I PREMI BORNI ALS LECTORS 2014 (26 de març)

Microsoft Word - 20140326 Premi Borni 03 Postal.doc

 

 

El Born Centre Cultural organitza el primer guardó literari que premia lectors.

Acte obert al públic lector dimecres 26 de març a les 19.30 h
Sala Moragues del Born Centre Cultural.

Durant l’acte es presentaran les novetats més destacades de narrativa històrica, amb l’assistència d’editors i autors.

Els assistents a l’acte també poden guanyar premi! A més, durant la vetllada, els assistents podran guanyar totes les novetats presentades, mitjançant un simple pronòstic cronològic: hauran d’endevinar quin any resulta després de calcular les èpoques que narren les novel·les presentades i fer-ne la mitjana.

El premi Borni és una invitació a cercar anacronismes en la literatura de gènere històric.

Un anacronisme és un «fora de temps», allò que grinyola entre el fet que l’acció relata i el context de l’època en el qual se situa.

Per exemple, Hamlet, la tragèdia de Shakespeare, està basada en un personatge del segle X. En un moment de l’obra, l’oncle de Hamlet parla d’un canó… quan ben bé fins entrat el segle XIV no n’hi podia haver cap. Un altre exemple podria ser que trobéssim que una novel·la ambientada el 1750 parli d’un conseller que vagi a una reunió del Consell de Cent i entri a l’Ajuntament per la plaça de Sant Jaume, quan en aquella època no hi havia consellers, sinó regidors, el Consell de Cent s’havia abolit el 1714 i la façana neogòtica de l’Ajuntament que mira a la plaça de Sant Jaume no va ser començada a construir fins el 1847…

El lector que detecti l’anacronisme que un jurat d’experts triï com el millor del’any s’endurà el Premi Borni, que es lliurarà abans de Sant Jordi del 2014.

 

Més info  a elborncentrecultural.com