KOSMOPOLIS 2015. LA FESTA DE LA LITERATURA AMPLIFICADA Vuitena edició (del 18 al 22 de març de 2015)

K15_Imatge_provisional_fitxa_web_3

 

 

 

 

 

 

 

Cada nova edició de Kosmopolis explora el que està passant en aquest territori en què la literatura, en la seva concepció més oberta, reinterpreta el passat, imagina el futur i ens permet entendre un present sempre canviant. La literatura s’expandeix amb les seves pròpies armes i també amb l’ajuda de la resta de les arts i les ciències. Romanen les grans discussions, sota noves estratègies. Realitat i ficció, la barreja dels gèneres, la influència dels clàssics, les virtuts i els límits de l’objecte llibre, els drets del lector, la reivindicació dels autors. I també les zones sense cartografiar, allà on continuem buscant el que és nou.

 

A K15, l’obra de W.G. Sebald es converteix en fil conductor d’una interrogació sobre la història del segle XX i les seves projeccions en el nostre present. Un temps en què les diferents crisis i les noves tecnologies estan alterant la manera de crear, produir i distribuir coneixement. Per això visitem els laboratoris de l’escriptura, indaguem en els nous reptes del periodisme, analitzem els canvis del món editorial i l’emergència de noves espècies d’escriptors i lectors. Una recerca que s’estén al paisatge audiovisual, al poder de la paraula oral, a la narració transmèdia i a una contínua revisió i reinvenció del cànon. Per això també celebrem el 150è aniversari d’Alícia al País de les Meravelles, una obra ferotgement contemporània que ens interpel·la sobre el sentit i l’absurditat del nostre món.

 

Amb la Xarxa o sense xarxa, la literatura continua creant les seves pròpies xarxes, i som aquí per compartir-les. Cinc dies de diàlegs, conferències, tallers, recitals, pel·lícules, jocs i experiments com a antídot contra el pessimisme i la desesperança. Un programa d’alta intensitat per descobrir les ficcions de la realitat i la realitat de les ficcions. Benvinguts de nou a Kosmopolis, la festa de la literatura en tots els seus vessants.

Juan Insua Director de Kosmopolis

 

 

DIÀLEGS K

Converses entre destacats escriptors sobre temes clau de la literatura i del nostre temps. Els Diàlegs K són converses entre destacats escriptors, periodistes, filòsofs, científics i artistes en les quals es concilien els dilemes i les tendències actuals de la literatura amb els temes clau del nostre temps. Un programa de diàlegs concebuts per abordar qüestions decisives que posen en valor la literatura com a eina per construir noves visions del món. En aquesta edició dels Diàlegs K són més literaris que mai: parlarem del poder de la ficció i dels seus clarobscurs, de la naturalesa transcultural d’una generació d’escriptors amb orígens africans i de la literatura nord-americana més actual.

 

JUAN MARSÉ, JOSEP MARIA CUENCA I JORGE HERRALDE

Un narrador, un biògraf i un editor D

imecres 18, 18:00, Hall. Gratuït

 

DIÀLEGS K – INAUGURACIÓ

Col·labora: Editorial Anagrama El passat 18 de febrer l’editorial barcelonina Anagrama va publicar la primera biografia d’investigació centrada en la figura del novel·lista Juan Marsé:Mientras llega la felicidad, obra de Josep Maria Cuenca. En l’idoni marc de Kosmopolis, us proposem un diàleg sobre l’obra en qüestió i, així mateix, una incursió en les intenses i complexes relacions que caracteritzen el vincle entre la vida reflectida en el paper i la vida tout court. Un diàleg a tres bandes entre la «víctima» biogràfica, el biògraf i l’editor. I un diàleg en què, per descomptat, esperem la participació activa del públic assistent.

 

TAIYE SELASI I XAVIER ALDEKOA
La condició afropolita
Dimecres 18, 19:00, Teatre.
Gratuït. Amb traducció simultània

DIÀLEG – DIÀLEGS K

La realitat africana és més complexa, rica i creativa del que habitualment sabem pels mitjans de comunicació. Una nova generació d’escriptors i periodistes està canviant la nostra percepció d’un continent amb més de mil milions d’habitants i prop de dues mil llengües. A K15, Taiye Selasi, una de les estrelles emergents de la literatura i creadora del concepte d’afropolitisme, dialogarà amb Xavier Aldekoa, corresponsal de La Vanguardia a l’Àfrica, sobre idees, obres i projectes que lluiten per una visió més oberta, lúcida i esperançada d’un continent decisiu en el segle XXI.

