LA MATERNITAT D’ELNA (del 24 d’abril al 7 de maig) Teatre Lliure

 lamaternitat_esp (1)
 

 

 

 

Entre 1939 i 1944, la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida a 597 infants, fills de les refugiades espanyoles internades als camps d’Argelers i Sant Cebrià del Rosselló. Un espectacle dolorosament actual.

  29/04 a les 20:30h. Àgora Lliure – UPF
Rastrejadors de la memòria Taula rodona amb el dramaturg Pablo Ley, l’escriptora, professora d’Història i creadora polifacètica Marta Marín-Dòmine i Assumpta Montellà, autora del llibre La maternitat d’Elna.


La Maternitat d’Elna parla d’uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil. El gener del 1939, gairebé mig milió de persones van fugir a França. Moltes d’elles  van ser internades en els camps de concentració francesos com el d’Argelers.
La maternitat d’Elna (institució impulsada pels moviments socials suïssos que van aportar diners, menjar i equipaments) parla del que va ser capaç de fer una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d’haver de patir el part en les pèssimes condiciones higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos.
Poques vegades es pot parlar d’una forma tan directa i clara del que és un veritable cant a l’esperança. L’esperança en la humanitat i en el futur de la humanitat representat per uns nadons innocents nascuts en unes circumstàncies terribles. L’esperança en la cooperació entre els homes.
L’esperança en la supervivència de tothom, sense especificació de sexe, nacionalitat, raça, ideologia o religió. L’esperança en la simple bondat de la gent. O, més senzillament, l’esperança (sense adjectius).
Projecte Galilei

intèrpret Rosa Galindo

piano Franco Piccinno

selecció musical Luc-Olivier Sánchez i Rosa Galindo / espai escènic i vestuari Projecte Galilei / il·luminació Anna Espunya / imatge Toni Roura

ajudant de direcció Aleix Fauró / entrenament vocal Viv Manning i Anna Feu / entrenament corporal Teresa García Valenzuela / regidora Sara Manzano / tècnic de llums Conchita Pons / tècnic de so Borja Ramos / promoció Carme Solé / producció executiva Projecte Galilei

producció Projecte Galilei i Fortià Viñas

amb la col·laboració del Memorial Democràtic, el MUMEEòlia – Centre d’Estudis de Veu i d’Interpretació, el Conseil Géneral des Pyrénées-Orientales – Archives Départementales – Photographies Auguste Chauvin i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya

espectacle musical en català
durada 1h. 25′ sense pausa

espectacle recomanat pel Servei Educatiu del Teatre Lliure


seguiu #lamaternitatdelna al twitteraquest espectacle forma part del recorregut Guerra i pau