La soprano Ruth Iniesta participa en el LIFE Victoria 2018 (29 de setembre)

La soprano Ruth Iniesta participa en el LIFE Victoria 2018

El recital tindrà lloc el 29 de setembre (20h) en el Sant Pau Recinte Modernista en substitució de María José Montiel prevista inicialment.

Rubén Fernández Aguirre acompanyarà a la soprano, que tindrà a la mezzosoprano Núria Vinyals com a LIFE New Artists.

La soprano Ruth Iniesta participarà en la 6a edició del Lied Festival Victoria de los Ángeles (LIFE Victoria) el pròxim 29 de setembre (20h) en un recital anunciat prèviament amb María José Montiel. L’acompanyarà igualment Rubén Fernández Aguirre, que també acompanyarà a la mezzosoprano Núria Vinyals, com a LIFE New Artists. El recital tindrà lloc a la mateixa data i hora a la Sala Domènech i Montaner del Sant Pau Recinte Modernista, seu oficial del Festival.

Iniesta ha debutat aquest estiu a l’Arena di Verona amb tres papers diferents: Micaela i Frasquita a Carmen i Liù Turandot. Les seves interpretacions d’Adina (L’elisir d’amore) i Norina (Don pasquale) tenen un gran èxit de crítica. Ha debutat al Teatro Real, la Staatskapelle i Konzerthaus de Berlín, Athens Concert Hall, Òpera de Corunya, Teatros del Canal, Teatro Gayarre, Teatro Campoamor, Auditorio Nacional de Madrid, Auditori de Tenerife i pròximament debutarà al Rossini Opera Festival.

Guardonada com cantant revelació del 2015 pels Premis Lírics Campoamor, ha treballat amb Enrique Viana, Emilio Sagi, Willy Decker, Paco Mir i mestres com Juanjo Mena, Pablo Heras-Casado, Víctor Pablo Pérez o Manuel Coves, entre d’altres.

El 2011 va obtenir el premi Millor intèrpret de música espanyola en el XIII Concurs Internacional de Cant Jacinto Guerrero. El 2012 va aconseguir el premi especial en el Concurs Internacional de Cant de Bilbao.

Nascuda a Saragossa, des de molt jove rep formació en dansa, piano i llenguatge musical a Madrid.Accedeix al conservatori Arturo Soria i compagina els estudis amb la seva carrera en teatre musical, participant amb papers principals en grans produccions espanyoles. Finalitza els seus estudis de teatre líric a l’Escola Superior de Cant de Madrid al juny del 2013 sota la tutela de la mestra Virgínia Prieto.
Ruth_Iniesta