 

 

JAVIER CERCAS I MATHIAS ENARD
Literatura i impostura
Dijous 19, 18:30, Hall. 3€
DIÀLEG – DIÀLEGS K
Què passa en la distància que separa l’autor del narrador? És inevitable la fabulació, la mentida, la impostura quan es practica l’art de la novel·la? Dos dels grans novel·listes europeus, Mathias Enard i Javier Cercas, conversaran sobre aquest tema, molt antic i molt nou, a partir de les seves pròpies experiències com a autors, entre altres llibres importants, de Zona, que narra les aventures i els viatges pel Mediterrani d’un espia (artista de la impostura), o El impostor, que retrata Enric Marco, que va falsejar la seva biografia per aparèixer com a supervivent dels camps de concentració nazis.

 

 

PAOLO GIORDANO I LLUCIA RAMIS
Microcosmos familiars
Dijous 19, 19:30, Teatre. 3 €.
Amb traducció simultània

DIÀLEG – DIÀLEGS K

Col·labora: Salamandra

És cert que totes les famílies felices s’assemblen, com deia Tolstoi? L’univers familiar, molts anys després de la publicació de les grans novel·les russes, continua captant l’interès dels escriptors. En el si de la família contemporània es dirimeixen conflictes cabdals. Com viure en aquests nous àmbits d’intimitat marcats per la vertiginosa desaparició dels vells codis? A la seva última novel·la, Paolo Giordano es planteja fins a quin punt són fràgils els nuclis familiars. Nascut a Torí el 1982, i llicenciat en Física teòrica, es va convertir en un fenomen editorial quan, amb només 26 anys, va publicar La solitud dels nombres primers, que va obtenir, entre d’altres, el Premi Strega. En Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes, Llucia Ramis, guanyadora de Josep Pla el 2010, va compondre un retrat biogràfic de la seva família. A K15, tots dos escriptors estableixen un diàleg sobre les fronteres entre intimitat i literatura, amb la família en temps de canvi com a teló de fons.

 

 

WILLIAM T. VOLLMANN I JUAN FRANCISCO FERRÉ
Literatura al límit
Dijous 19, 20:30, Hall. 3 €.
Amb traducció simultània

DIÀLEG – DIÀLEGS K

Col·labora: Pálido Fuego A més de per la notable envergadura de la seva obra narrativa i assagística, William T. Vollmann es caracteritza per introduir-se al límit en allò sobre el que escriu. Tant si es tracta de prostitució, drogoaddicció, violència suburbana, com de guerres a Àsia i Europa, desastres naturals, formes de supervivència extremes, conflictes de gairebé tota mena i fins i tot condicions sexuals diverses, Vollmann és famós per documentar-se intensament sobre el terreny. Juan Francisco Ferré, guanyador del Premi Herralde 2012 i expert en literatura nord- americana, dialogarà amb l’autor, entre d’altres, d’Europa Central, Historias del arcoíris i The Royal Family sobre els orígens i les motivacions de la seva obra. Una xerrada apassionant amb un dels màxims exponents vius de l’alta literatura nord-americana.

 

 

ROBERT COOVER I MÀRIUS SERRA
Envaint mites i dogmes
Divendres 20, 19:30, Teatre. 3 €.
Amb traducció simultània

DIÀLEG – DIÀLEGS K

Col·labora: Galaxia Gutenberg, Pálido Fuego L’escriptor, periodista i enigmista Màrius Serra, guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la el 2013, dialoga amb Robert Coover, un dels autors més prolífics i heterodoxos de la literatura nord-americana. El diàleg discorrerà per la invasió iconoclasta dels mites i dogmes tribals, religiosos, polítics, nacionals, socials, literaris i fílmics que defineixen algunes de les obres de Coover de recent publicació a Espanya com La Hoguera Pública i Pueblo Fantasma.

