La 9a Biennal s’inicia amb el POP UP GREEN, una acció ciutadana de reclam per millorar els nostres paisatges quotidians (28 de setembre)

BIENNAL INTERNACIONAL DE PAISATGE

 La 9a Biennal s’inicia amb el POP UP GREEN, una acció ciutadana de reclam per millorar els nostres paisatges quotidians

POP UP GREEN | DIMECRES 28 DE SETEMBRE | 19H. | PLAÇA NOVA [BARCELONA]

  • POP UP GREEN és un projecte d’arquitectura de guerrilla que té per objectiu identificar quins són els espais de la ciutat que els seus usuaris desitgen millorar, defensar o exemplificar.
  • Un paisatge efímer amb 8.000 plantes reconstruirà el perímetre de la plaça Nova d’abans dels bombardeigs de la guerra civil. 
  • A través de #fempaisatge es podran identificar quins són els punts escollits pels participants del projecte.
  • La iniciativa, emmarcada en els actes del Congrés d’Arquitectura 2016, és el tret de sortida a la 9a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.

 popupgreen_400

 

Juguem a dissenyar els nostres paisatges quotidians

El 28 de setembre, una manta de 8.000 plantes aromàtiques cobrirà part de la plaça Nova de Barcelona davant el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, reconstruint així el perímetre de la plaça abans dels bombardeigs de la guerra civil.

Es tracta de la instal·lació efímera POP UP GREEN, desenvolupada per la Biennal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, i que busca la interacció dels ciutadans per tal que puguin reclamar la creació, renovació o exemplificació de paisatges quotidians.

A les 19 h començaran a repartir-se les plantes entre els assistents, els quals podran portar la seva peça de paisatge a un punt que desitgin canviar o posar en valor de la ciutat: un lloc on es vulgui que hi hagi un parc infantil, un espai que tingui problemes d’accessibilitat, un barri que necessiti millores, un reclam d’hort urbà, etc.

A través d’una fotografia al punt de destí penjada a les xarxes socials amb el hashtag #fempaisatge els participants al projecte podran a assenyalar al mapa la seva proposta.

D’aquesta manera, la instal·lació es transformarà en un estudi social que donarà visibilitat als espais escollits pels ciutadans per crear paisatges, denunciar desperfectes, millorar un barri, imaginar escenaris, decorar façanes, repoblar horts urbans… i qualsevol altra iniciativa, joc o ocurrència que pugui sorgir.

POP UP GREEN forma part dels actes del Congrés d’Arquitectura 2016 que organitza el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per construir una visió col·lectiva de l’arquitectura i difondre-la. 

 

Més informació: 

http://www.coac.net/landscape/default.html

http://www.arquitectes.cat/ca/landscape