La música a l’aire lliure torna a Empúries durant dos caps de setmana amb la 2a edició del cicle de concerts al Fòrum Romà (del 14 al 23 d´agost)

DEL 14 AL 23 D’AGOST DE 2015

empries_concerts_frum_logo_400

 

 

 

 

La música a l’aire lliure torna a Empúries durant dos caps de setmana amb la 2a edició del cicle de concerts al Fòrum Romà

•Després del seu gran èxit internacional, Txarango visita Empúries amb totes les entrades venudes, en una de les seves poques actuacions a Catalunya
•Adrià Puntí i la BAND BANG BAND presentaran els temes inclosos a l’EP Benvinguts al Desastre, un avançament del disc amb què trencarà 10 anys de silenci musical i que s’editarà aquest any
•La banda americana CALEXICO presenta al Fòrum Romà d’Empúries “Edge of the Sun”. És el seu únic concert a l’estat després del seu pas pel festival Sonorama de Ribera del Duero.
•Andrea Motis & Joan Chamorro Group oferiran el seu poderós directe al fòrum després d’haver passat pels festivals de Lieja, Niça, i d’una gira per Japó
•Núria Graham, Germà Negre i FERRAN PALAU són les apostes dels programadors per les noves veus sortides a casa nostra

EMPÚRIES. Concerts al Fòrum Romà, és el nom propi amb el qual es consolida la proposta musical d’estiu a les Ruïnes d’Empúries.​ L’estiu de 2014 TEMproductions, amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, va organitzar dues nits de concerts on van actuar LOVE OF LESBIAN, BLAUMUT I CORIOLÀ. Enguany i després de la bona resposta per part del públic en la passada edició es presenta la programació de 2015.

Empúries és una de les zones de major interès cultural de Catalunya. Amb un paratge natural privilegiat. Un espai especialment escollit i amb una llarga tradició en concerts i música en directe, on entorn i art fan possible nits màgiques d’estiu. Un dels escenaris més privilegiats de la nostra història, porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. Un jaciment excepcional on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les d’una ciutat romana.

14.08.2015

L’ADRIÀ PUNTÍ torna amb “ BAND BANG BANG”. Una proposta alternativa, que trenca un silenci discogràfic de deu anys, amb la qual el públic d’Empúries podrà gaudir de noves cançons. Amb aquest espectacle, Puntí recupera la seva figura teatral, que serà el fil conductor d’un repertori que també repassarà i revisitarà les cançons que l’han acompanyat durant tota la seva carrera.

15.08.2015

NÚRIA GRAHAM presenta el seu primer treball discogràfic “Bird eyes”, un treball que s’endinsa en un marc compositiu i interpretatiu propi que embolquen les cançons amb rotunditat. Serà l’encarregada d’obrir la nit del 15 d’agost.

Durant gairebé dues dècades, amb vuit àlbums i incomptables viatges al voltant del món, Joey Burns and John Convertino han creuat barreres musicals amb la seva banda, adoptant multitud d’estils molt diversos, varietat en la instrumentació, i uns sons molt específics, marca de la casa.

CALEXICO presentaran al Fòrum Romà d’Empúries el seu darrer treball discogràfic. Amb “Edge of the Sun” Burns i Convertino traspassen aquella divisió celestial entre la llum i la foscor, agafant la inspiració d’un viatge a un lloc sorprenentment inexplorat per ells abans, i amb amics i camarades que els han ajudat en aquest camí.

22.08.2015

ANDREA MOTIS i JOAN CHAMORRO presentaran per primera vegada a Empúries el seu sorprenent i acurat directe. Després de cinc anys la banda es considerats la revelació del jazz català convertint-se en un referent musical.

FERRAN PALAU arriba amb segon treball discogràfic en solitari, ‘Santa Ferida’, després del seu debut al marge d’Anímic amb ‘L’aigua del rierol’ (2012).

23.08.2015

GERMÀ NEGRE la gran revelació de la música catalana, Presentaran en el seu primer disc “els àngels fan torrades” . Seran els encarregats d’obrir el doble concert de la nit del 23 d’agost.

TXARANGO tornava l’any passat per la porta gran amb “Som Riu”, el seu segon disc, i “La Tempesta”, una gira amb la que han recorregut els Països Catalans, Europa i el continent americà. Txarango té ganes de cantar amb més força a l’esperança, a encomanar les ganes de viures la vida i a lluitar per fer del món un lloc més just. Durant l’estiu de 2015, la d’Empúries, amb totes les entrades venudes, serà una de les úniques actuacions que realitzaran a Catalunya.