ActividadesActualidad

Torna “el Banquet Etern” a les nits del Museu Egipci de Barcelona

 

Torna “el Banquet Etern”
a les nits del Museu Egipci de Barcelona

 
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
 
 
 
  • Es tracta d’una vetllada cultural i gastronòmica que inclou visitada guiada a l’exposició permanent i degustació, a la terrassa del Museu, de plats inspirats en la cuina de l’antic Egipte. La d’enguany és la dotzena edició. 
  • L’humus, l’amanida de llenties i el confit d’ànec, així com l’orxata o el gust per la cervesa, són alguns dels aliments que devem als antic egipcis. 

Els divendres d’estiu al vespre, el Museu Egipci de Barcelona obre les seves portes i para taula sota les estrelles, a la terrassa, per donar a conèixer als visitants els secrets de l’alimentació de l’antic Egipte. “El Banquet Etern” és una vetllada cultural i gastronòmica conduïda per les egiptòlogues Núria Castro, especialista en vida quotidiana, i Gemma Castro, experta en cuina faraònica, que inclou una visita guiada a l’exposició permanent del museu i una degustació de plats inspirats en els dels antics egipcis. La d’enguany és la dotzena edició.

Els antics egipcis gaudien d’una dieta equilibrada i variada, clar antecedent de la nostra “dieta mediterrània”. Hi destacava l’ús de l’oli d’oliva, el pa i la cervesa, així com les verdures i les llegums com a base dels plats. L’elaboració de galetes amb farina de xufla i la fermentació de cereals per obtenir cervesa o pa són alguns dels procediments que hem heretat d’ells. Gaudien per exemple d’uns 50 tipus de pans diferents i de gairebé 20 tipus de cervesa. Aquestes i d’altres curiositats són les que descobriran els participants del “Banquet Etern”.

Durant la primera part de la visita, s’explica el gust dels egipcis per l’aviram (excepte pollastres o gallines, que consideraven exòtics i ornamentals); la prohibició de menjar productes provinents del mar (considerats tabú); la importància que donaven a fruites, verdures, cereals i llegums o el desenvolupament de sistemes de conservació dels aliments, importantíssim en un país tan càlid i que encara avui fem servir.

La segona part és el moment de la degustació, a la terrassa, dels plats dissenyats per l’especialista Gemma Castro i inspirats en els que oferien els banquets faraònics: humus, amanida de llenties, amanida de blat tendre, peixos assaonats, menuts, llengua, magret d’ànec, fruita seca amb mel… Se’ns fa la boca aigua.  

Un any més i ja en són dotze, el Museu Egipci de Barcelona complementa la seva oferta de cursos, tallers i seminaris al voltant de la cultura egípcia, raó de ser de l’entitat, amb aquesta atractiva proposta que barreja erudició i bon menjar, i que culmina a la terrassa, sota el cel de Barcelona. ¿Us ho perdreu?

 
___________EL BANQUET ETERN________________________

A partir del 8 de juliol, tots els divendres de juliol, agost i setembre.
Des de les 20:30h fins a les 22:30h
35 euros per persona
Cal reserva al telèfon 93 488 01 88