Teatro

La Sala Versus Glòries programa una vintena d’espectacles de diferents estils teatrals enfocats a reflexionar sobre els límits de la comunicació i les seves conseqüències

La Sala Versus Glòries programa una vintena d’espectacles de diferents estils teatrals enfocats a reflexionar sobre els límits de la comunicació i les seves conseqüències

 

  • El tret de sortida de la temporada el donarà QUINA FEINADA, un gran èxit de Broadway l’any 2016, protagonitzat per Roger Pera i amb Ventura Pons al càrrec de la direcció teatral després de 37 anys.
  • La sala, que a l’abril va viure una renovació de la direcció, es proposa consolidar un circuit Off a la ciutat de Barcelona.

 

programació que presenta el teatre per aquesta temporada serà la primera a càrrec dels nous directors Jofre Blesa i Ramon Godino, que des que a l’abril es van posar al capdavant de la Sala Versus Glòries.

Comencen la temporada 2018/19 amb un plat fort, QUINA FEINADA (Fully Commited), un monòleg que es va estrenar a l’Off Broadway l’any 2016 i que va ser un gran èxit dins l’escena off novaiorquesa. L’actor Roger Pera sota la direcció de Ventura Pons, són els encarregats de representar per primera vegada a Catalunya aquesta peça que relata la vida d’un treballador que es guanya la vida prenent reserves d’un restaurant d’alta gamma de la ciutat comtal. Del 13 de setembre al 28 d’octubre Pera ocuparà l’escenari del Versus interpretant fins a 20 personatges diferents cada nit. Un treball còmic d’orfebreria actoral i un esforç vocal sense precedents que ens deixarà a tots bocabadats. Es tracta també del retorn de Ventura Pons a l’escena teatral 37 anys després de la seva última direcció de teatre.

Aquesta potent proposta anirà seguida d’altres espectacles de diversos gèneres: ELI, un text de Roc Esquius que representaran Pep Antón Muñoz i Jaume Casals dirigits per Antonio Calvo, ens mostra com un pare i un fill es veuen obligats a enfrontar-se a tot el que tenen dins, al que tenen fora, i al que ja no hi és. Ocuparà la sala del 31 d’octubre al 2 de desembre. LLUEVEN VACAS (del 05/12 al 9/12)dirigida per Carlos Be, es tracta d’una peça que passa de la gran pantalla al teatre per explicar-nos un cas de violència de gènere a la llar, aquesta obra compartirà cartellera al desembre amb CAMINS TANCATS (del 26/11 al 19/12), una obra que narra dues històries de guerra paral·leles però llunyanes en el temps.

El 2019 començarà amb un text clàssic, LA CELESTINA, un espectacle de titelles per adults, adaptat per Jaume Policarpo i dut a terme per la companyia valenciana La Bambalina, guanyadora del Premio Max 2018. Del 17/01 al 9/12. La Companyia Dara serà l’encarregada d’omplir l’escenari al febrer, amb una proposta que actualment està en procés de creació. I encara ens acompanyarà un altre clàssic, EL MERCADER DE VENÈCIA omplirà la Sala Versus Glòries del 27 de febrer al 24 de març, adaptada i dirigida per Konrad Zschiedrich i interpretada per Mercè Managuerra i Lolo Herrero entre d’altres.

Al tercer trimestre tornarem a tenir una producció pròpia, SEPARACIONS, una comèdia escrita per Ever Blanchet que analitza diferents parelles a punt de separar-se, estarà en cartell del 27 de març al 28 d’abril. El seguirà FET(A)MIQUES, espectacle protagonitzat per Rosa Andreu i escrit per Anna Maria Cabeza que parla de records propis i adquirits, el podrem veure del 22 de maig al 9 de juny. I aquests mateixos dies una família es reunirà per celebrar un aniversari especial a ANIVERSARI, escrita i dirigida per Juanma Casero.

Ens acomiadarem de la temporada amb tres grans obres, del 12 al 30 de juny Oriol Vila i Marc Sambola presenten PORNOPOP, una comèdia musical que parla d’una societat que maquilla el futur amb promeses falses. Durant el juliol seguim amb un musical protagonitzat per Ivan Labanda dirigit per Sergi Belbel, THE JULIET LETTERS, una peça que té el seu origen en l’àlbum d’Elvis Costello que ens interpretarà l’Orquestra Simfònica del Vallès. Del 3 al 28 de juliol. I finalment a l’agost no marxem de vacances perquè, com aquest any, la companyia Apunta Teatre tornarà amb la seva nova producció, UN COMIAT COM DÉU MANA!, un obra amb molt d’humor negre.

 

Música, màgia, lectures dramatitzades i molt més

Completen la programació de la temporada més propostes i col·laboracions en el que anomenem l’Off Versus.

Al novembre un quartet de corda de l’Orquestra Simfònica del Vallès ens convida a fer un viatge a través dels grans clàssics del cinema a IMMORTALS DEL CINEMA. Acompanyats per l’actor de doblatge Salvador Vidal (veu de Richard Gere, John Travolta, Harrison Ford…) que en farà les narracions.

Els dilluns i els dimarts la sala acollirà un cicle de lectures dramatitzades organitzat conjuntament amb l’Aadpc, la Fundació Aisge i la Fundació Romea. I el que tampoc hi faltarà serà la màgia, amb les nits de màgia ARTINATURALS, un esdeveniment únic amb mags de gran prestigi del panorama nacional.

Al juny tindrem el plaer de presentar el I FESTIVAL DE CURTMETRATGES de la Sala Versus Glòries que pretén acostar els curts al gran públic a la vegada que recolzar a creadors i nous talents del cinema. I finalment, convençuts en la importància de donar suport a la nova fornada d’actors i actrius,  durant la primera setmana de maig la sala es posa a disposició de l’escola Nancy Tuñón-Jordi Oliver per representar les mostres anuals d’alumnes d’últim curs.

 

PresentacioÃŒTemporada 18-19 SVG

 

 

 

 

 

 

 

 

En definitiva una programació ben completa dirigida a tot tipus de públic però que segueix un fil conductor: els límits de la comunicació i les seves conseqüències. Una vintena d’espectacles que engloben diferents disciplines i que es presenten amb la convicció d’estar oferint un teatre de qualitat. Adjuntem dossier de premsa on s’expliquen amb més detalls tots els espectacles i abonaments de la Sala Versus Glòries. Sou sempre benvinguts i benvingudes, us hi esperem amb moltes ganes de compartir aquesta nova temporada teatral. Que comenci la funció!