Teatro

Hem vingut aquí a deixar les coses clares (del 14 al 30 de desembre)

Hem vingut aquí a deixar les coses clares, un espectacle de Jordi Oriol que parteix d’una selecció d’articles satírics de Josep Maria de Sagarra

DEL 14 AL 30 DE DESEMBRE A LA GLEVA TEATRE
C/ de La Gleva 19, Barcelona
www.laglevateatre.com

saga_color_2-2_400_02

 

 

 

 

 

 

Quan el públic entra s’adona de seguida que no assisteix a un acte teatral sinó a una cerimònia de comiat d’una gran personalitat de la nostra tradició cultural: Josep Maria de Sagarra. Tres músics – les actrius Clara Manyós i Blanca Garcia-Lladó i el clarinetista Jordi Cornudella – en una cantonada esperen el seu torn per posar en sintonia als assistents i obligar-los a aquella correcció de les celebracions tristes. Després de la cançó de benvinguda, la cerimònia prendrà una ruta poc habitual que ens farà viatjar, a través de les paraules del mateix Sagarra, per la nostra tradició, els nostres costums, els dubtes, les inquietuds, les nostres crisis i els nostres triomfs com a catalans i com a persones de cultura inquieta.

L’espectacle de Jordi Oriol es vertebra a través de set articles – Mestre en Gai Saber, Sobre l’inconformisme, Uns punys, una dama i un sacerdot, Hostilitat, Divagacions sobre la igualtat, Cactus i Sobre l’esperança – i alguns fragments curts d’altres articles, tots ells publicats al setmanari Mirador entre el 1929 i el 1936, i recollits posteriorment al llibre El Perfum dels Dies. 

Els textos han servit per reconèixer de quina cultura venim i quina herència hem rebut, i com a successors d’aquesta cultura s’han posat el repte de reinterpretar els articles de Sagarra amb les seves eines: fragmentant-los, musicant-los, emfatitzant-los, interrogant-los, dividint-los i reajuntant-los, traient-los del seu context i posant-los en un de nou. El resultat d’aquesta sacsejada és un viatge pel passat comú, un homenatge a l’herència dels avis i la presentació d’aquests articles amb una nova forma i una nova perspectiva: la dels néts.
PROMOS
Tràiler 1 minut:
https://www.youtube.com/watch?v=PywO5flFpGs
Tràiler 6 minuts:
https://www.youtube.com/watch?v=pYGxCNXVeMQ
Teaser (cementiri):
https://www.youtube.com/watch?v=vKLfwgkfpZA
Fotos de promo:
https://drive.google.com/open?id=0BzGKuHwhAb7kaFVMMENFNU9YbW8

 

 

FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA

Dramatúrgia
creació col·lectiva de la companyia

Música
Jordi Cornudella

Intèrprets
Jordi Cornudella
Blanca Garcia-Lladó
Clara Manyós

Director
Jordi Oriol

Escenografia
Martí Pavia

Disseny de llums
Joan Losada

Material gràfic
Jordi Olivé

ESPECTACLE EN CATALÀ
Durada 70 minuts.

 

FUNCIONS
DEL 14 AL 30 DE DESEMBRE, 
DE DIJOUS A DISSABTE A LES 20:30h.
Reserva entrades a lagleva@laglevateatre.com