 

 

RACHEL KUSHNER I EDUARDO LAGO
La velocitat de la ficció
Dissabte 21, 21:00, Hall. 3 €.
Amb traducció simultània

DIÀLEG – DIÀLEGS K

Col·labora: Galaxia Gutenberg La multitud de veus i tendències que conviuen en l’àmbit de la narrativa nord-americana actual fa de la literatura que es conrea avui en aquell país un dels laboratoris més actius de la direcció que pot prendre la novel·la en el futur immediat. Dins d’aquest camp de cultiu extraordinàriament vital, l’obra de Rachel Kushner s’inscriu en una direcció que incorpora elements procedents d’una considerable diversitat d’àrees, principalment les arts visuals, la filosofia i el compromís polític, i tot plegat es resol en una escriptura que aposta decididament pel poder de la ficció pura. Kushner mantindrà una conversa sobre l’estat de la literatura nord- americana actual amb Eduardo Lago, novel·lista espanyol que, al llarg de les tres dècades durant les quals ha viscut a Nova York, ha tingut ocasió d’entrevistar en profunditat els autors més rellevants de la narrativa nord-americana del nostre temps.

 

PERIODISME XXI

De com el periodisme manté intacta la seva capacitat per narrar històries en l’era de les noves tecnologies.
Literatura de no-ficció, nous estils de periodisme d’investigació, periodisme de dades, periodisme ciutadà, periodisme participatiu, etc. Les noves tecnologies continuen transformant les cròniques i els testimonis d’un món en crisi, però el desafiament de com narrar una història roman intacte. Com explicar les evidències que confirmen les dades, com narrar les veritats que revelen, i també allò que les dades per si mateixes mai no podran explicar. K15 assumeix aquesta apassionant temàtica creant sinergies entre els mestres del periodisme literari i del periodisme d’investigació i els reptes i les oportunitats d’un ofici subjecte a grans canvis.

 

HACKATHON DE PERIODISME DE DADES
Karma Peiró
Dimecres 18, 17:00 – 20:00
Dijous 19, 11:00 – 22:00
Divendres 20, 11:00 – 22:00
Gratuït. I
nscripció prèvia
PERIODISME XXI

Col·labora: OKFN – Open Knowledge Foundation,

Ara K15 acull durant quatre dies una Hackathon (trobada col·laborativa) de programadors, periodistes i dissenyadors, que treballaran per equips amb un objectiu comú: la localització de dades sobre la fam a Catalunya i a Espanya i el seu processament per convertir-les en documents de caràcter periodístic (reportatges, visualitzacions i infografies, etc.) que proporcionin una visió clara i innovadora del temes abordats. Es prendrà com a referència el llibre El Hambredel periodista i escriptor Martín Caparrós.

Es proposa formar grups multidisciplinaris (dissenyadors, programadors i periodistes) i pensar una proposta clara i innovadora. Els participants disposaran de l’eina guanyadora de la Hackathon de Programadors –celebrada el passat mes de gener al CCCB– que els permetrà realitzar cerques d’informació acurades i precises.

El premi consistirà a publicar el millor reportatge interactiu de dades en el diari Ara.cat, a més de llicències gratuïtes de llenguatges de programació per un any i el carnet d’Amics del CCCB. El projecte de reportatge serà presentat el dissabte 21 de març al matí davant d’un jurat format per Vicenç Villatoro (director del CCCB), David Miró (sotsdirector de l’Ara.cat), Karma Peiró (periodista de dades), Diego Pascual (programador) i l’escriptor Martín Caparrós.

Aquesta Hackathon està relacionada amb el diàleg que mantindran a K15 Jon Lee Anderson i Martín Caparrós, destacats periodistes i escriptors que han abordat en profunditat les guerres i la fam. + info: http://kosmopolis.cccb.org/

 

 

HACKATHON DE PERIODISME DE DADES.
PRESENTACIÓ DE PROJECTES
Karma Peiró
Dissabte 21, 11:00 – 14:00, Espai Gratuït
PERIODISME XXI

Col·labora: OKFN – Open Knowledge Foundation, Ara
+ info: http://kosmopolis.cccb.org/

 

CARLES CAPDEVILA
7 motius per creure en un gran futur del periodisme
Dissabte 21, 17:00, Teatre. 3 €

 

CONFERÈNCIA – PERIODISME XXI
Col·labora: Ara

La fi dels monopolis, les narratives digitals, les noves eines per a la investigació i la necessitat dels usuaris de trobar filtres i referents per evitar la infoxicació obren oportunitats enormes i urgents al periodisme. Carles Capdevila, director del diari Ara, afirma: «Hem de canviar, fer-ho ràpid. Si creiem en el periodisme, abandonem discursos catastrofistes i dediquem-nos a fer periodisme amb l’esperit de tota la vida però adaptats als canals actuals i a una cultura horitzontal i participativa; els millors anys del periodisme vénen ara. Reinventar-lo en directe en ple interregne és molt dur, però és alhora un privilegi i una obligació social.» A Kosmopolis descobrirem amb detall per què aquest apassionat i reconegut periodista confia en el futur del seu ofici.

