HOP EVOLUCIONS CICLE DE DANSA URBANA (del 20 al 26 d´abril) Mercat de les Flors

HOP EVOLUCIONS CICLE DE DANSA URBANA

350x200

 

 

 

 

 

 

DEL 2O AL 26 D’ABRIL ORGANITZA EL GENERADOR I MERCAT DE LES FLORS

 

 

divendres 24 d’abril a les 18:30h

TAULA RODONA DEL CARRER ALS ESCENARIS:
LA NOVA CREACIÓ ESCÈNICA CONTEMPORÀNIA DE LES DANSES URBANES
Les danses urbanes són d’arrel popular i social, i han estat tradicionalment vinculades a espais escènics no convencionals: carrer, competicions, clubs… Això ha condicionat notablement el seu desenvolupament, les formes que adopten els seus llenguatges i els formats amb els quals es presenten davant el públic. Des de fa uns anys, però, sembla que ens trobem en un punt d’inflexió: cada vegada són més els ballarins de danses urbanes que fan el salt als escenaris i proposen una nova manera de crear des d’aquests llenguatges. Us convidem a reflexionar conjuntament sobre aquest fenomen de la mà dels seus protagonistes, per tal de valorar quina pot ser la projecció futura de les danses urbanes en l’àmbit de la creació escènica contemporània.
Coordinen Guille Vidal-Ribas , Javi Casado Ponents Marc Olivé, programador Mercat de les Flors, Storm , pioner i coreògraf de danses urbanes
Sala PB. Entrada lliure
divendres 24 d’abril a les 20:30h

ESPECTACLE – HOP EVOLUCIONS

Espectacle que mostra una mirada actual de les danses urbanes. Format per fragments de 8 obres de diferents creadors de les danses urbanes de diferents parts de la geografia d’Espanya. Una mescla de propostes de companyies consolidades al món de la dansa amb propostes que estan iniciant el viatge a la creació escènica.
Presenta Guille Vidal-Ribas Aactuen Cia Jord Vilaseca (Madrid-Catalunya), Cia. Brodas Bros, David Vento (Madrid), Cia Carmen Fumero (Madrid), Iron Skulls Co, Cia. Circle Of Trust (Saragossa), Cia Legacy N3D (Catalunya i Europa), Cia Nadine Gerspacher (Barcelona)

 

GUILLE VIDAL .

Mestre de cerimònies. La seva trajectòria artística es desenvolupa a cavall entre el teatre i la dansa, però la seva especialitat són les danses urbanes, en les quals acumula quinze anys d’experiència que l’han convertit en una figura de referència dins l’escena nacional. Havent-se format contínuament entre Barcelona i Nova York amb pioners de la cultura Hip Hop, i després d’assolir nombrosos premis en competicions coreogràfiques nacionals i internacionals, participa en alguns dels primers espectacles de dansa urbana realitzats al nostre país. És també un dels MCs o presentadors més cotitzats en l’àmbit dels esdeveniments de dansa urbana (Hipnotik, Campionats coreogràfics Menchu Duran, festes I’m Hip Hop a Luz de Gas, iDance Campionat de dansa urbana, BCN TopStyles, HHem de Parlar, etc).

 

CIA JORDI VILASECA.
Presenta un fragment de la peça Azala, que parla sobre les diferents tipologies de pell, diferents maneres de tocar-les, de pressionar, trenc, acariciar, sentir i per cadascuna d’aquestes formes, diferents emocions relacionades a accions i moviments. La pell es relaciona només amb pell, aguditzant els sentits. I aquestes dues, al seu torn, als sentiments i reaccions produïdes pel cos. La  coreografia està interpretada per Chey Jurat i Laura Jimenez (bboy i bgirl respectivament) que barregen La Dansa Contemporània, el breakdance i un treball de duet important.

 

BRODAS BROS .

Presenten Solo 2 , un duet de Pol i Lluc Fruitòs. Un treball coreogràfic de llenguatge mixt, sense posar barreres ni límits, fent servir tècniques de popping, locking, break i contemporani.
Brodas Bros és una de les companyies més carismàtiques de les danses urbanes de Catalunya. Un solo, format per a dues persones, dos ballarins que busquen la compenetració, l’equilibri i l’harmonia però també busquen l’espai necessari per no ofegar-se sense deixar d’estar sempre allà.Al 2014 els germans Fruitós comencen una nova fase, decideixen tornar a l’essència de Brodas per continuar el seu camí. Investigant i deixant–
‐ se portar per una escriptura coreogràfica més contemporània de la que estem acostumats a veure, ens proposen un duet sobre la complicitat entre germans.

