Josep Vila i Casañas dirigirà el Cor de Cambra del Palau i l’Acadèmia 1750 a la basílica de Santa Maria del Pi (18 d´abril)

Comença el cicle Integral de Cantates de Bach impulsat pel Palau i L’Auditori

200

 

 

 

 

 

 

Josep Vila i Casañas dirigirà el Cor de Cambra del Palau i l’Acadèmia 1750 a la basílica de Santa Maria del Pi

La basílica de Santa Maria del Pi acull aquest dissabte, 18 d’abril (19.30 h), el primer concert dedicat a les cantates de Bach. Un projecte impulsat pel Palau de la Música Catalana i L’Auditori que té com a objectiu interpretar a la ciutat de Barcelona la integral de les cantates que Johann Sebastian Bach va escriure al llarg de la seva vida i fer-ho amb formacions estables del país a un ritme de dues sessions per temporada.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’Acadèmia 1750, dirigits pel titular del Cor, Josep Vila i Casañas, protagonitzaran aquest primer concert amb la interpretació de les cantates per l’Ascensió: BWM 43, Gott fähret auf mit Jauchzen; BWV 37, Wer da Gläubet und getauft wird, i BWV 11, Lobet Gott in seinen Reichen. El concert comptarà a més amb la participació dels solistes Laia Frigolé (soprano), Anna Alàs (mezzosoprano), Víctor Sordo (tenor) i Pablo Acosta (baix).

La segona cita serà el 31 de maig al Petit Palau, en un concert en què el Cor Madrigal i les Vespres d’Arnadí, amb direcció de Mireia Barrera, oferiran les cantates per la Santíssima Trinitat: BWV 165, 176 i 194. Els solistes hi seran María Hinojosa (soprano), Jordi Domènech (contratenor), Pablo Larraz (tenor) i Josep-Ramon Olivé (baix).

El projecte d’oferir les cantates de Bach és una iniciativa de gran abast que preveu recórrer en aproximadament vint anys aquest immens catàleg -de les 300 cantates que Bach va escriure, se’n conserven unes 200-, tot respectant els períodes litúrgics corresponents i oferint en cada sessió entre tres i quatre cantates. Per al Palau i L’Auditori és un goig impulsar la interpretació d’un dels llegats més importants i monumentals de la història musical.

<https://www.auditori.cat/>