La incorporació d’un compositor resident, principal novetat de la setena temporada del Residències Musicals a La Pedrera (a partir del 16 de setembre)

La incorporació d’un compositor resident, principal novetat de la setena temporada del Residències Musicals a La Pedrera

 

40665426_2337368486303239_456988497434116096_n

 

 

 

 

 

 

 

Joan Magrané, el compositor escollit, crearà una peça per a cada músic resident, que serà estrenada dins la temporada de concerts a La Pedrera

El diumenge 16 de setembre la violinista Sara Cubarsi inaugurarà el cicle amb un recital amb sons electrònics. La seguiran Marta Puig, piano, i Roger Morelló, violoncel

Amb aquest cicle la Fundació Catalunya La Pedrera impulsa els joves músics catalans

 

El proper diumenge 16 de setembre s’inicia la setena temporada del cicle Residències Musicals a La Pedrera, que enguany presenta com a novetat la incorporació de la figura del compositor resident, a més dels tres músics residents.

El compositor escollit d’aquesta temporada és Joan Magrané. Un jove amb talent ja reconegut i en l’inici de la seva carrera professional, amb versatilitat en la composició per a diversos instruments o veu. L’encàrrec de la seva residència inclourà la creació de tres peces, una per a cada resident de la temporada, d’entre 5 i 10 minuts de durada. La primera es presentarà a l’Auditori de La Pedrera el diumenge 16 de desembre de la mà de la resident Marta Puig.

Aquesta novetat es fa en el context de millora i creixement del programa Residències Musicals, que enguany celebra la seva setena edició. El seu objectiu és el d’arribar a tots els joves músics, no només als intèrprets, sinó també als que posen el seu talent creatiu al servei dels altres. D’aquesta manera, aquesta proposta possibilita descobrir a més artistes i gaudir d’atractius concerts sorgit dels talents del país.

Programació 2018-2019

El cicle comença diumenge 16 de setembre amb el concert de Sara Cubarsi. La jove violinista, intèrpret i compositora inaugurarà la temporada amb un recital de violí amb projecció de sons electrònics de la mà de Violeta Cubarsi, la intèrpret convidada.

Per aquesta temporada 2018-2019 s’ha fet una acurada selecció entre els joves de més talent de l’actual panorama català, incloent als més vinculats a les programacions del país, com els que estan residint a l’estranger. Bé completant els seus estudis, bé ja inserits en el món professional, i també als graduats més destacats de l’ESMUC.

D’aquest total s’han valorat 40 candidats, i d’entre els 7 finalistes, els escollits com a residents han estat la pianista Marta Puig, el violoncel·lista Roger Morelló i la violinista Sara Cubarsi, tots tres representatius del gran talent musical emergent català i amb trajectòries formatives ben diverses. De tots ells s’ha valorat el seu talent artístic, així com el seu potencial per desenvolupar una destacada carrera tant al país com a l’estranger, i també, molt especialment, l’aportació que pot fer el programa Residències Musicals al seu creixement professional.

El calendari de programació previst és, com a la temporada anterior, oferir un concert a La Pedrera el tercer diumenge de cada mes per la tarda. D’altra banda, el cicle manté l’alternança dels residents i protagonitzaran un concert diferent cadascun d’ells per tal d’oferir al públic una temporada de concerts amb una programació més variada i atractiva.

Aquest format permet als residents treballar amb més temps els seus programes i, alhora vincular-se al programa de Residències de la Fundació durant tota la temporada.

Cicle Residències Musicals a La Pedrera

Aquest projecte de la Fundació Catalunya La Pedrera iniciat la temporada 2012-13 s’ha consolidat en el seu objectiu de promocionar joves talents de la interpretació musical del nostre país amb propostes de rellevància. El projecte manté la seva essència: com a residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets i els concerts oferts al gran públic.

L’èxit d’aquestes cinc temporades, tant de crítica especialitzada com dels espectadors, el compromís i la satisfacció dels residents, avalen la continuïtat d’aquest projecte.