 

JON LEE ANDERSON I MARTÍN CAPARRÓS
Les guerres i la fam
Dissabte 21, 19:30, Hall. 3€
DIÀLEG – PERIODISME XXI

Com explicar la urgència d’una guerra, la llosa d’una fam, les tortuositats d’un cabdill? Com fer que el més llunyà esdevingui propi? De vegades el millor periodisme s’exerceix en els extrems; de vegades és una forma de la literatura. El nord-americà Jon Lee Anderson i l’argentí Martín Caparrós, dos dels cronistes més clarividents de l’actualitat, debaten sobre un ofici que els ha portat a recórrer el món: les seves eines, els seus desafiaments, els seus secrets, els seus límits.

 

CANAL ALFA
For No Good Reason Charlie Paul / Regne Unit, 2014, 89’, VOSE
Dissabte 21, 18:00,
Auditori. Gratuït
PROJECCIÓ – CANAL ALFA – PERIODISME XXI
Johnny Depp visita el seu amic i heroi Ralph Steadman, dibuixant, darrer dels originals visionaris Gonzo i un dels més importants artistes radicals britànics dels nostres temps. Mitjançant una conversa amb l’actor, Steadman va desgranant la seva vida i obra, endinsant- nos en capítols com els viscuts amb l’escriptor Hunter S. Thompson i fent-nos partícips del seu objectiu principal: «Vaig aprendre a dibuixar… per intentar canviar el món».

 

Citizenfour [PREESTRENA]
Laura Poitras / Estats Units – Alemanya, 2014, 114’, VOSE
Dissabte 21, 22:30, Teatre. 4 €
PROJECCIÓ – NITS ALFA – CANAL ALFA –
PERIODISME XXI
Al gener del 2013, Laura Poitras va començar a rebre correus electrònics xifrats el remitent dels quals era «CITIZENFOUR», que assegurava tenir proves dels programes de vigilància il·legals dirigits per la NSA en col·laboració amb altres agències d’intel·ligència. Cinc mesos després, Poitras viatja a Hong Kong, juntament amb els periodistes Glenn Greenwald i Ewen MacAskill, per a la primera de les moltes trobades que mantindrà amb el seu misteriós confident. Poitras va acudir a aquestes trobades acompanyada d’una càmera per enregistrar tot el que hi passava. En sortir a la llum tota aquesta informació classificada i desfermar-se l’escàndol hauran de fer front als mitjans i mantenir la seva seguretat i la dels seus que ara estan en perill.
Guanyadora dels premis Oscar i BAFTA 2015 a la millor pel·lícula documental.

 

ALÍCIA FA 150 ANYS

 

Celebrem el 150è aniversari d’Alícia al País de les Meravelles, el clàssic de Lewis Carroll que transcendeix les fronteres de la literatura infantil.
El 1865 es publica per primera vegada Alice Adventure’s in Wonderland, l’obra de Lewis Carroll que es convertirà en un clàssic universal. Alícia transcendeix les fronteres de la literatura infantil i se situa en un estrany territori que ha inspirat artistes, escriptors, lingüistes, filòsofs, científics i psicoanalistes, i que conserva, un segle i mig després de la seva publicació, el poder i l’encant de les obres úniques. A K15 volem celebrar el 150è aniversari d’una Alícia que interpel·la amb el seu humor i la seva imaginació el sentit o l’absurditat dels nostres actes: explorem la seva influència en el món artístic, les seves versions i variacions en el món audiovisual, l’interès que ha despertat en la semiòtica i la lingüística o l’atractiu que ha exercit en l’àmbit de la física quàntica.

