La Banda Municipal de Barcelona ofereix tres concerts extraordinaris en tres escenaris emblemàtics de la ciutat

 

La Banda Municipal de Barcelona ofereix tres concerts extraordinaris en tres escenaris emblemàtics de la ciutat

 

Com cada any, la Banda participarà al GREC Festival amb un concert sobre la figura d’Egmont en què recuperarà una obra del seu arxiu de Joan Lamote de Grignon

 

 CAMP_D_EN_GRASSOT_273_182

Aquest juliol la Banda Municipal de Barcelona oferirà tres concerts gratuïts en tres escenaris emblemàtics de la ciutat dins dels actes de celebració del seu 130è aniversari. Després d’una temporada d’èxit a L’Auditori, la banda s’acosta un cop més a la ciutat per difondre la gran música i acostar-la a la ciutadania. La temporada 2015-2016, han sigut 18.926 les persones que han gaudit de les propostes de la Banda a L’Auditori, un 19% més que l’anterior. La Banda ha ofert aquest any 16 concerts en temporada, dos més que la passada, i ha tingut una ocupació mitjana del 80%.

 

El primer d’aquests concerts extraordinaris serà divendres 1 a les 20:00h dins les Festes del Camp d’en Grassot – Gràcia Nova. L’escenari serà la plaça de la Sedeta, un lloc especial per la Banda ja que el Centre Cívic La Sedeta va ser la seva seu del 1985 al 1991. El 28 d’agost de 1991 un incendi va acabar amb l’etapa de la formació a La Sedeta i afortunadament les flames no van afectar l’arxiu de partitures. 25 anys després, la Banda torna a la seva antiga seu per oferir un concert en el qual el director Henrie Adams ens proposa un programa al voltant de les danses. S’hi podran escoltar la sardana Empúries de Toldrà, música del ballet Diane de Poitiers del francès Jacques Ibert, sarsuela amb el Intermedio del Baile de Luis Alonso, una selecció de danses dels ballets d’Aram Khatxaturian, i per acabar, les espectaculars Danses armènies d’Alfred Reed.

 

La segona cita serà el 15 de juliol a les 20:30h a la plaça del Rei. En aquesta ocasió serà el director titular de la Banda, Salvador Brotons, qui capitanejarà la formació amb un programa que inclou un homenatge al compositor Manuel Oltra i obres de nova creació com la Simfonia núm 1 d’Elisenda Fàbregas. També se celebraran els cent anys de la composició de El Amor brujo de Manuel de Falla. L’últim d’aquests tres concerts extraordinaris tindrà un marc incomparable. Se celebrarà el divendres 29 de juliol a les 21:00h als Jardins del Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau. La Banda ha preparat per aquest darrer concert un repertori al voltant del swing amb Glen Miller, Mancini o Sinatra, entre d’altres. En aquesta ocasió, la banda tocarà sota la batuta d’Henrie Adams que s’acomiada amb aquest concert com a director assistent. Els tres concerts que ofereix la Banda aquest juliol són gratuïts i amb aforament limitat.

 

La Banda recupera una obra del seu arxiu pel concert al GREC

 

Com cada any, la Banda participa al GREC Festival de Barcelona. En aquesta edició oferirà una vetllada musical, dirigida per Salvador Brotons, amb dues obres inspirades en la figura d’Egmont, un noble holandès del segle XVI, heroi dels flamencs. La primera obra que sonarà serà Egmont, de Bert Appermont, una peça contemporània que permetrà gaudir de la versatilitat d’aquesta formació. La segona peça serà la monumental Egmont, op. 84 Música d’escena per la tragèdia de Goehte, de Beethoven. Una peça molt especial que Joan Lamote de Grignon va adaptar especialment per la Banda Municipal de Barcelona l’any 1934 i que, ara, la formació ha recuperat del seu arxiu per aquest concert. En aquesta vetllada col·laboraran amb la Banda la cantant Mariona Pallach i l’actor Àlex Casanovas que donarà veu a Egmont amb text de Marc Artigau.