Amb aquest cicle la Fundació Catalunya La Pedrera dóna suport a joves talents musicals permetent a l’artista resident presentar tota la seva versatilitat, tant amb recitals solistes com amb diferents tipus de formacions; incentiva l’ampliació de repertoris i, alhora, contribueix a la projecció exterior de la seva carrera, tot fidelitzant el públic local cap a la seva proposta artística.

Els residents de la temporada 2018-2019

SARA CUBARSI (1991) VIOLÍ

La violinista, intèrpret i compositora ja ha actuat en les majors sales de concerts de Londres, Los Angeles, Barcelona i Berlín, tant com a solista com en formacions de cambra i orquestra. Ha estudiat a la Purcell School of Music a Londres i ha complementat la seva formació cursant el doctorat al Califòrnia Institut of Arts de Los Angeles. Guanyadora del premi Primer Palau 2013, del John B McEwen Instrumental Prize i Peter Gatham Gift de la Royal Academy of Music, el seu repertori comprèn des de la música antiga amb instruments barrocs, fins al heavy metal amb el violí elèctric, amb un especial interès en la música clàssica contemporània i amb el violí barroc i modern.

MARTA PUIG (1992) PIANO

Una jove artista que va iniciar els seus estudis musicals a l’Escola de música Liceu Mataró, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i l’Escola Superior de Música de Catalunya. L’any 2015 es va traslladar a Londres per realitzar el màster a la Guildhall School of Music & Drama on ha estat becada i ha obtingut les màximes qualificacions. Ha estat una de les finalistes del premi Beethoven Piano Prize de Londres, així com de la XVIII edició del concurs XVIII Arjau a Catalunya i del Concurso Jóvenes Intérpretes Ruperto Chapí. A 2018 ha guanyat el 3r premi al prestigiós «Norah Sande Award» al Regne Unit i ha rebut un premi per part de la coordinadora del Palau de la Música per accedir a la selecció del Primer Palau 2019. A dia d’avui, ha actuat com a solista en diferents sales d’Espanya, Alemanya i Regne Unit.

ROGER MORELLÓ (1993) VIOL·LONCEL

Ha estudiat al Conservatori Professional de Música de Vilaseca on ha rebut el Premi d’honor. Ha complementat els seus estudis a Sant Sebastià, on ha cursat el Grau Superior a Musikene, Centre Superior de Música del País Basc i amb el Màster a la Universitat de Música i Dansa de Colònia (Alemanya).

Així mateix, ha actuat a països com França, Gran Bretanya, Suècia, Àustria, Alemanya, Països Baixos, Itàlia i Espanya. Ha tingut l’oportunitat de tocar com a solista en importants sales com la Filharmònica de Berlin, l’Auditori Pau Casals i l’Auditori Josep Carreres, entre d’altres, i és col·laborador habitual de la Fundació Yehudi Menuhin.

JOAN MAGRANÉ (1988) COMPOSITOR

Va començar els estudis de composició amb Ramon Humet perfeccionant-los més tard a l’ESMUC amb Agustí Charles, a Graz amb Beat Furrer i finalitzant-los al CNSMD de París sota la tutela d’Stefano Gervasoni.

Molt interessat per la música vocal, ha participat en diversos projectes operístics com ara Dido Reloaded (Hinojosa, Alàs) i disPLACE (Copons, Soules), aquesta darrera, estrenada a Viena el setembre de 2016 i represa a Madrid a principis de 2017 dins de la temporada del Teatro Real. Des de 2018 i fins a 2020 presentarà, en tres fascicles, una Missa a 6 veus al festival Nits de Clàssica de Girona amb Musica Reservata de Barcelona.

Ha estat guardonat amb múltiples premis internacionals d’entre els quals destaca el XXXI Premi Reina Sofía de Composición de la Fundación de Música Ferrer-Salat.