LA SOCIETAT DOCTOR ALONSO PRESENTA LA PEÇA INTRODUCCIÓ A LA INTRODUCCIÓ EL 26 I 27 DE FEBRER (Mercat de les Flors)

Societat DOCTOR ALONSO_1_Foto María De la CámaraLA SOCIETAT DOCTOR ALONSO PRESENTA LA PEÇA INTRODUCCIÓ A LA INTRODUCCIÓ EL 26 I 27 DE FEBRER

Tomás Aragay i Sofia Asencio presenten un nou projecte d’investigació sobre el moviment en construcció permanent, a partir de dos conceptes fonamentals de la metafísica d’Aristòtil: la substància i l’accident com a formes de l’ésser. El filòsof grec afirma que tots els éssers naturals estan subjectes a constant moviment i canvi i que tot moviment requereix la presència d’una potència i un acte. A partir d’aquestes premisses, la Societat Doctor Alonso construeix un llenguatge amb la clau fonamental que és el concepte de desplaçament.

La Societat Doctor Alonso, dirigida per Tomàs Aragay (director de teatre i dramaturg) i Sofia Asencio (ballarina i coreògrafa) ha construït un llenguatge que troba una de les seves claus fonamentals en el concepte del desplaçament. De situar quelcom fora del seu lloc, àmbit o espai propi per indagar com aquest desplaçament modifica el llenguatge tant pel que fa a la seva gramàtica constitutiva com pel que fa a la lectura que un observador en pot fer. Desplaçar per desvetllar quelcom. Aquesta maniobra de desplaçament s’ha revelat com un eina eficaç per generar espais de discurs poètic que posi en qüestió el status quo de la nostre comprensió de la realitat.

Divendres 26 i dissabte 27 a la sala PB a les 20:30.