 

ALBERTO MANGUEL

Alícia i els somnis de la raó

Divendres 20, 18:30, Hall. 3€

CONFERÈNCIA – ALÍCIA 150 ANYS

Col·labora: Biblioteques de Barcelona

En un món de bojos, Alícia és la veu de la raó. Davant les regles absurdes que regeixen al País de les Meravelles i la malèfica burocràcia de l’Altre Banda del Mirall, Alícia manté amb coratge les seves conviccions humanes, cíviques i ètiques. Des d’aquest punt de vista, els llibres de Lewis Carroll es poden llegir com una defensa de l’individu en una societat abusiva que li nega el dret de qüestionar les autoritats, d’oposar-se a la injustícia i de defensar la seva pròpia identitat. En aquest sentit, Alícia és la nostra ferotge contemporània.

 

 

ALICE IN WONDERSLAM: GRAN SLAM BARCELONA
Bohdan Piasecki, Nilson Muniz, Isa García, Michael James Parker, Salva Soler, Diego Mattarucco, Kristoph Horvath, Jee Kast, Seis en raya i Set sentits.
Presentador: Payaso Manchego.
Dj: Dive Dibosso
Divendres 20, 22:00, Hall. 3€

 

RECITAL I COMPETICIÓ – ALÍCIA 150 ANYS

Organitza: Poetry Slam Barcelona

Poetry Slam Barcelona celebra la segona edició del Gran Slam Barcelona, una competició de poesia oral amb vocació internacional que portarà de nou a la nostra ciutat els millors exponents mundials del Poetry Slam, els quals competiran amb els slamers que participen en el campionat que se celebra mensualment al CCCB. Tres minuts, sense attrezzo i sense música. Veu, poesia i interpretació són les úniques eines dels participants per convèncer el jurat que la seva actuació és la millor. Seis en raya i Set sentits completen la sessió amb una exhibició de team slam. Una nova vetllada inoblidable on públic i poetes combregaran en un amor per la paraula que no coneix fronteres ni llengües i que en aquesta ocasió ret homenatge a una Alícia quedescobreix el poder del llenguatge i la seva capacitat per subvertir la realitat.

 

 

ALÍCIA, ILAICA, LIACIA:
HISTÒRIES ENREDADES EN LLUM
Pol Ducable, Marc Egea, Carles Belda, Jordi Vallverdú.
Presenta: Marta García-Matos Dissabte 21, 11:30 – 13:30, Teatre. 3€ / Gratuït per menors de 16 anys
TALLER I CONCERT – ALÍCIA 150 ANYS –

 

 

PROGRAMACIÓ INFANTIL I JUVENIL

Organitza: ICFO – Institut Català de Ciències Fotòniques

Edat: a partir de 6 anys

En aquesta activitat familiar es connectarà l’esperit d’Alícia amb la doble naturalesa de la llum.

Alícia té una ment àgil i curiosa en un món ple de paradoxes i endevinalles, absurd i aleatori, en el qual, però, reposa un cert sentit amagat. La llum és un instrument per il·luminar i estudiar una realitat plena de sentit, la naturalesa quàntica de la qual, regida per les regles de l’atzar, es presenta tanmateix com una cosa més enllà de tota lògica. Els assistents compondran històries alternatives d’Alícia, sotmesos a la influència de l’atzar. Hauran de descobrir en el procés secrets amagats en diferents trucs de llum. Un romanç interpretat per Carles Belda i FFFOC cantarà la història que es construeixi col·lectivament, i exposarà el sentit que ha emergit darrere de tant de secret. En definitiva, un taller de criptografia quàntica per a tots els públics.

 

VANESSA TAIT
The Looking Glass House
Dissabte 21, 12:30 – 13:30, Hall. 3€.
Amb traducció simultània CONFERÈNCIA –ALÍCIA 150 ANYS
Vanessa Tait, besnéta d’Alice Liddell –la nena a qui Lewis Carroll dedicà Alícia al País de les Meravelles–, ens parla de la seva primera novel·la, que es publicarà en anglès el proper juliol. The Looking Glass House, ambientada a Oxford el 1862 i inspirada en les històries de l’Alice original, relata la relació de Mary Pickett –institutriu de la família Liddell–, amb Alice, les seves germanes i Charles L. Dodgson (Lewis Carroll).

