La Fundació Catalunya La Pedrera impulsa als joves músics catalans amb la sisena temporada de Residències Musicals ( a partir del 17 de setembre)

La Fundació Catalunya La Pedrera impulsa als joves músics catalans amb la sisena temporada de Residències Musicals

image011

 

El diumenge 17 de setembre es farà el primer dels nou concerts d’aquest curs a La Pedrera. La soprano Sara Blanch inaugura el cicle amb un recital bel canto amb piano

 

També són residents d’aquesta edició Izan Rubio, guitarra, i Adrian Blanco, piano

 

 

El proper diumenge 17 de setembre s’inicia la sisena temporada del cicleResidències Musicals a La Pedrera amb el concert de Sara Blanch. La jove soprano de més projecció internacional inaugurarà la temporada amb un viatge pel barroc, pel bel canto i pels compositors catalans contemporanis.

 

Aquest projecte de la Fundació Catalunya La Pedrera iniciat la temporada 2012-13 s’ha consolidat en el seu objectiu de promocionar joves talents de la interpretació musical del nostre país amb propostes de rellevància. El projecte manté la seva essència: com a residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets i els concerts oferts al gran públic.

 

 

Residències Musicals 2017-2018

 

Per aquesta temporada 2017-2018 s’ha fet una acurada selecció entre els joves de més talent de l’actual panorama català, incloent als més vinculats a les programacions del país, com els que estan residint a l’estranger. Bé completant els seus estudis, bé ja inserits en el món professional, i també als graduats més destacats de l’ESMUC.

 

D’aquest total s’han valorat 14 candidats, i d’entre els 5 finalistes, els escollits com a residents han estat la soprano Sara Blanch, el guitarrista Izan Rubio i el pianistaAdrian Blanco, tots tres representatius del gran talent musical emergent català i amb trajectòries formatives ben diverses. De tots ells s’ha valorat el seu talent artístic,així com el seu potencial per desenvolupar una destacada carrera tant al país com a l’estranger, i també, molt especialment, l’aportació que pot fer el programa Residències Musicals al seu creixement professional.

 

Amb aquest cicle la Fundació Catalunya La Pedrera dóna suport a joves talents musicals permetent a l’artista resident presentar tota la seva versatilitat, tant amb recitals solistes com amb diferents tipus de formacions; incentiva l’ampliació de repertoris i, alhora, contribueix a la projecció exterior de la seva carrera, tot fidelitzant el públic local cap a la seva proposta artística.