 

DAVID VENTO.

Presenta Samsari . “Passar a través de diferents estats”, “vagabundejar”. Sansara és el cicle de la vida segons tradicions filosòfiques de l’Índia. Una fusió de dansa i acrobàcia.
David és ballarí, acròbata i coreògraf especialitzat en bboying. Campió nacional i internacional, ha representat a Espanya en els esdeveniments més importants del món a Corea, EUA, UK, França, etc. Ha treballat a grans companyies, com el Circ du Soleil i el Circ de Bakuza; actualment està a Circle Of Trust i El Peso del Alma.

 

CIA CARMEN FUMERO .

Presenten Eran casi las dos . A través de la dansa i una banda sonora electrònica busquen escenificar de manera cinematogràfica el que passa quan Eran casi las dos .
Carmen Fumero és llicenciada en coreografia i Interpretació pel conservatori superior de dansa de Madrid. Ha tingut diferents beques i forma part de diferents cies. Migel Ballabriga, conegut com bboy Zomas, es ballarí de la cia de Dani Pannullo i reconegut ballarí de breakdance.

IRONSKULLS CO.

Presenta un fragment de Sinestesia . Un món post apocalíptic, on a través de la dansa experimental es forma un grup de supervivents que viatja a una zona segura. El hip hop, l’acrobàcia i la dansa contemporània es fusionen per crear un llenguatge.
Iron skulls es una cia de dansa experimental que neix el 2013. Formada per ballarins amb ganes d’investigar sobre els límits del moviment.

 

CIA CIRCLE OF TRUST.

Presenten un fragment de Motus , un viatge que parteix del cor de l’individu i ens transporta als ressorts que mouen el grup. Una proposta que ens fa reflexionar sobre l’esforç, la superació i la col·laboració per a aconseguir els nostres somnis.
Companyia creada l’any 2002 formada per bboys saragossans, són referents de l’escena nacional de Breakdance. Han participat per diferents festivals nacionals i internacionals.

CIA LEGACY N3D.

presenta un fragment de The Roots . L’espectacle és una recerca cap a les arrels de les danses urbanes i els motius pels quals 8 ballarins de nou nacionalitats formats als carrers de Barcelona s’han ajuntat. Una fusió de Bboying i de Popping amb les danses tradicionals dels seus llocs de procedència amb interpretació i música en viu.

 

CIA. NADINE GERSPACHER.

Presenta un fragment d’ Espresso Doppio . L’amistat, la confiança i els orígens italians són elements indispensables per poder formar part de la Màfia. Els anys forgen la franquesa necessària per poder treballar junts en el món del crim organitzat. Aquesta amistat ha de mantenir inalterable, ja que la traïció o l’engany es poden pagar amb la mort. Espresso Doppio és una obra de dansa-teatre on la barreja de llenguatges (breakdance, dansa contemporània i mímica) s’ajunten amb l’humor i la farsa, en una obra ambientada en el món del crim organitzat.
Cia. Nadine Gerspacher, fundada el 2011 de Nadine Gerspacher en col·laboració amb Helena Canas i Anna Fontanet creant diferents peces de dansa-teatre, com elegantly Wasted 2011/2012, Lapse 2013 i Espresso doppio 2013/2014, entre d’altres. El mètode de la companyia es basa en la dansa contemporània i el teatre físic, buscant l’expressió màxima del moviment per tal de transmetre i interactuar amb tot tipus de públic.
Sala MAC. 12€
dissabte 25 d’abril a les 18:30h

