LA DANSA FAMILIAR TORNA AL LICEU AMB L’INSTITUT DEL TEATRE (12 de desembre)

Presenacio_ITDansaLA DANSA FAMILIAR TORNA AL LICEU AMB L’INSTITUT DEL TEATRE

Amb l’objectiu d’acostar els més joves al món de la dansa, arriba al Liceu de la mà d’IT Dansa un programa doble pensat per a què la gent menuts i grans es diverteixin i participin amb les coreografies d’Un Ballo, de Jirí Kylián i Minus 16, d’Ohad Naharin. La proposta, que s’inclou dins d’El Petit Liceu, es podrà veure al Liceu només aquest dissabte 12 de desembre a les 10:45h i a les 12:45h. L’espectacle és a partir de 6 anys i té un preu únic de 13€.

Minus 16, d’Ohad Naharin, és una alegre barreja de txa-txa-txa, mambo i cançons populars jueves, que mitjançant l’humor arriba tant als ja familiaritzats amb la dansa com als qui volen descobrir-la per primer cop. Amb un so molt actual i una estètica que recorda a un dels famosos videoclips de Michael Jackson, la proposta ja va fer participar de manera activa als espectadors del Liceu la temporada 2010/11.

Un ballo està dissenyada en dues peces orquestrals de Ravel: Menuet de la Tombeau de Couperin i Pavana per a una infanta difunta. Es tracta d’una coreografia que Jirí Kylián va crear per a la Nederlands Dans Theater II i que IT Dansa va estrenar l’any 2002 al Teatre Lliure. Ara arriba al Liceu aquest treball que Kylián descriu com el fet de «ballar una música, res més». Un exercici de musicalitat i sensibilitat entre una parella home-dona.

El projecte IT Dansa

IT Dansa és un projecte pedagògic creat l’any 1996 per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona per facilitar als graduats en dansa la pràctica professional i completar la seva formació amb coreografies de destacats artistes i amb un programa d’actuacions al circuit teatral.

La direcció artística d’IT Dansa és a càrrec de Catherine Allard, formada com a ballarina al Nederlands Dans Theater i a la Compañía Nacional de Danza, guardonada per la Generalitat de Catalunya amb el Premi Nacional de Cultura. Des de la seva fundació, IT Dansa ha estrenat una trentena de coreografies de creadors com ara Nacho Duato, Ramon Oller o Toni Mira entre molts d’altres i ha ofert més de 200 actuacions en diversos escenaris d’arreu d’Europa.

IT Dansa col·labora amb el Liceu des de la temporada 2008/09 amb Sechs Tänze i Minus 16, programa doble que va tornar al Liceu les dues següents temporades. La companyia va portar una versió de Petruixka, a partir de l’obra d’Stravinsky, les temporades 2011/12, 2012/13 i 2013/14.