defensa, difusió i posada en valor del Pi d’en Xandri, un símbol natural de Sant Cugat

 

David Andrés

Per haver guanyat, amb el seu equip Smart Teen Mobility el 1r Audi Creativity Challenge al Smart City Expo Barcelona

 

Lluís Ribas

Per haver commemorat el 2017 els seus 40 anys de trajectòria artística amb l’exposició “40 anys d’exposició en exposició” al Claustre del Monestir

 

Asociació Catalana Contra El Parkinson Delegació Sant Cugat

Aquesta associació fa 15 anys que realitza un treball constant i discret en favor dels familiars i malalts de parkinson.

 

Patí Hoquei Sant Cugat

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha celebrat els 50 anys de l’entitat convertit en el club amb més jugadors d’hoquei base de Catalunya

 

Voluntaris del Club Muntanyenc Sant Cugat

L’octubre de 2017 van celebrar els 20 anys de les Caminades per Collserola, que organitza i coordina Lluís Duch, soci i guia del CMSC.

 

Espai Eco Les Planes

L’Espai Eco és un espai d’intercanvi i trobada per al barri de les Planes. Al llarg del 2017 ha impulsat noves oportunitats al barri, oferint espais d’experimentació i aprenentatge compartit.

 

Una gala eminentment esportiva

 

Donat que Sant Cugat ha estat escollida ‘Ciutat Europea de l’Esport 2018’, enguany la gala tindrà contínues referències al món de l’esport a Sant Cugat. Comptarem amb una activa participació dels clubs esportius de la ciutat i novetats en el format.

 

Les entrades per assistir a la Gala es poden anar a buscar a l’Oficina de Turisme a partir de dimarts, 13 de febrer, i per internet a www.tasantcugat.cat .