LA PARTIDA arriba al GREC: futbol i dansa, dos pols que s’atreuen (21 i 22 de juliol)

LA PARTIDA arriba al GREC: futbol i dansa, dos pols que s’atreuen
 
 Fira Tàrrega dissabte
LA PARTIDA arriba al GREC: futbol i dansa, dos pols que s’atreuen
 
En un continent envaït pel futbol, impossible viure al marge. Aquesta vegada, en lloc de lluitar contra el nostre adversari, ens unim a ell.
• La Partida és el quart espectacle de la Cia. Vero Cendoya, una confrontació entre la dansa amb el seu suposat antagònic: el futbol.

• Cendoya proposa un diàleg teatral en un camp de futbol entre ballarines i futbolistes reals.

• L’espectacle es complementa amb textos d’Eduardo Galeano llegits per la veu en off de Blanca Portillo, música i cor en directe.

Barcelona, 28. de juny de 2016.- LA PARTIDA és un espectacle de dansa i futbol, creat per la coreògrafa VERO CENDOYA. La companyia segueix la seva labor de combinar la dansa contemporània amb els seus antagònics, i aquesta vegada es proposa enfrontar-la a l’ «espectacle» del futbol.

Després de col·laborar i confrontar la dansa contemporània amb artistes de diverses disciplines com a ballarins de hip-hop (Brodas) , el transformisme (en el cas d’Antagònics, la poesia (amb Princesa Inca), aquesta vegada Cendoya es proposa anar més enllà i emmirallar la dansa amb el seu suposat antagònic, tant en l’àmbit físic, com sociològic: el FUTBOL.

A LA PARTIDA buscarà la convivència i el diàleg artístic entre aquestes dues manifestacions. A través de la confrontació entre oposats l’espectacle es planteja interrogants vitals i socials: Quins valors prevalen a la nostra societat?, Quines són les veritables necessitats de l’ésser humà? On està el límit entre l’esport i l’espectacle? Tanmateix, un altre dels aspectes de la proposta és el de sortir de la zona de confort: 5 ballarins en una pista de futbol i a 5 futbolistes actuant d’una forma teatral.
En aquest espectacle no hi ha ballarins «interpretant» a futbolistes, sinó que directament les ballarines són enfrontades a futbolistes reals.
Així, l’espectacle evidencia les similituds i diferències entre les dues disciplines, tot això embolcallat per una potent banda sonora que transporta a l’espectador per un viatge que transita entre la passió, l’esport i l’art.

A més a més, l’actriu Blanca Portillo posa la veu en off a textos d’Eduardo Galeano que reflexionen sobre la realitat, sobre el poder econòmic i el poder intel·lectual, sobre el gènere, la igualtat o la maternitat.
LA PARTIDA està inspirat en l’univers de la pel·lícula L’Arbitro dirigida per Paolo Zucca i es va estrenar en FiraTàrrega 2015 dins del Programa de Suport a la Creació.

«L’opi del poble» contra la dansa contemporània, un art que des que va néixer lluita per atreure a nous públics. Perquè el futbol és un espectacle de masses? Podria la dansa contemporània arribar a ser-ho? És el Gol el que marca la diferència? O són les regles del joc el que el fan més accessible per al gran públic? És precisament la falta de regles i la llibertat de la dansa el que l’allunya del gran públic. Un conflicte entre l'»esport comú» i l'»art eloqüent»

L’Espectacle ha estat guanyador del PREMI MORITZ al millor espectacle de FiraTàrrega 2015, votat pels professional i també del PREMI DE LA CRÍTICA DE BARCELONA 2015, com a millor espectacle de la categoria «Arts de carrer». També ha estat candidat als premis MAX en 3 categories: Millor repartiment, Millor espectacle revelació i Millor Autoria Revelació.

Vero Cendoya

Cendoya combina la seva carrera com a intèrpret, coreògrafa i pintora.

Ha ballat amb companyies com SOL PICO, LAPSUS d’Alexis Eupierre, COBOSMIKA, Cia.MAR GOMEZ i ANDRES LIMA, Madrid. I a l’estranger amb: INBAL PINTO DANS COMPANY (Israel), HANS WERNER KLOHE (Berlin), LE BOUSSONIERE (Suïssa), Veronika Riz (Itàlia) i STEPTEXT DA.CO (Alemanya).
Treballa també com a assistent de direcció de companyies com SENZA TEMPO i SOL PICÓ.

És assessora de moviment i coreògrafa de la companyia liderada per Blanca Portillo treballa com a actriu a la companyia La Peleona.

Des de fa 4 anys, lidera al costat de Ramón Giné el projecte de dansa per a gent gran amb discapacitat mental JUNEDA INCURSIÓ SOCIAL.

Al 2008 crea la seva pròpia companyia de teatre-dansa, i els seus espectacles es poden veure a països com Itàlia, França, Bèlgica, Holanda, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Suècia, Xina i Taiwan entre uns altres.

INFORMACIÓ ÚTIL
DATES ASSAIG: 10, 11 i 12 de Juliol La Caldera
FUNCIONS: Plaça Margarida Xirgu, dijous 21 i divendres 22 a les 19h (gratuït)