IN SOMNI (de l’1 al 4 d’octubre) Mercat de les Flors

COBLA SANT JORDI – CIUTAT DE BARCELONA, KULBIK DANCE COMPANY & MARIO NIETO IN SOMNI

KULBIK I COBLA_Foto Marc Costa_1

 

 

 

 

 

 

Fotografia Marc Costa

 

L’espectacle IN SOMNI, fruït de la col·laboració artística entre la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, la companyia de dansa urbana Kulbik i el DJ Mario Nieto, és una coproducció del Mercat de les Flors, on es presenta de l’1 al 4 d’octubre, inaugurant la temporada 2015-2016.

Aquest espectacle és fruit de l’estrena i l’èxit del laboratori de creació, fet a la Fira Mediterrània de Manresa, que van realitzar la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i la companyia de dansa urbana Kulbik Dance el passat 2014. Ambdues companyies tornen a unir esforços sumant-hi al Dj Mario Nieto per integrar l’electrònica al projecte.

SINOPSI

El Danny Jan no pot dormir. Està esgotat, però el cap li va a mil, enllaçant loops pel seu compte, donant voltes i voltes, com fan els plats sota els seus dits a les noctàmbules sessions interminables. Entreobre els ulls i distingeix en la penombra la col·lecció de ninotets encaixats entre centenars de discs ratllats de tant scratching. Un que toca el flabiol sembla fer-li l’ullet des del prestatge. Tot es confon. Els plats giren i giren projectats a les retines fins que, hipnotitzat per l’espiral, el Danny Jan cau en un son profund.

In Somni és un espectacle que es serveix de l’imaginari oníric per tal de recrear tot un univers visual i sonor al voltant de la música electrònica i el so de la cobla en una posta en escena dinàmica i versàtil on l’ampli ventall de possibilitats de la dansa urbana i contemporània deixaran l’espectador bocabadat. Dj Code, la Cobla Sant Jordi i Kulbik Dance troben un espai comú per les seves diverses disciplines artístiques capturant l’atenció de l’espectador, que es trobarà immers al món dels somnis, on fins allò més inversemblant encaixa perfectament.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria
Kulbik Dance Company, Cobla Sant Jordi-Ciutat de
Barcelona, Dj Mario Nieto

Direcció i coreografia
Kanga Valls

Assessorament musical i ajudant de direcció
Pep Moliner

Intèrprets
Ballarins
Kanga Valls, Isaac Suárez, Christian Pérez, Manel
Cabeza, Sergi Orduña, Susanna Ayllón
DJ
Mario Nieto Músics
Flabiol i tamborí
Xavier Torrent
Tibles
Ivan Alcazo i Oriol Gibert
Tenores
Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez
Trompetes
Sergi Marquillas i Timi Rodríguez
Trombó
Isi López
Fiscorns
Pep Moliner i Miquel Àngel López
Contrabaix
Joan Druguet

Música
Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Dj Mario Nieto

Responsable tècnic
Claudi Palomino
Producció Núria Botellé Rebull
Comunicació
Jéssica Fernández

Coproducció Ajuntament de Barcelona, Mercat de Les Flors, Fira Mediterrània de Manresa

KULBIK DANCE COMPANY

Kulbik, dirigida per Kanga Valls, aposta per la fusió del hip hop amb la música electrònica, blues, jazz, funk o reaggae, tot vertebrat per les tècniques més rellevants de l’street dance, com popping, animation, locking, hype… i altres disciplines com la dansa contemporània, la poesia o el mim. Aquesta fusió és l’essència d’aquesta jove però sòlida companyia.

Kanga Valls, el coreògraf
Reconegut com el precursor d’un nou estil de dansa urbana dins i fora del nostre pais, Kanga s’ha format a les millors escoles de hip hop de L.A., Tokyo, Londres i Paris. Viatja regularment arreu del món (Russia, França, Estats Units, Anglaterra, Alemania, Japó..) sempre a la recerca de nous ingredients que enriqueixin el seu estil inconfusible.

Fusiona el funk i l’old school d’arrel americana amb l’energia, tècnica i mentalitat de la creació contemporània asiàtica, i un flow de personalitat única. El seu èxit es deu, en part, a la voluntat constant de descobrir noves formes d’expressió de la dansa urbana.

Guanyador de nombrosos premis nacionals i internacionals, com el Campionat Europeu de Hip Hop celebrat a Lido Di Gesolo, els campionats d’Espanya 2002/04/05 i el campionat Nike Rockstar Workout, el coreògraf i ballarí català ha col·laborat amb artistes reconeguts comChambao, S Club 7 o El Tricicle.

COBLA SANT JORDI – CIUTAT DE BARCELONA
Premi Ciutat de Barcelona de Música 2011

Fundada el 1983, posseeix el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona”, atorgat per l’Ajuntament de la ciutat el 1997. És una formació que ofereix un ampli ventall de música per a cobla. Compta amb una selecció dels millors instrumentistes del moment i ha estat dirigida per les batutes més importants del país.

Ha enregistrat una seixantena de treballs, entre els quals destaquen els monogràfics dels clàssics Eduard Toldrà, Joan i Ricard Lamote de Grignon, Manuel Oltra, Rafael Ferrer, Domènec Moner, Narcís Paulís i Josep Serra; els contemporanis Marc Timón, Enric Ortí i Joan Lluís Moraleda; les fusions amb Joan Albert Amargós i Lluís Vidal, Pascal Comelade, Niño Josele, Roger Mas, Carme Canela, Raph Dumas i Kaulakau; a més d’enregistraments de clàssics de la sardana o sardanes dedicades. Ostenta els premis Enderrock (2013), Altaveu (2012) i Ciutat de Barcelona de Música (2011).

DJ MARIO NIETO

Mario Nieto, també conegut com Bitcode o djcode, és Dj, productor musical i dissenyador sonor. Amb més de 10 anys damunt els escenaris, ha realitzat nombroses actuacions arreu del món, com França, Suïssa, Canadà o Guinea Equatorial. Ha actuat en las edicions de SONAR 2007 i 2014, Primavera Sound i FiB, entre d’altres .

Subcampió del DMC espanyol 2002 i campió d’Espanya del concurs de djs RED BULL THR3STYLES 2011, va quedar entre els 6 millors en el campionat mundial celebrat a Vancouver (Canadà).També va realitzar la banda sonora de l’espectacle Shakespeare on the beat, on també va actuar com a dj en viu, que es va veure al festival Grec de Barcelona i va ser nominat en els Premis de la Crítica de Teatre com a millor espai sonor 2015. Com a productor musical ha col·laborat i treballat en dotzenes de discos, remescles, recopilatoris, dvds i discos propis.

Mario Nieto es defineix com un dj tot terreny, capaç d’adaptar-se a pràcticament qualsevol ambient musical..

WWW.MERCATFLORS.CAT