La estética del dolor» a La Taché Gallery (fins el 12 d´abril)

esteticadolor_420x243

«La estética del dolor» a La Taché Gallery

 

L’exposició reuneix part del treball recent de l’artista Vermibus, pòsters publicitaris intervinguts de manera efímera a diverses ciutats europees

                                            Preu
                                            Entrada gratuïta

Caro Data Vermibus: carn donada als cucs. D’aquesta expressió llatina prové la paraula ‘cadàver’ i és d’on surt el pseudònim de l’artista que fins al 12 d’abril exposa part de la seva obra a la galeria La Taché Gallery.

Després d’una etapa lligada al món de la publicitat, Vermibus va iniciar una carrera artística contra els dictats de la societat de consum. Mitjançant un modus operandi situat fora del marc legal, l’artista es dedica a extreure pòsters de moda, perfum i altres tipus d’anuncis dels espais urbans amb la finalitat d’intervenir-los i retornar-los, amb el seu nou aspecte, al seu hàbitat natural. L’objectiu d’aquestes accions és transformar els espais publicitaris dels carrers en espais culturals o espais per a la reflexió.

El projecte Dissolving Europe va dur Vermibus a diverses ciutats europees. Amb un bitllet d’interrail, acompanyat d’un equip que enregistrava les seves accions, l’artista va aconseguir transfigurar diverses campanyes publicitàries de vàries ciutats europees. Mitjançant l’ús de dissolvents, Vermibus desdibuixa els cànons de bellesa i intenta captar l’atenció del vianant, transformant l’espai publicitari en el suport efímer d’una peça única i de caràcter més pictòric.

La estética del dolor mostra alguns d’aquests pòsters intervinguts, així com les claus que Vermibus va usar per obrir els mobles urbans, fotografies diverses i un vídeo del projecte.