La llegenda de la ciutat invisible de Kitej (13, 16, 22, 26 i 30 d’abril de 2014) Gran teatre del Liceu

image004

La llegenda de la ciutat invisible de Kitej

Nikolai Rimski-Kórsakov

13, 16, 22, 26 i 30 d’abril de 2014

L’òpera ha estat premiada als «Opera Awards 2013» com la millor posada en escena de l’any 2013.

Una coproducció del Liceu, la Scala de Milà i Nederlanse Òpera d’Amsterdam, amb la intervenció de 277 intèrprets (coristes, músics, cantants i figurants)

Amb la premiada posada en escena de Dmitri Tcherniakov i la direcció musical de Josep Pons, es recupera una òpera que tingué als anys vint i trenta del segle XX una espectacular acollida al Liceu. Feia 44 anys que no es representava.

El títol de l’òpera prové de la llegenda d’una ciutat que, per desig d’una camperola, desapareix per evitar l’atac dels tàrtars.

D’aquesta llegenda, que va evolucionar en el transcurs dels segles, Rimski-Kórsakov i el llibretista Belski en van fer una fusió on els elements realistes, fantàstics i místics hi són molt presents. L’òpera esdevé un magnífic retaule de quatre actes considerada per a molts com el Parsifal rus.

Amb motiu del retorn de l’òpera, al Balcó-Foyer del Teatre es pot visitar la mostra «I el Liceu embogí» amb figurins de vestuari, esbossos d’escenografia i fotografies d’escena de la primera representació de Kitej al Liceu, el 1926. La mostra ha estat organitzada conjuntament amb el Centre de Documentació del MAE de l’Institut del Teatre.

www.liceubarcelona.cat

________________________________