Glòria Rognoni rebrà el Premi Honorífic Anna Lizaran en la XXIa edició dels Premis Butaca

gloria-rognoni-18835

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glòria Rognoni rebrà el Premi Honorífic Anna Lizaran en la XXIa edició dels Premis Butaca

 

Glòria Rognoni és la directora de la Companyia de Teatre de Femarec, formada per persones amb discapacitats psíquiques o malalties mentals

Les votacions als Butaca acaben aquest dilluns 16 de novembre, i es poden dur a terme a través del web www.premisbutaca.cat

La gala ha canviat de lloc i se celebrarà al Teatre Lliure (Sala Favià Puigserver) el dilluns 23 de novembre

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya concediran en aquesta edició el Premi Butaca Honorífic Anna Lizaran a Glòria Rognoni, directora de la Companyia de Teatre de Femarec, grup de teatre social fundat el 1997, que està formada íntegrament per treballadors/es amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental.

Glòria Rognoni ha treballat durant molts anys per trencar les barreres i prejudicis que hi ha cap al teatre social. Des del fundació de la companyia de Teatre Femarec, hi ha estat al capdavant com a directora. Va començar la seva trajectòria a la Companyia Els Joglars, però una caiguda durant un dels assaigs li va provocar una lesió́ vertebral que la va apartar dels escenaris com actriu.

La seva vida professional sempre ha estat lligada al teatre, específicament a la direcció i a la formació́ d’actors, però̀ qui va saber captivar fins avui el seu interès va ser un grup de persones amb discapacitat intel·lectual amb les que ha anat construint un camí ple d’aprenentatges, tant professionals com personals, en els darrers 18 anys. Amb 17 espectacles a l’esquena, la companyia ha actuat en diferents ubicacions a Catalunya, la resta de l’Estat i també a Portugal, Itàlia i Anglaterra. La trajectòria del grup ha estat reconeguda amb la Menció d’Honor dels Premis Ciutat de Barcelona 2004, Premi Ciutat de Sant Cugat 2007 i Premi Arlequí de la Federació de Teatre Amateur 2009.

Canvi d’ubicació: el Teatre Lliure

La gala del dilluns 23 se celebrarà finalment al Teatre Lliure, concretament a la sala Fabià Puigserver. El canvi d’ubicació es deu al recent precintament del Teatre Principal.

Aquest dilluns 16 de novembre es tanquen les votacions per decidir quines han estat les millors produccions escèniques que s’han vist al nostre país la darrera temporada. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins el proper dimecres 16 de novembre.

Les nominacions

El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, ambdós muntatges del Teatre Liure, amb vuit nominacions, lideren el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC), Una giornata particolare (La Perla 29) amb cinc i La Partida (Teatre Romea/Grec’14) amb quatre nominacions.

Els nominats a millor muntatge teatral són El Rei Lear (Teatre Lliure), L’art de la comèdia (TNC), La Partida (Teatre Romea/Grec’14) , El President (TNC,Temporada Alta,El Canal), El curios incident del gos de mitjanit (Teatre Lliure) i Una giornata particolare (La Perla 29)

Com a millor actor, estan nominats Pol López per El curiós incident del gos de mitjanit Lluís Homar per Terra Baixa, Francesc Orella, per El President, Joan Carreras per L’art de la comèdia i Pablo Derqui per Una giornata particolare. Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Núria Espert per El rei Lear, Rosa Renom per El president, Sílvia Bel per Vells temps, Mercè Arànega per L’alè de la vida i Clara Segura per Una giornata particolare.

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són El Llarg dinar de Nadal (La Ruta 40), Tortugues (Flyhard Produccions), Vells Temps (Sala Beckett/Grec’14), L’alè de la vida (Q-Ars Teatre/Velvet Events) i La gavina (Teatre Akadèmia/Eix 49).

Flor de Nit- El Cabaret (Gataro-Almeria Teatre), Mares i filles (Bohèmia’s), Per sobre de totes les coses (Teatre Gaudí), A la burgesa (Think Big) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són Sin Baile no hay paraíso (direcció Pere Faura), Torobaka (direcció Akram Khan i Israel Galván), Islàndia (direcció Marcos Morau) i Caída libre (direcció Sharon Fridman).