 

 

MINA HOLLAND
Literatura i gastronomia: de Lewis Carroll a Arundhati Roy
Dissabte 21, 18:30, Teatre. 3€.
Amb traducció simultània
Col·labora: Roca Editorial L’autora d’El Atlas Comestible i editora de Cook, el suplement gastronòmic deThe Guardian, Mina Holland, ens parla sobre la relació entre menjar i literatura. Per què infon referències literàries a les seves receptes al seu llibre de viatges? Com les tria? Com pot ajudar-nos la literatura a apreciar el menjar i de quina manera pot millorar l’escriptura gastronòmica? El Barreter del Berenar de Bojos, per descomptat, no deixarà escapar aquesta oportunitat per deixar-se veure a Kosmopolis.

 

CANAL ALFA
I Met the Walrus Josh Raskin / Canadà, 2007, 5’14’’, VO

Dimecres 18, Auditori.
Gratuït
Dijous 19, Auditori.
Gratuït
PROJECCIÓ – CANAL ALFA – ALÍCIA 150 ANYS
Prenent com a referència la morsa del poema «The Walrus and the Carpenter» d’Alícia en el País de les Meravelles, els Beatles van compondre la cançó «I am the Walrus», inspirada en el personatge de Lewis Carroll. Anys més tard, un jove Jerry Levitan, de 14 anys, es cola a l’habitació d’hotel de John Lennon i elabora l’entrevista que podem escoltar en aquesta peça animada.

 

Wonderland USA [ESTRENA] Zoe Beloff / Estats Units, 1989, 6’, VO
Divendres 20, Auditori.
Gratuït
PROJECCIÓ – CANAL ALFA – ALÍCIA 150 ANYS
Protagonitzat per Ezter Balint (Stranger than Paradise) i el component de la Velvet Underground, John Cale, aquest curtmetratge ens transporta al costat fosc del clàssic de Lewis Carroll. Una Alícia caient en un Wonderland de decadència i desesperació, representat per una Nova York d’ànimes perdudes i xerraires a la recerca de somnis trencats.

 

Alice in Wonderland (1903)
Percy Stow i Cecil Hepworth / Regne Unit, 1903, 9’32’’, VO
Divendres 20,
Auditori. Gratuït Dissabte 21,
Auditori. Gratuït
PROJECCIÓ – CANAL ALFA – ALÍCIA 150 ANYS
Restaurada el 2010 pel British Film Institute, aquesta és la primera adaptació cinematogràfica que es va fer del llibre de Lewis Carroll. La narració ―emmarcada en una estètica creada a partir dels dibuixos de Sir John Tenniel, l’il·lustrador original del llibre de Carroll― procura seguir fidelment les aventures d’Alícia relatades pel seu autor.
Què li diries a Lewis Carroll? Diversos alumnes / Espanya Dissabte 21, 11:00, Auditori. Gratuït PRESENTACIÓ I PROJECCIÓ –

 

ALÍCIA 150 ANYS – PROGRAMACIÓ INFANTIL I JUVENIL
Alumnes de deu escoles i instituts de Catalunya presenten els curtmetratges que han elaborat per celebrar el 150è aniversari d’Alícia. Són deu peces plenes d’imaginació, ben diferents, cadascuna amb la seva personalitat, però amb un nexe comú, i és que totes responen la mateixa pregunta: què li diries a Lewis Carroll?

Participants: grup d’animació d’stop motion de 2n d’ESO de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès; alumnes 6è de Primària del Col·legi Sant Pere Claver – Jesuïtes Poble Sec de Barcelona; taller de plàstica del grup de 6è de Primària de l’Escola Lavínia de Barcelona; Alba Esteve, alumna de Cultura Audiovisual de Batxillerat de l’Escola Sant Joan Bosco – Salesians d’Horta de Barcelona; alumnes de 1r de Batxillerat Artístic de l’Institut Euclides de Pineda de Mar; grup d’alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Miquel Tarradell de Barcelona; 5è A i B de Primària de l’Escola Collaso i Gil de Barcelona; Carolina Friolán Soares, alumna de Batxillerat Artístic de l’Institut Camp Blancs de Sant Boi de Llobregat; Centre Penitenciari Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires; i alumnes de 2n d’ESO de l’assignatura de Visual i Plàstica de l’IES Mollet del Vallès.

Més inforamció aquí http://kosmopolis.cccb.org/ca/el-festival/presentacio-k15/