JOYCE DiDONATO CANTA GRANADOS AL LICEU (27 de maig)

vertic_880_0JOYCE DiDONATO CANTA GRANADOS AL LICEU

El repertori es completa amb diversos estils i registres de compositors com Ravel, Händel, Rossini, i Pablo Luna

DiDonato, recentment guardonada al Grammy a la “Millor Solista Vocal Clàssica 2016”, alterna el recital amb les funcions de ‘I Capuleti e i Montecchi’ com a Romeo

El proper 27 de maig, l’aclamada mezzosoprano Joyce DiDonato, guanyadora del Grammy a la “Millor Solista Vocal Clàssica 2016”, explora diversos estils i registres en un recital amb obres de compositors catalans, espanyols, francesos, italians i anglesos. D’una banda, serà una gran experiència per als amants del format concert, però també pot ser un magnífic complement a l’audició de I Capuleti e i Montecchi de Bellini -que s’estarà representant al Liceu entre el 17 de maig i l’1 de juny-, on canta en el rol de Romeo.

El programa que ofereix amb el pianista Craig Terry inclou Shéhérazade, de Maurice Ravel, així com l’ària “Lascia chío pianga mia crude sorte”, de Georg Friedrich Händel, “Bel Raggio lusinghier”, de Sémiramide, i Tanti Afetti, de Gioacchino Rossini. També cantarà “arie antiche” amb arranjaments del pianista com “Caro mio ben”, de Giuseppe Giordani, “Se tu m’ami”, de Giovani Baptista Pergolesi, i “Star vicino”, d’autor desconegut.

La resta del repertori està conformat per Tres majas dolorosas, d’Enric Granados, en l’any en què celebrem el centenari de la seva mort, i “De España vengo”, d’El niño judío, de Pablo Luna. És un fet que la mezzo estima la música catalana i espanyola –en el seu disc Passió! va enregistrar amb èxit una selecció de cançons de Manuel de Falla, Enric Granados, Joaquín Turina i Xavier Montsalvatge- i ha declarat que l’entusiasma la sarsuela.

Nascuda a Kansas, atreu les audiències arreu del món i ha estat considerada “potser la cantant més potent de la seva generació”(The New Yorker). Amb una “veu de 24 quirats” (The Times), ha arribat al cim de la indústria de la interpretació i les arts, guanyant presència en òperes de Händel i Mozart, i com a gran reclam per al bel canto de Rossini i Donizetti, amb una extensa discografia. És molt valorada en el circuit de recitals i concerts i recentment ha estat resident al Carnegie Hall i al London’s Barbican Centre, així com ha fet diverses gires per Sud Amèrica, Europa i Àsia.

Els seus èxits operístics més recents inclouen el rol protagonista d’Alcina, que va interpretar de gira amb l’English Concert i Harry Bicket, i Marguerite de La damnation de Faust amb la Berlin Philharmonic sota la batuta de Sir Simon Rattle. Destaca el rol de protagonista de Maria Stuarda al Metropolitan Opera, la Royal Opera i al Gran Teatre del Liceu (2014/15), on debutà el 2005/06 amb Nabucco. Tornà posant-se el públic a la butxaca amb La Cenerentola (2007/08), un recital (2009/10), un concert (2012/13), Cendrillon (2013/14) i, ara, la sentirem a I Capuleti e i Montecchi (2015/16).