La 12a Mostra de CineBaix de la Mediterrània i del Llevant arriba del 8 al 18 de novembre a CineBaix

cartell mostra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

● S’han programat 28 pel·lícules de 15 països diferents (7 estrenes a Espanya i 4 a Catalunya) en una edició que estrena Jurat Jove

 

● La Mostra inclou la secció “Des de l’altra riba”, amb produccions catalanes, i “Focus”, que serà una retrospectiva de la cineasta
libanesa Nadine Labaki

 

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat arriba a la 12a edició dedicada al cinema de la Mediterrània i el Llevant. Aquest 2018 La Mostra ha engegat una nova etapa que inclou t res cicles anuals (asiàtic al gener, llatinoamericà al març i africà al maig) i manté la cita tradicional -i principal- a la tardor.

Del 8 al 18 de novembre, CineBaix, el cinema de Sant Feliu de Llobregat, serà la seu de La Mostra, amb la programació de prop d’una trentena de títols que van d’estrenes aplaudides en grans festivals a petites produccions locals. A més, s’han programat també mitja dotzena de cinefòrums per promoure la reflexió i el debat.

Algunes de les pel·lícules més destacades són Se rokh ( Trois visages), una pel·lícula que juga amb les fronteres de la ficció i el documental, obra de l’iranià Jafar Panahi, un dels noms més destacats del país i incansable activista que fa anys que lluita per poder seguir fent cinema tot i la repressió i la guerra, o Still Recording, un documental de Saeed Al Batal i Ghiath
Ayoub, que segueix els passos durant quatre anys de dos estudiants que s’endinsen a la ciutat siriana de Douma. També destaca Capharnaüm, de la directora libanesa Nadine Labaki, que va sorprendre al Festival de Cannes per explicar la cruesa d’una història de misèria en mans d’un nen petit.

7 estrenes a Espanya i 4 a Catalunya

Altres estrenes a Espanya seran Yomeddine, de l’egipcià A.B. Shawky, un viatge de dos companys leprosos en cerca de la seva família; La decisión, de l’iraquià Mohamed Al Daradji, un tens relat al voltant d’un atac terrorista; The reports on Sarah and Saleem, del palestí Muayad Alayan, sobre una relació adúltera entre una israeliana i un palestí; Divine wind , de l’algerià Merzak Allouache, que explica l’emocionant relació entre un home i una dona que han de complir una perillosa missió, o The Poetess, dels alemanys Stefanie Brockhaus i Andreas Wolff, un documental sobre la primera dona a aixecar la veu en un reality poètic.
D’estrenes exclusives a Catalunya, també es podrà veure El viaje de Khadija, de Tarik El Idrissi, una pel·lícula que ja va triomfar al Cicle de Cinema Africà del passat mes de maig, on va guanyar el Premi del Públic amb la seva història real de reconciliació amb els orígens. Aquests són alguns dels títols més destacats dels 28 programats, procedents de 15 països diferents, des d’Egipte al Líban, passant del Marroc, Palestina, Iran, Tunísia, Algèria, Iraq, Turquia o Síria.

Seccions: Des de l’altra Riba, Focus i La Mostra Educa

A més de les pel·lícules incloses en la secció oficial, La Mostra inclourà la secció La Mostra Educa, amb programació específica per a centres educatius o Des de l’altra riba, amb 4 produccions catalanes que viatgen al món àrab per obrir-nos els ulls a diferents cultures i conflictes. Són Commander Arian , d’Alba Sotorra, una crònica de la lluita de les dones kurdes al nord de Síria, i de la revolució feminista al Kurdistan; Tunisia: Justice in transition, de Marc Almodovar i Ricard González, sobre les irregularitats que emanen de la Instància de la Veritat i la Dignitat (IVD) de Tunísia; El sol del nord , dirigit per Paula R. Ainsa i Adrià Olivares, que centra el seu retrat a Bakur, la regió nord del Kurdistan; i Hayati (Mi vida) d e Sofi Escudé i Liliana Torres, un documental que retrata la vida d’aquell refugiat sirià al qual una periodista hongaresa va posar la traveta, convertint-se en la vergonya de tot un continent.

