La professora, directora teatral i dramaturga Magda Puyo ha estat nomenada directora general de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona

 

67332

 

 

 

 

 

 

La professora, directora teatral i dramaturga Magda Puyo ha estat nomenada directora general de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, després d’haver superat el procés de selecció per a la provisió d’aquest càrrec.

 

 

 

Magda Puyo és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i té estudis d’Interpretació, de Direcció i de Dansa. Professora de Direcció i Interpretació a l’Institut del Teatre des de 1996, ha estat Coordinadora acadèmica els cursos 2009, 2010 i 2011, i Directora pedagògica de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) els cursos 2012 i 2013.

Ha estat membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya (1998-2001) i directora Artística del Festival Sitges Teatre Internacional-Creació Contemporània (2001- 2004). Actualment desenvolupa la seva activitat com a Directora d’Escena, Dramaturga, i com a Professora de direcció i d’Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona.

La seva trajectòria teatral s’inicia amb la creació del col·lectiu Metadones on dirigeix La Bernada es calva i Medea Mix. Posteriorment dirigeix i fa de dramaturga en nombrosos espectacles en sales alternatives com la Sala Beckett, Artenbrut, Teatre Malic i Sala Muntaner; en teatres institucionals com el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya o en teatres privats, com la Sala Villarroel o el Teatre Romea; així com a nombrosos festivals com Fira de Tàrrega, Festival Grec i Temporada Alta. Ha rebut els Premis de la Crítica per Pesombra, estrenat al Centre Dramàtic i el premi de la Crítica per Temps Real presentat al TNC.