CONFERÈNCIA-ESPECTACLE
TRANSMISSIONS: UNA PANORÀMICA HISTÒRICA DE LA INNOVACIÓ EN LES DANSES URBANES
Un recorregut per l’evolució de les danses urbanes des dels seus orígens fins a l’actualitat, parant especial atenció als seus vincles amb la cultura popular, l’evolució de la música moderna i les interrelacions entre aquestes danses i altres disciplines artístiques com la dansa contemporània.
El format serà de conferència a duo, combinant la paraula i el moviment i utilitzant material audiovisual per il·lustrar el discurs i ballarins que exemplificaran els diferents estils analitzats.
L’objectiu és ampliar i recompondre la història de les danses urbanes i també situar-les en la conjuntura actual de la creació contemporània, mostrant como aquestes poden incidir, intercanviar o compartir coneixements amb la resta de llenguatges de la dansa contemporània.
El caràcter d’aquesta conferència performàntica pretén ser divulgatiu, lúdic i d’interès tant per a la comunitat de la dansa com per al públic general.
Coordinen Guille Vidal-Ribas , Javi Casado Ballarins Izaskun Ortega, Ruth Prim, Kidskillz, Akness
Sala PB. 3€
JAM EVOLUCIONS

Aquesta activitat recull l’essència dels diferents estils de les danses urbanes. Consistirà en tres jams, una especialitzada en breakdance i un altra oberta a diferents estils de les danses urbanes com el popping , el locking , etc. per després ajuntar-se amb una gran jam ambientada amb la música en viu de Cardova.
La jam és al mateix temps una festa i un espai de trobada i d’intercanvi entre els ballarins dels diferents estils de les danses urbanes. La música anirà a càrrec dels millors djs i uns mestres de cerimònies aniran explicant el funcionament de la jam. Durant tota la tarda es formaran diferents cercles de ball on els ballarins mostraren el seu ritme i tècnica a partir d’uns dinamitzadors de les jams que aniran incorporant diferents pautes de ball.

 

 

dissabte 25 d’abril a les 20:30 fins les 24h

 

BCN TOP STYLES

Jam de les danses urbanes
Aquesta jam està coordinada per Get Bak, Crew (grup) de Barcelona organitzadora del Bcn Top Styles i de diferents esdeveniments de Hip Hop. Comptarà amb els següents artistes convidats:
• Arvidos. Jove ballarí d’Estocolm. El seu ball es caracteritza per la seva energia i la seva força. El seu estil, el locking. Guanyador d’esdeveniments internacionals com PaytheCost to be the boss vol2, SDK 2013, juste Debout Sweeden…
• Franquey . Popper de París de la Crew Los Kasos amb una gran experiència i reconeixement. Ha guanyat esdeveniments com el Juste Debout (el més important dins del món del freestyle), el SDK de Republicà Checa o el KOD World de la Xina.
• Djs Save the Cheerleader. Djs amb experiència en punxar en esdeveniments d’aquestes característiques, com al Bcn Top Styles o el Faro Urbano de Valladolid. També han punxat a sales emblemàtiques de Barcelona com Razzmataz, Luz de Gas o el Molino.
• Oriol Pirol serà el presentador; actor i ballarí de Barcelona, ha participat en diferents films i sèries, com el Cor de la Ciutat .
Coordina Get Bak / Artistes convidats Franquey (París), Arvidos (Estocolm), entre d’altres / Punxa Djs Save the

Cheerleader /Presenta Oriol Pirol

De 20:30 a 22h.
Sala MAC

THE LOST CYPHER

Jam bboying
Coordina bboy Valen de Lunaticks Crew. Amb 18 anys d’experiència organitza des de fa 7 anys competicions i jams del Festival HOP i FAC. Va estar guanyador de l’Hipnòtik festival 4 anys, de l’internacional Urban Battle 2013, d’Expotattoo 2014 i del Badia Street 2014. Aquesta jam tindrà com a artistes convidats a:

• Bboy Petair (Alemanyia), conegut per ser un dels bboy més innovadors del món, pertanyent a flyingstep , crew llegendària amb més de 20 anys d’història. Petair serà el jutge que s’encarregarà d’escollir al bboy amb més tècnica de la jam.
• Bboy Chus (Almeria). Ballarí amb gran sensibilitat per entendre i interpretar la música, forma part de R4M Crew.
• Altres Bboys invitats de l’ecena nacional de bboying: Special K de València, Precindanze de Madrid i Malaganterz de Màlaga.
• Dj kyle (Gran Canàries) és un dels millors dj del panorama espanyol en competicions de Breakdance.
• Cflown serà el presentador i mestre de cerimònies de la jam. Des del 2001 forma part del grup de Breakdance Lunaticks
. Ha fet de presentador, entre d’altres, al Recal 2, Lunatick Play Ground, Red Line, al Carrer del Ritme
Mercè 2012, Bboy Solo al Fac, Hop13 i Hop14.
Coordina bboy Valen de Lunaticks Crew / Artistes invitats Bboy Petair (Alemanya), Bboy Chus (Almeria), Special K (València), Precindanze (Madrid) i Malaganterz (Màlaga), entre d’altres Punxa Dj kyle (Gran Canàries) / Presenta Cflown

