LA CRIDA (del 2 al 20 de març del 2016) La Seca – Espai Brossa

809c358f-2701-4e74-b6d4-48b6cd1fd5d4

 

 

 

 

 

 

LA CRIDA

Dramatúrgia i direcció
Ferran Joanmiquel
Intèrpret
Jordi Subirà
Disseny de llums
Lluís Robirola
Fotografia
Gemma Capella

Disseny gràfic
Marc Bernatallada
Coproducció
Cos a Cos Teatre i Històries de Boscos amb la Sala La Planeta

Del 2 al 20 de març del 2016

I tu, què en fas dels teus prejudicis?

SINOPSI
Un home reparteix propaganda electoral pel carrer. T’atura. T’ofereix un fulletó amb el programa polític del seu partit. Tu el refuses, no ho veus clar. I a més, vas carregat de bosses i fas tard a algun lloc. Però ell insisteix, et vol convèncer, fer que et quedis i escoltis els seus arguments. L’home vol, en el fons, ficar‐te el dubte al cos.

La crida vol ser un revulsiu, un antídot contra l’ascens de l’extrema dreta. L’obra, però, no està plantejada tant per ser una mena de retrat de l’extrema dreta com per ser un mirall per al conjunt de la societat, és a dir, tots i cadascun de nosaltres, que potser no formem part de cap grup xenòfob ni estem d’acord amb la seva ideologia, però que la convivència amb altres comunitats ens fa plantejar dubtes i emergeixen els prejudicis que, d’una manera o altra, compartim com a societat receptora. Hi ha un racisme evident, el que representen els partits ultradretans o populistes, però també existeix una xenofòbia més soterrada, en estat latent, en forma de falsos rumors i estereotips, i són precisament aquests prejudicis als que apel·la La crida. Perquè allò rellevant com a societat és que ens plantegem la pregunta què en fem, dels nostres prejudicis? En aquest sentit, el protagonista de l’obra manté un discurs políticament incorrecte, incòmode i sense concessions, que apunta directament a la consciència de l’espectador.

LA CRIDA a la sala Leopoldo Fregoli de La Seca – Espai Brossa el dimecres 2 de març a les 20:00h., i estarà en cartell fins al 20 de març de 2016.