Microteatre a la Casa Lleó i Morera els dijous de juliol

 

Microteatre a la Casa Lleó i Morera els dijous de juliol

 untitled

Després de l’èxit de les Nits de Nadal, la Casa Lleó Morera torna a apostar pel microteatre. Un doble programa permetrà al visitant descobrir l’excel·lència arquitectònica d’aquesta casa modernista mentre gaudeix del teatre en un format innovador

 

 El microteatre torna a la Casa Lleó Morera. I ho fa precedit per l’èxit de la passada edició de Les Nits de Nadal, que va exhaurir entrades en totes les sessions. Els dijous de juliol són el moment escollit per a la cita, i un programa variat la fórmula que farà de la proposta una experiència memorable.    

 

Tres peces de microteatre, de 15 minuts de duració cadascuna, tindran lloc a tres espais de la Casa: El saló, menjador i pati interior. S’alternaran dos programes, repartits entre els quatre dijous. En acabar, es servirà als assistents una copa de cava al patí interior de la Casa. Aquesta activitat es durà a terme els dijous 7, 14, 21 i 28 de juliol en dues sessions consecutives: 20h i 21.30h.  

 

Microteatre Fora del Teatre de la mà del Festival Píndoles

Les sis peces de microteatre seleccionades provenen del Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre, que neix com el primer festival de microteatre de Barcelona. La seva segona edició es durà a terme del 3 al 5 de juny a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, casa d’arquitectura modernista i neomoresca al districte de Gràcia. El Píndoles aposta decididament pel concepte “teatre fora del teatre”, és a dir, presentacions fora dels escenaris, en espais poc convencionals, on la proximitat del públic amb els actors augmenta l’experiència teatral en intensitat, a la vegada que la fa única. Al Píndoles, el teatre no es veu des d’una platea, es viu en espais tan singulars com unes golfes, una terrassa o una antiga capella. I en aquest sentit, la col·laboració amb Cases Singulars és clau, ja que els espais de la Casa Lleó Morera són perfectes per fer teatre en espais diferents alhora que captivadors.

 

Tres microbres, un sol espectacle

La proposta inclou una visita pel primer pis de la casa modernista i el gaudi de tres obres de microteatre:

 

Dijous 7 i 21 de juliol:

  • L’Emú, escrita per Roger Simeon, dirigida per Anna Sarrablo i interpretada per Carla Ricart i Xavier Pàmies. Sinopsi: Quan una parella es prepara per sortir de casa, els instants d’espera es transformen en monòlegs a la deriva. 

 

  • Ninis, escrita per Marc Torrecillas, dirigida per Rafaela Rivas i interpretada per Xavier Juclà i Laura Palmero. Sinopsi: La Verge Maria i Sant Francesc d’Assis fa més de 160 anys que es troben tancats  dins una església. Verge i Sant conversaran sobre la vida i la fe dels humans i tot allò que ells, com estàtues que són, no poden fer…O potser sí?

 

  • Termites, escrita i dirigida per Roger Vila interpretada per Josep Seguí i Pol Nubiala. Sinopsi: Taller d’un lutier. Un home contracta un jove perquè extermini una plaga de termites que amenaça els instruments. Al cap d’uns mesos, el jove deixa la feina. Què els ha unit tot aquest temps? I ara, què els separa?

 

14 i 28 de juliol:

  • El Transportista d’orgues, escrita i dirigida per Helena Codorniu i interpretada per Roger Vidal. Sinopsi: Embolicat amb una bata d’estar per casa, un home seu en una butaca del menjador. Melangiós, escolta una música d’orgue corprenedora i, convençut que la noia de fer feines, d’origen Bielorús, no el pot entendre, l’home confessa, per primera i última vegada, el seu secret.

 

  • Missatge Terra-Lluna, escrita i dirigida per Marc Torrecillas i interpretada per Roger Batalla i Estefi Garcia. Sinopsi: Des de que l’ésser humà camina per la terra ha mirat sovint el cel per trobar respostes, esperant senyals. Avui ell i ella contemplen la volta celeste per la mateixa raó, a la falda d’una muntanya, de nit. Sabran interpretar els senyals?

 

  • R.I.P. (Rest in Pis), escrita i dirigida per Sílvia Navarro i interpretada per Angès Fígols/Sílvia Navarro i Núria Rocamora. Sinopsi: La Laia i l’Agnès es troben enmig del no res, en un lavabo cutre de benzinera, disposades a encarar un viatge que significarà un punt i apart a les seves vides. Però abans de continuar amb el seu viatge, entre cançons de Los Amaya i penya-segats irlandesos, posaran a prova la seva amistat. I les seves bufetes.

 

Una gran mostra de les diferents disciplines artístiques del modernisme

 

Des de que va obrir les portes a principis de 2014, la Casa Lleó i Morera ha esdevingut un atractiu turístic, cultural i històric de referència a la ciutat.  A través d’un recorregut guiat per la casa, els visitants poden conèixer l’entorn socio-cultural de la Barcelona de principis del segle XX i admirar, en el seu emplaçament             original,           les        diferents         disciplines

artístiques realitzades per mestres i artesans de renom, com vitralls, mosaics, esgrafiats, escultures…

 

Més enllà de les propostes i activitats especials de Nadal, les visites a la Casa es realitzen de dimarts a diumenge, i en diferents idiomes: català, castellà i anglès i, sota demanda, també en altres idiomes.  En format de ‘visites guiades’ o ‘visites express’, els recorreguts són en grups reduïts i comentats per un guia.

 

La Casa, propietat del Grup Núñez i Navarro  des de 2006, va ser rehabilitada amb la voluntat de  contribuir a preservar el patrimoni de Barcelona. En els seus més de 60 anys d’història, el Grup Núñez i Navarro ha fet front sovint a importants reptes per rehabilitar edificis, recuperar parts catalogades i adequar les zones de nova construcció a l’estil original, com l’hotel H1898 i La Rotonda, entre altres. 

 

           Activitat. Microteatre a la Casa Lleó i Morera

            Quan. Dijous 7, 14, 21 i 28 de juliol a les 20 i 21.30h   Informació i inscripcions: www.casalleomorera.com 

 

 

 

www.casalleomorera.com    facebook.com/casalleomorera  @CasaLleoMorera   CasaLleoMorera