 

De 20:30 a 22h.
Vestíbul del Mercat
THE LAST CYPHER
Jam amb actuació de CARDOVA
Després de les dues anteriors jams hi haurà una jam conjunta amb la música en directe de la banda Cardova.
Jam en la que es convida a tothom a ballar, amb la música en viu de Cardova, banda de funk que uneix el ritme i la classe del groove dels anys 60 i 70 amb la vitalitat i el dinamisme del hip hop dels 80. Es ballaran tots els estils de les danses urbanes.
De 22 a 24h. Sala MAC
diumenge 26 d’abril de 11:30h a 13h.

TALLERS INFANTILS I JUVENILS
Taller de Breakdance per a nens i nenes: Art, sentiment i moviment Conductors Cristian Borrallo Estevez, Sofia Morazzani Edat recomanada de 8 a 14 anys
Aquest taller té com a objectius motivar i promoure la participació dels assistents a partir de confeccionar una coreografia basada en la dansa urbana breakdance. Així, es pretén treballar les habilitats artístiques dels nens i nenes i dels joves, exercitar les actituds de respecte, col·laboració i treball en grup, fer ús de la creativitat i la imaginació i practicar els hàbits d’ordre i bones relacions socials.
El taller serà impartit per Cristian Borrallo Estevez i Sofía Morazzani .
Ballarí de dansa urbana des de fa 18 anys, Borrallo està especialitzat en Breakdance, encara que domina altres arts escèniques com la dansa contemporània,el Popping, el Locking, el teatre i el clown. Està vinculat a la companyia de dansa urbana Lunaticks Crew des de l’any 2002 i ha realitzat tot un seguit d’espectacles i esdeveniments relacionats amb l’àmbit de la cultura Hip Hop. L’any 2005 va començar a fusionar les experiències viscudes com ballarí urbà amb l’educació no formal realitzant tallers i mastersclass per a novells i professionals a centres cívics, escoles de dansa i com activitat extra escolar en escoles. Actualment i des de l’any 2008 treballa a l’escola Turó de Roquetes fent la tasca d’integrador social; d’aquesta nova experiència viscuda en l’educació formal ha extret diverses
tècniques per poder realitzar tallers de dansa més pedagògics i educatius on, a part de la dansa en sí, també es treballa valors i treball en equip.

Sofia Morazzani va néixer a Algèria i als 6 mesos es va traslladar a Barcelona, però va ser durant unes vacances al Marroc on va tenir el seu primer contacte amb la cultura Hip Hop, gràcies al conegut grup de bboying La Hallakingzoo. Va començar iniciant-se en l’estil de ball hip hop a l’any 2008 i el 2010 va començar a practicar bboying. Al llarg de la seva trajectòria s’ha vist influenciada per diversos grups i bboys / bgirls, majoritàriament de Barcelona, tot i que la seva màxima influència ha estat Bboy Black, de Unreals Crew, important grup en l’escena espanyola actual. Ha participat a FloorWars International (Alemanya), Eurobattle (Porto, Portugal), Batalla exhibició a Free Yourself III (Barcelona), Undercypher, Hipnotik Festival (Barcelona) i Batalla exhibició Bonnie & Clyde en Centre Mutu (Barcelona).
Sala PB. 3€

 

 

diumenge 26 d’abril de 11:30h a 13h.

Taller de Hip Hop per a nens i nenes Conductors Izaskun Ortega, Roger Galtés Edat recomanada de 8 a 14 anys
Aquest és un taller d’introducció en el món de la dansa Hip Hop. S’ensenyaran i practicaran exercicis i jocs de musicalitat i moviment, coreografies i moviments bàsics del hip hop i el Cypher , cercle de ball final per a expressar el que s’ha après.
El taller l’impartiran Izaskun Ortega, ballarina i coreògrafa, que dóna classes a Street Dance Area, reconeguda escola de Danses Urbanes a l’Hospitalet. També ha impartit workshops en diferents països com el Japó, Itàlia i Àustria. Domina el Locking i el Hip Hop i també practica el House Dance. Directora i component de la companyia BCNLOCK al costat de la seva «soulmate», Roger Galtés. Guanyadors del prestigiat campionat Juste Debout (Spain) al 2013.