La secció Focus se centra aquest any en la cineasta libanesa Nadine Labaki. La seva última pel·lícula: Capharnaüm inaugurarà La Mostra el 8 de novembre, però es farà una retrospectiva de Labaki amb la programació d’altres títols seus com Caramel i ¿Y ahora adónde vamos?.

Debats i presentacions de llibres amb convidats de luxe

La Mostra de CineBaix vol ser també un espai per la reflexió i el debat i per això s’han programat mitja dotzena de cinefòrums i presentacions de llibres. Els convidats seran Marc Almodovar, codirector de Tunisia: Justice in transition; Alba Sotorra, directora de Commandant Arian; Salah Jamal, historiador palestí i autor del llibre Nakba. 48 relats de vida i resistència a Palestina; Míriam Hatibi, autora de Mira’m als ulls. No és tan difícil entendre’ns; Paula R. Ainsa i Adrià Olivares, directors d’El Sol del Nord; Maria Rosa de Madariaga, historiadora especialitzada en les relacions entre Marroc, Espanya i el Rif. A més, el músic i director Femín Muguruza va apadrinar La Mostra el passat 27 d’octubre

 

Horaris i informació pràctica

Els horaris i la informació pràctica es pot consultar a la web de La Mostra de CineBaix

Les entrades i abonaments es poden comprar a través de la plataforma Entradium o a CineBaix. El preu per una sessió és de 4 euros, hi ha abonaments de 6 pel·lícules (individuals o a compartir) per 15 euros) i l’abonament complet de La Mostra (individual i intransferible) costa 25 euros.

Podeu seguir també l’actualitat i el dia a dia de La Mostra a les xarxes socials:
Twitter: @MostraCineBaix
Facebook: /mostracinebaix
Instagram: @mostracinebaix

 
Llistat complet de pel·lícules de La Mostra de CineBaix de la Mediterrània i el Llevant

● Beauty and the Dogs, de Kaouther Ben Hania (Alemanya, França, Líban, Noruega,
Suècia, 2017)
● Capharnaüm, deNadineLabaki (Líban, 2018)
● Caramel, de Nadine Labaki (Líban, 2008)
● Commandant Arian, d’Alba Sotorra (Kurdistan i Catalunya, 2018)
● Divine Wind, de Merzak Allouache (Algèria, 2018)
● El Cairo confidencial, d e Tarik Saleh (Suècia, 2017)
● El Sol del Nord. Construint l’autonomia a Bakur, de Paula R. Ainsa i Adrià Olivares
(Kurdistan i Catalunya, 2018)
● El Viaje de Khadija, de Tarik el Idrissi (Marroc,2017)
● Ghost Hunting, de Raed Andoni (Palestina, França, Suïssa, Qatar i Itàlia, 2017)
● Hayati (mi vida) , de Sofi Escufé i Liliana Torres (Catalunya, 2018)
● La Decisión, de Mohamed Al Daradji (França, Iraq, Països Baixos, Qatar, Regne Unit,
2017)
● Lerd (A man of integrity), de Mohamed Al-Daradji (Iran, 2017)
● Mon tissu preferé, de Gaya Jiji (Alemanya, França, Turquia, 2018)
● Poisonous Roses, de Fawzi Saleh (Egipte, 2018)
● Razzia, de Nabil Ayouch (Bèlgica, França, Marroc, 2017)
● Still Recording, de Saeed Al Batal i Ghiath Ayoub (Alemanya, França, Líban, Qatar i
Síria, 2018)
● The Blessed, de Sofia Djama (Algèria, Bèlgica, Frabça, 2017)
● The Poetess, de Stefanie Brockhaus i Andreas Wolff (Alemanya, Emirats Àrabs Units,
2017)
● The Reports on Sarah and Saleem , de Muayad Alayan (Palestina, Holanda,
Alemanya i Mèxic, 2018)
● Tres caras (Se rock), de Jafar Panahi (Iran,2018)
● Tunisia: Justice in Transition, de Ricard González i Marc Almodóvar (Catalunya,
2017)
● Vent du Nord, de Waild Mattar (Tunísia, França, Bèlgica, 2017)
● We have never been kids, de Mahmood Soliman (Egipte, Emirats Àrabs Units, Líban,
Qatar)
● Yomeddine, d’A.B. Shawky (Egipte, EUA i Àustria, 2018)
● ¿Y ahora donde vamos?, de Nadine Labaki (Líban, 2011)