Roger Galtés és ballarí i coreògraf; actualment imparteix classes. També ha impartit workshops en diferents països com el Japó, juntament a Izaskun. Els estils principals que domina són el Locking, encara que també ha estat format en altres com el Popping i el House Dance. Director i component de la companyia BCNLOCK. BCNLOCK, la primera companyia de joves ballarins dedicada exclusivament al Locking Dance.
Sala MAC. 3€

 

diumenge 26 d’abril de 11:30h a 13h.

Taller de Beatbox per a joves Conductora Tamara Cantón Edat recomanada de 12 a 15 anys
Donar a conèixer el món del beatbox als joves d’una manera divertida és l’objectiu d’aquest taller, que oferirà una breu història del beatbox i s’ensenyaran les seves tècniques, creant una petita jam al final del taller.
Des l’any 2010 Tamara Cantón ha actuat a ciutats com Sabadell, Terrassa, Rubí i Barcelona i als festivals Xarxa Stone (a Rubí, 2012 i 2013), Badia Street (a Badia del Vallès, 2012), la Word Fighters (el 2012 i 2013), al festival de Hip Hop de Rubí i al HOP14 (el 2014). Ha estat conductora d’un taller de beatbox a l’Institut la Serreta de Rubí. Va participar en la gravació d’un anunci d’un joc de la Playstation.
Sala SG. 3€

 

diumenge 26 d’abril a les 16h.

DESDE LAS RAICES:
Barcelona Edición
Trobada 30 anys de Hip Hop amb Bboys / bgirls Oldschool
Projecció pel·lícula Beat Street , 16h. Durada 45’ Un film que va marcar un abans i un després en l’escena del Hip Hop al món.
Festa i batalles oldschool , 18h. Durada 30’. Coordina MOE-Univesobboy.es, Nono Rico Música Dj Nono, Dj Kapi Amb l’assistència de membres de grups pioners Kappa, Crazy Beat, Break People, Puppets, Estrellas Negras, Dc Rockers, Bzn, Fluffys, Goma3, Jelp, Breakers 54, Unity Breakers…
Pel·lícula a la Sala PB / Festa i batalles Oldschool, al vestíbul 3€ la pel·lícula (Festa i batalles, entrada lliure)

 

diumenge 26 d’abril a les 20h.

Mostra

LABORATORIS HOP EVOLUCIONS
Presentació dels laboratoris de creació dirigits per artistes internacionals com Sebastien Ramirez, Storm i Jonathan Burrows amb la codirecció de Diego Garrido ( Iron Skulls), Lluc Fruitós (cia Brodas Bros) i David Vento ( Cia. Circle Of Trust). Del 20 al 24 de abril es realitzaren 3 laboratoris formats per 10 a 15 ballarins, mitjançant dinàmiques de moviment, de conceptes i imaginaris; es treballarà el procés de creació d’una peça col·lectiva.
Laboratoris de creació dirigits per Sebastien Ramirez, Storm i Jonathan Burrows amb la codirecció de Iron Skulls , Lluc Fruitós (cia Brodas Bros) i David Vento ( Cia. Circle Of Trust)

 

LABORATORIS Labs

HopEvolucions

Els Labs són un espai de recerca en l’escriptura coreogràfica de les danses urbanes. El seu objectiu és treballar elements de composició donat eines a cada artista i treballar la composició de grup. Cada Lab estarà liderat per un artista nacional i internacional de renom i un grup de 15 ballarins. La musica intervé com un element més en la recerca de la composició i la dramatúrgia de les obres i es treballarà amb músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

LAB amb STORM + LLUC FRUITÓS (Brodas Bros)

Del 20 al 23 d’abril. 70€.

Graner.

Durada 16 hores

LAB amb SEBASTIEN RAMIREZ + ADRIAN VEGA (Iron Skulls Co)

Del 20 al 23 d’abril. 70€.

Graner.

Durada 16 hores

LAB amb JONATHAN BURROWS + DAVID VENTO (Circle of Trust)

Del 20 al 22 d’abril. 70€.

Graner

Durada 18 hores.

 

WWW .MERCATFLORS .CAT

Consorci format per

Amb el suport
LORS